Vitis Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Witajcie, Własnie wchłaniam wiedze na temat PHP i MysSql- jeszcze nie minęła doba jak pierwszy raz udało mi sie cokoliwek zrobić- w wynku czego jestem total Zielona. Mam problem z usunięciem rekordu z bazy. zapytanie oczywiście znam lecz chciała bym wyświetlić wszystkie rekordy z tabeli i obok nich by znajdował sie przycisk "usun" po wcisnięciu jego dany rekord znika. Problem polega na tym że nie rozumiem co zrobić by było wiadome który rekord ma zniknąć i jak to bedzie rozpoznane. Może macie chociaz linka do jakiegoś stosownego artykulu który pomorze stworzyć mi podobny FORMULARZ. Plisss o pomoc! Najlepszejsza, najoryginalniejsza i najprofesjonalniejsza Fotografia Ślubna w Bolesławcu I taka skromna Grafika Reklamowa Oczywiście wszystko to jest tam, gdzie lezy Bolesławiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkr Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Robisz link ?id=tuidrekordu i potem sprawdzasz przy usuwaniu WHERE id = '$_GET[id]' Monitorowanie Google - Monitoring Mobilny Monitoring regionalny!Proxy dla systemów Monitoringu w wyszukiwarkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitis Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 hmmm czy do tego by wyswietlało mi wszystkie rekordy z bazy w raz z danymi potrzebana jest jakaś pętla która od razu tworzyła dynamicznie link o danym ID? Najlepszejsza, najoryginalniejsza i najprofesjonalniejsza Fotografia Ślubna w Bolesławcu I taka skromna Grafika Reklamowa Oczywiście wszystko to jest tam, gdzie lezy Bolesławiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bełdzio Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 np. $dane = wykonajSQL( 'SELECT id, name FROM tabelka;' ); echo '<ul>'; foreach( $dane as $rekord ) { echo '<li>' . $rekord['name'] . ' - <a href="usun.php?id=" . $rekord['id'] . '">usuń</a></li> } echo '</ul>' Let's Rock! - Agencja interaktywna dla wymagających O tworzeniu (bezpiecznych) aplikacji internetowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitis Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 chyba jestem jescze za ciemna, albo coś nie dział, albo nie umie tego zaimplementować. Wywala mi sie przy linijce zawierającej foreach porównywałam z https://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Instrukcja_foreach i nieby jest OK, ale... Najlepszejsza, najoryginalniejsza i najprofesjonalniejsza Fotografia Ślubna w Bolesławcu I taka skromna Grafika Reklamowa Oczywiście wszystko to jest tam, gdzie lezy Bolesławiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bełdzio Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 jedno pytanie, skopiowałaś dokładnie tak jak napisałem? Let's Rock! - Agencja interaktywna dla wymagających O tworzeniu (bezpiecznych) aplikacji internetowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitis Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Bełdzio, wklejałam dokładnie tak jak podałeś tyle że z moimi parametrami i tez kombinowałam- lezy i kwiczy <?php $polaczenie = @mysql_connect('localhost', 'root', 'krasnal') or die('brak poloczenia. blond: '.mysql_error()); mysql_select_db('antyki'); $zapytanie = "SELECT 'id', 'nazwa' FROM 'asortyment'"; $dane = mysql_query($zapytanie); echo '<ul>'; foreach( $dane as $rekord ) { echo '<li>' . $rekord['nazwa'] . ' - <a href="usun.php?id="' . $rekord['id'] . '">usuń</a></li>'; } echo '</ul>' ?> Teraz wymodzłam coś takiego- wywala przy foreach że nie odpowiednie argumenty. Bark mi solinych podstaw wiec na pewno gdzies zrobiłam błąd. Najlepszejsza, najoryginalniejsza i najprofesjonalniejsza Fotografia Ślubna w Bolesławcu I taka skromna Grafika Reklamowa Oczywiście wszystko to jest tam, gdzie lezy Bolesławiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMP Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zamień foreach( $dane as $rekord ) na while( $rekord = mysql_fetch_array( $dane ) ) stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitis Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 wywala mi teraz oś takiego: "mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in" Głupio mi że o takie podtawy pytam, ale kiedys człowiek musi sie nauczyć Najlepszejsza, najoryginalniejsza i najprofesjonalniejsza Fotografia Ślubna w Bolesławcu I taka skromna Grafika Reklamowa Oczywiście wszystko to jest tam, gdzie lezy Bolesławiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMP Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 To chyba wina zapytania SQL, może powinno być tak: "SELECT id, nazwa FROM asortyment" ? stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitis Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Poszło! Wielgaśne dzięki!!! Jak coś mi dalej nie bedzie wychodzić to Wam jeszcze pozawracam głowę! :* :* Najlepszejsza, najoryginalniejsza i najprofesjonalniejsza Fotografia Ślubna w Bolesławcu I taka skromna Grafika Reklamowa Oczywiście wszystko to jest tam, gdzie lezy Bolesławiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitis Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Dobra, juz to mam - p[rzeglądarka sfiksowała. Najlepszejsza, najoryginalniejsza i najprofesjonalniejsza Fotografia Ślubna w Bolesławcu I taka skromna Grafika Reklamowa Oczywiście wszystko to jest tam, gdzie lezy Bolesławiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noone Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Parser php nie zawsze dokładnie lokalizuje linijkę kodu z błędem. Wygląda raczej na błąd składniowy. "bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare Niekończąca się impreza ... wątroba zaleczona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitis Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Parser php nie zawsze dokładnie lokalizuje linijkę kodu z błędem. Wygląda raczej na błąd składniowy. Dzięki, oazało sie że wsiorbało mi jeden średnik.a przeglądarka nie chciała odświeżyć strony Najlepszejsza, najoryginalniejsza i najprofesjonalniejsza Fotografia Ślubna w Bolesławcu I taka skromna Grafika Reklamowa Oczywiście wszystko to jest tam, gdzie lezy Bolesławiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.