netelektryk Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Mam na stronce tak zdefiniowana mete <meta http-equiv="Content-Language" content="en-us" /> Warto ja trzymac czy ja skasowac? Czy w ten sposob pozbawiam sie uzytkownikow bo zawezam tylko strone do danej grupy jezykowej? Co wy o tym myslicie? Używaj Cuilla i Hakii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jubi Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Dodatkowa bombka na choince - nie ma znaczenia Medic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4lc Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 ale pamiętaj... wykręcisz jedną lampkę i wszystkie się przestaną świecić Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netelektryk Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 jezeli sa polaczone szerowo to tak Nie bojta sie NetElektryk sobie poradzi Używaj Cuilla i Hakii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netelektryk Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 A czy wedlug was takie cudko ma znaczenie Widze ze sa stronki na ktorych dodatkowo w kod strony wrzuca sie <! -- ".. i tutaj slowa kluczowe" --> Czy ma to jakies znaczenie dla samego pozycjonowania? Używaj Cuilla i Hakii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
var1at Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 spamowanie keywordsami w opisach jest łykane jedynie przez onet/wp (niepotrzebne skreślić) google netsprint szukacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netelektryk Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 a taka meta? <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> moze lepiej zmienic na utf-8 ? Dziwne ale google.com widzi moja strone dosyc wysoko ale tylko w wyszukiwaniu z ograniczceniem "Szukaj na stronach kategorii: język polski" Stronka akurat jesttroche linkowana przez linkorn w dziale stron angielskich i chyba to ma tak duzy wplyw, czy mozna to jeszcze jakos zmienic? Używaj Cuilla i Hakii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto-strefa Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Kup stałe linki, są zwolennicy i przeciwnicy systemów linkujących, ja niestety należę do tych drugich. Uważam, że jest to robienie ludzi na szaro, a i też eliminujesz sobie zarobek z reklam adsense. Widze, że kolega też uprawnienia SEP ma hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anas Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 a taka meta?<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> moze lepiej zmienic na utf-8 ? Dziwne ale google.com widzi moja strone dosyc wysoko ale tylko w wyszukiwaniu z ograniczceniem "Szukaj na stronach kategorii: język polski" Zmiana kodowanie znaków nie ma tutaj znaczenia, chociaż polecam korzystać z UTF, ze względu na fakt że staje się standardem jeśli chodzi i sieć, aplikacje, etc. Łatwo będzie Ci przenieść zawartość witryny np. na inny serwer baz danych. Co do umieszczania w sekcji nagłówkowej informacji o języku zawartości strony, raczej wpływu jako takiego na wyniki mieć to nie będzie, ale np. może mieć wpływ na wyświetlanie reklam w systemach takich jak adsense. Wpływ na twoje pozycje ma również geografia - konkretnie chodzi o położenie witryny(serwera) na świecie. Jeśli witryna jest promowana na rynek brytyjski, dobrze aby adres ip pod którym się znajduje wskazywał na serwer umiejscowiony fizycznie właśnie gdzieś w Wielkiej Brytanii. Co do wyników polskich - jesteś wyżej bo witryny w systemie mimo że są w kategorii angielskiej są zapewne trzymane na polskich serwerach i linkowane z polskich stron, tak więc koło się zamyka. Mimo że witryna jest po angielsku, wszystko w niej polskie . To moje prywatne wnioski, nie podpieram się testami, więc jeśli się w czymś pomyliłem to proszę o korektę. ---------------------------------------------------------------------------- Tadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakate Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 <meta http-equiv="Content-Language" content="en-us" /> - Niepotrzebne. <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1"> - Potrzebne. Zmień na utf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzedzosz Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zdecydowanie polecam kodowanie utf-8, które powoli staje sie standardem. Poza tym myśle ze google bardziej preferuje właśnie te kodowanie. Bochnia Brzesko - Praca Nieruchomości Usługi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakate Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zdecydowanie polecam kodowanie utf-8, które powoli staje sie standardem. Poza tym myśle ze google bardziej preferuje właśnie te kodowanie. Nie wiem gdzie byłes do tej pory, ale to już jest standard od dłuższego czasu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 <meta http-equiv="Content-Language" content="en-us" /> nic to nie daje praktycznie utf jest dobrym pomysłem. wstaw parę linków ze stron amerykańskich to może się geolokalizacja zmieni. posmamuj trochę fora tamtejsze o podobnej tematyce Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netelektryk Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 ok meta z jezykiem wywalona kodowanie utf dodatkowo przydalby sie jeszcze fizyzcny serwer w USA ale to moze w przyszlosci zobaczymy jakie to da efekta :] Używaj Cuilla i Hakii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.