neon103 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam, zastanawiam się nad tym czy dodawać stronę do PresellPage czy lepiej zrobić własną stronę w htmlu (tylko index) kupić kilka tanich serwerów (hosting) lub znaleźć darmowe i mieć własne (mini) zaplecze. Hmm, co myślicie na ten temat? Lepiej dodawać do PresellPage czy zrobić (mini) stronkę z jednym artykułem, dodawać ją do katalogów i cieszyć się własnym zapleczem? Pozdrawiam Wiem, że nie stylistycznie, ale dopiero się obudziłem... Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowaczyk-Robert Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Co własne to własne, więc kupuj tanie domenki i hostingi, tak się zaczyna. Każdą ze stron obdarz unikalną treścią i potem je pododawaj do tzw. 'presell pages'. Sklep sobie jakieś większe site'y na domenach i ot to. Pozdrawiam Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neon103 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Aha, czyli google jest takie mądre, że jak wklepię artykuł 1000 znakowy o forum młodzieżowym na jednej stronce, to na drugiej już tego samego tekstu nie mogę wklepać, bo ma mniejszą wartość czy jak? Bo ja myślałem to zrobić tak: -kupić ok 10 serwerów (+10 darmowych znaleźć) -kupić kilka domen lub katalogować domeny serwerowe -stworzyć index.php z linkami do podstron -na każdej podstronie dać artykuł z linkami do jednej strony Czy to ma sens? Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wszystko ginie Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 czy lepiej zrobić własną stronę w htmlu (tylko index) Nie bądź aż taki oszczędny - zrób ze trzy podstrony żeby wyglądało w miarę naturalnie. Wbrew pozorom takie zaplecze jest mniej czasochłonne, bo nie musisz go moderować aby się z niego nie zrobił śmietnik Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neon103 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 No zrobię podstrony z artykułami do moich stron, ale czy to jest dobry pomysł na mini zaplecze? Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowaczyk-Robert Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Artykuły i artykuły ... Zrobisz poprostu prostą stronę, kilka podstron z jakąś tam treścią i w niej dasz linki do stron, niestety ameryki nie odkryłeś, ale kombinujesz odpowiednio. I masz rację - dobry pomysł na MINI zaplecze. Zrób takich stronek z 500 i każdą na inną domene / hosting to będzie już lepiej. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzu Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 A ja mam takie pytanie - troche podstawowe. Czy jeśli mam np. 500 stron mini zaplecza to czy jest sens linkować z jednego zaplecza do drugiego? A->B B->C C->A itd.. Czy po prostu sobie odpuścić to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowaczyk-Robert Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Linkować wzajemnie - dlaczego nie, ale lepiej podzielić to na kilka części, tak jakby ... w w razie banu poleci np. tylko 50 domen a nie 500. Ewentualnie tak jak napisałeś A->B, B->C ... Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neon103 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Czyli na 1 stronie ma być ile linków wychodzących? Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowaczyk-Robert Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Ile chcesz, ale możesz sobie robić np. rosnąco (wtedy kilka domen (ostatnich) będzie 'mocnych' a początkowe wykorzystasz finalnie do linkowania innych (kolejnych stron) ), przykład: strona1.info linkuje do: - strona2.info - strona3.info - strona4.info strona2.info linkuje zaś do: - strona3.info - strona4.info - strona5.info strona3.info linkuje do: - strona4.info - strona5.info ... na ostatnią stronę możesz dać linka do strona1.info... wtedy finalnie ostatnia domena (strona5.info) będzie miała mocniejsze linki i wykorzystasz ją do trudniejszych fraz, a łatwiejsze frazy (aby nie tracić zaplecza) poumieszczasz na pierwszych. Jeżeli ta struktura linkowania Ci się nie spodoba rób 1 do 1. Edit: Poczytajcie o linkowaniu: https://googlewebmastercentral.blogspot.com...linkowanie.html Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neon103 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Hmm, mi raczej chodzi o coś zupełnie innego Chcę zrobić strony internetowe (mini zaplecze - jak to nazwałem) które będą kierować do 3 moich stron www.zwierzaczek.net / www.wlatcy.net / www.mportalik.net czyli zrobię jakieś 50 stron na jedną stronę linkowaną, które będą prowadzić do odpowiedniej strony. Podam przykład: www.1.pl -> www.zwierzaczek.net www.2.pl -> www.mportalik.net www.3.pl -> www.wlatcy.net www.4.pl -> www.zwierzaczek.net www.5.pl -> www.mportalik.net (...) www.ostatnia.pl -> www.zwierzaczek.net Oczywiście linki pozycjonujące będą zawarte w artykule... Czy to ma sens? Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowaczyk-Robert Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 tak ma, postaraj się aby te 'artykuły' się różniły. Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.