sebos Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Mam problem. Zrobiłem panel wyszukiwarki na górze strony https://poleffka.tylda-host.info/index.php I mam zrobioną wyszukiwarkę oddzielną który kod podaję na dole. I chciałbym żeby wyniki wyszukiwania danego słowa były wypisane na środku strony. Jak to zrobić. bardzo Was proszę o pomoc albo podpowiedz. - Kod ten wyszukiwarki mam zapisane w oddzielnym pliku. - Jak teraz wpiszę dane słowo to na śodku pokazuje mi się ta wyszukiwarka na mojej stronie a chodzi mi tylko o wyniki wyszukiwania. - Próbowałem coś zrobić z kodem php w tej wyszukiwarce, ale nie jestem w stanie tego zrobić. - teraz ja wpisze słow kluczowe wyszukiwarce to pokazuje się wyszukiwarka a gdy dawałem sam kod php to nic sie nie pokazywało Kod: <table width="300" align="left"> <tr><td height="146"> <table bgcolor="#3491BB" width=300> <tr><td><p class="white"><font size="2">Wyszukiwarka:</font> </table> <table bgcolor="e9e9e9" width=300> <form action="index.php" method="get"> <input type="hidden" name="page" value="wyszukiwarka"> <tr> <td> <table> <tr> <td width=150 height=30><p><font size="2"><b>Słowo kluczowe: <td width=140 align="right"><input type="text" name="keyword" size="25"> <tr> <td><font size="2">Następnie kliknij: <td align="center" height=40><input type="submit" name="submit" value="Szukaj"> </table> </table> </form> <tr> <td height="28" valign="top"><table align="left" width=300><tr><td> <? if(isset($_GET['submit'])): { $sql = "select * from stuff where tytul like '%$keyword%'"; $result = mysql_query($sql); echo "<p><b><br><br>Wyniki wyszukiwania:</b></p>"; while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) { $id=$row['id']; echo "<font size=2><a href=\"index.php?page=display&id=$id\">".$row['tytul']."</a><br>"; } } endif; ?> </td></tr></table> </table> </table> php: <? if(isset($_GET['submit'])): { $sql = "select * from stuff where tytul like '%$keyword%'"; $result = mysql_query($sql); echo "<p><b><br><br>Wyniki wyszukiwania:</b></p>"; while ($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) { $id=$row['id']; echo "<font size=2><a href=\"index.php?page=display&id=$id\">".$row['tytul']."</a><br>"; } } endif; ?> Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0rnik Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Do elementu <FORM> wyświetlanego na stronie https://poleffka.tylda-host.info/index.php dodaj: <input type="hidden" name="submit" value="1"> brak pola o nazwie "submit" powoduje, że warunek if(isset($_GET['submit'])) nie jest spełniony, więc nie sa wyswietlane wyniki wyszukiwania. Powinieneś tez usunąć dwukropek z linii if(isset($_GET['submit'])): gdyż powoduje błąd parsera php (występuje w dwóch miejscach w podanym przez Ciebie kodzie). and Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebos Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Dzięki wielkie za pomoc. Bardzo mi pomogłeś. Próbowałem na rózne sposoby a Ty mnie zagiołeś. WIELKIE DZIĘKI. Mam jeszcze jeden problem, jeśli jesteś Cie wstanie pomóc. Mam kod licznika który wskazuje ile osób było w danym dniu osób na stronie. Niestety On poprawnie nie działa, bo nie zależnie ile razy odświeżę stronę to wzrastają odwiedziny strony. Tak samo jest z tym jak kliknę na daną katygorię. KOD <?php $data = date("Y-m-d"); if(file_exists("licznik/$data.txt")) { $otworz=fopen("licznik/$data.txt","r"); $czytaj=fgets($otworz, 1000); if($cookie=="o") echo("$czytaj"); else { $otworzw=fopen("licznik/$data.txt",w); fwrite($otworzw,$czytaj+1); echo "Dzisiaj było: "; echo($czytaj+1); } } else { if ($fp = @fopen("licznik/$data.txt","w+")) { $wartosc="1"; // wartosc poczatkowa licznika fputs($fp, "$wartosc"); fclose($fp); chmod("licznik/$data.txt", 0666); echo ("<b>Dzisiaj nas odwiedziło: $wartosc</B>"); } else echo "Bład licznika"; } ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 W jaki sposób sprawdzasz czy dany użytkownik już dziś był ? if($cookie=="o") echo("$czytaj"); To jest do czego? Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql. Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON! Wielki Elektronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebos Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 W jaki sposób sprawdzasz czy dany użytkownik już dziś był ?if($cookie=="o") echo("$czytaj"); To jest do czego? Zapisuje to pliku tekstowego i czyta ile było. A włąśnie nie wiem jaki tu kod dać żeby sam wiedział kto był hehe. I gdzie go wsadzić. Bo dostałem ten kod od kumpla i sami wiecie chce żeby dobrze działał, ale nie wiem jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Poczytaj https://php.net.pl/manual/pl/features.cookies.php Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql. Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON! Wielki Elektronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebos Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 Nie macie jakiegoś scrypciku. I jak go umieścić do tego kodu co mam, albo zmiany wprowadzić. Bardzo proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Opublikowano 16 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2007 https://www.google.pl/search?hl=pl&q=sk...+Google&lr= https://skrypty.webpc.pl/index19.html Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql. Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON! Wielki Elektronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.