intruder2600 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 mam troche glupie pytanie - temat byl nie raz walkowany ale chcialem miec pewnosc bo nigdy nie robilem takiej rzeczy: jezeli zaloze sobie alias - np. abc.pl i on bedzie sie odnosil do mojeje obecnej strony to bedzie to uznawane za spam ? bo praktycznie bedzie to ta sama strona pod 2 roznymi adresami Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tramp Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 zauważyłem , że zniknąłeś całkiem z google , co się stało ? może to być uznane za spam , ale opowiem Ci o aliasie abc.pl , bo ciekawe rzeczy zauważyłem np. miałem parę domen klientów , które nie chciały się pojawić za cholerę w google , a ponieważ abc.pl ma tę właściwość , że strona pojawia się już po dwóch dniach od założenia aliasu , to ratunkowo założyłem raz dla jednej domeny i nagle okazało się , że alias wyciągnął samą domenę ... nie wiem jak to zadziałało , ale następne dwie domeny też tak wyciągnąłem , choć musiał minąć jakiś czas ale potem musiałem skasować aliasy , albowiem domena leciała w tył , podczas gdy alias był na przodzie po skasowaniu aliasu i jego zniknięciu z google domena ruszała naprzód być może trafiłeś do sandboxa ? nie mam pojęcia co może się wydarzyć gdy założysz alias , ale będziesz go musiał pozycjonować od nowa , a może Twoja domena wróci na miejsce nagle ? coś tam u Ciebie jest , że się pojawiasz i znikasz:) jest też jeszcze inna rzecz z aliasem , którą zauważyłem : otóż gdy adres pod aliasem nie jest domeną , tylko adresem z darmowego hostingu , to raz - wyciąga ten adres i dwa - zarówno alias jak i adres są blisko siebie na pozycjach jakby w ogóle nie były tożsame:) pozdrawiam trzymam kciuki za powrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 Ja mam dwie domeny do sklepu, z tymze pozycjonuję tylko jedną (pierwszą wykupioną). Raczej nie mam z tego powodu przykrości, ale pewnie gdybym reklamował te same hasła do obydwu adresów, to mogłoby być nieciekawie. Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruder2600 Opublikowano 19 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 zauważyłem , że zniknąłeś całkiem z google , co się stało ? krutko - odpowiedz tutaj dzieki za odpowiedz - to moze jednak dam sobie narazie spokuj z tym aliasem - lepiej nie podejmowac pochopnych decyzji Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazy Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Ja mam dwie domeny do sklepu, z tymze pozycjonuję tylko jedną (pierwszą wykupioną). Raczej nie mam z tego powodu przykrości, ale pewnie gdybym reklamował te same hasła do obydwu adresów, to mogłoby być nieciekawie. No właśnie. A co jeśli każdą z domen pozycjonował dla innych haseł? Np. klient ma 5 domen do 1 adresu i chce pozycjonowania dla 20 haseł. To możesz sobie rozłożyć po 4 hasła na każdą domenkę i spokojnie linkować każdą na 4 słowa kluczowe. Google bierze ponoć max 7 słów z anchoru więc byłoby idealnie. Ale czy to nie jest spam? Można za to wylecieć? Wiadomo, że najlepiej pozycjonować podstrony, rozwijać treść o słowa kluczowe, itd. Ale kiedy to nie Twój serwis tylko ktoś Ci zleca promocję to ciężko żebyś to robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.