LUser Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Kilka dni temu zauważyłem, że przy próbie wejścia na stronę jest komuniakat: Cytat 403 Forbidden Access to this resource on the server is denied! Akurat pierwszy raz się z takim czymś spotkałem. Prowadzę mały, powiedzmy blog, z kilkoma tylko wtyczkami. Trafiłem na stronę: https://wordpress.org/support/topic/403-at-step-2-of-setup-config/ Po sprawdzeniu, rzeczywiście nie było pliku wp-config.php. Utworzyłem go z pliku wp-config-sample.php wstawiając dane do bazy danych (pobrałem je z pliku settings z forum). Teraz wygląda tak, że mamy komuniakat: Cytat Error establishing a database connection Prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu. Ostatnio nic nie zmieniałem jeśli chodzi o wordpressa, żadnych nowych wtyczek itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbrt Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Cytat Error establishing a database connection Oznacza, że wpisałeś nieprawidłowe hasło do bazy danych, użytkownika bazy danych lub nazwę bazy danych. Jeśli forum jest w innej bazie danych to oczywiście dane do bazy z wordpressem będą inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUser Opublikowano 17 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Niestety, problem jest w tym, że forum jak i WP jest w jednej, tej samej bazie. Forum ma tabele sm_, natomiast wordpress wp_. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 a gdzie leży baza? przeważnie jest w pisane locahost ale może to być błędne. Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.