sirmystic Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Z racji mojej niemocy i wielokrotnych prób postanowiłem zapytać czy ktoś posiada rozwiązanie mojej dzisiejszej zagadki. Mianowicie chciałbym rozróżnić wygląd nagłówka który wyświetla się na urządzeniach mobilnych oraz zwykłych laptopach czy pc-tach. Edytując już pobrany szablon w wordpresie wykonałem obrazek nagłówka przy pomocy programu photoshop, który w przeglądarce na PC-cie wyświetla się perfekcyjnie - tzn. widać go w założonym przez mnie rozmiarze i proporcjach. Ta sama kwestia dotyczy także Tytułu witryny oraz jej opisu - oba parametry mogę edytować bezpośrednio z poziomu personalizacji szablonu. Jednak jeżeli wyświetlam stronę na swoim telefonie obrazek nagłówka jest kompletnie ucięty, widać tylko jego część. Moje pytania są następujące: W jaki sposób mogę wyłączyć wyświetlanie się Tytułu oraz opisu w przypadku wyświetlenia strony na urządzeniu mobilnym ? Co zrobić aby obraz nagłówka był wyświetlany poprawnie w urządzeniach mobilnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zmienić dodać odpowiednie wpisy w odpowiednim pliku coś. Niestety bardziej dokładnie teraz się nie da. Ogólnie w plikach CSS szablonu zmieniasz wygląd. Wysłane z telefonu Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasslehoff Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Przy pomocy media queries ustawiasz aby do np. szerokości okna wynoszącej 480px nie był wyświetlany obrazek (dispaly: none). A co do poprawnego wyświetlania nagłówka na urządzeniach mobilnych to musisz popracować nad responsywnością strony, nie ma jednej porady, która to spowoduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semtak Opublikowano 2 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Prawdopodobnie szablon jest zakodowany na sztywne wartości lub je sam ustaliłeś dlatego obrazek źle się skaluje. Jeżeli to możliwe staraj się używać np. wartości %. A zmiany przy różnych rozdzielczościach to tak jak tasslehoff napisał zrobisz to za pomocą media queries. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.