marioccp Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Zastanawiam sie nad sposobem linkowania pomiedzy np. 20 stronami. Generalnie chodzi o liczby, ile linkow moze miec jedna strona tak zeby bylo po rowno na kazdej i bez cross link. Pewnie macie jakies opracowane systemy - ile linkow, na ktorych stronach i dla ilu stron w sumie. Jak to sie ma np dla 20, 30 stron? Jeszcze kwestia dodawania nowych strona do tego systemu wymiany tak co by nie wadzilo a bylo proste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cashmajster Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Myślę, że dużo osób nie poda Ci gotowego rozwiązania. Sam pokombinuj... rozpisz sobie strony. Link linkowni nierówny więc raczej ciężko będzie to zrobić- nikt Ci nie poda gotowego rozwiązania. EDIT: I po raz trzeci: nikt nie poda Ci gotowego rozwiązania Ot tak mnie naszło. Case study jak pozyskać więcej leadów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioccp Opublikowano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Myslalem ze moze macie jakies wskazowki podpowiedzi sugestie niech no sięgnę po karcientke A4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gart Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Generalnie chodzi o liczby, ile linkow moze miec jedna strona tak zeby bylo po rowno na kazdej i bez cross link. Jesli ci chodzi o max. liczbe jaka ci wyjdzie przy takich zalozeniach to raczej zadanie na poziomie hmm... gimnazjum? po rowno i bez crosslinkow: dla 3 domen -> 1 link wychodzacy dla 4 -> 1.5 (czyli 2 domeny po 1 linku i 2 domeny po 2 linki, ale skoro chcesz rowno, to bede zaokraglal do mniejszej czyli tutaj 1) 5 -> 2 10 -> 4 20 -> 9 100 -> 49 inna sprawa, ze z optymalnym linkowaniem ma to niewiele wspolnego edit: chodzilo mi tu o: ilosc_linkow = ceil ( ilosc_domen / 2 ) - 1 Podróże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioccp Opublikowano 1 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Znalazlem cos optymalnego 20 domen, na 18 po 5 wychodzacych do pozostalych, na 19-stej trzy wychodzace na 20-stej jeden wychodzacy. Te dwie ostatnie, niepelne beda likowaly do nastepnej grupy 20 domen. I tym sposobem odpowiedzialem sobie na wlasne pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gart Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Znalazlem cos optymalnego 20 domen, na 18 po 5 wychodzacych do pozostalych, na 19-stej trzy wychodzace na 20-stej jeden wychodzacy. temat, zupelnie juz odbiega od czegos zwanego seo. ale tak tylko matematycznie. jak ktos chce sobie pisac cos co mu ulatwia prace to: z przeliczenia ilosci linkow, ktore otrzymuja wszystkie Twoje domeny otrzymujesz: 18 x 5 + 3 + 1 = 94 a z mojego maxa bez zaokraglen (heh, teraz zauwazylem blad w tym co poprzednim poscie, bo po co daje dwa razy floor zamiast ceil, brakuje -1 ) dwadziescia na poczatku to ilosc linkow razy 20 domen: 20 x (20/2 - 1 ) = 190 ale to tylko max matematycznie, inna historia to widziec co z czym i po co Podróże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioccp Opublikowano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 ...temat, zupelnie juz odbiega od czegos zwanego seo... To jest wlasnie seo, optymalne linkowanie bez cross linku i bez uzywania bad trick tylko ze dojscie do tego było droga matematyczną. ale to tylko max matematycznie, inna historia to widziec co z czym i po co To juz zostaw mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.