morelo Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Witam potrzebuje jakiś skaner stron skaner https://sitecheck.sucuri.net/ krzyczy Status: Site Potentially Harmful. Immediate Action is Required. Web Trust: Blacklisted (10 Blacklists Checked): Indicates that a major security company (such as Google, McAfee, Norton, etc) is blocking access to your website for security reasons. Please see our recommendation below to fix this issue and restore your traffic. Tylko ie wiem gdzie i czego szukać czy możecie polecić jakieś dobre narzędzie? dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Czyli poszedł spam z twojej domeny. Zobacz najpierw co to za blacklisty Wysłane z telefonu Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 https://mxtoolbox.com mówi że nie https://www.virustotal.com/ Skaner adresów URL Wynik Quttera Malicious site Comodo Site Inspector Malware site Fortinet Malware site Google Safebrowsing Malware site Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 No to wygląda że masz jakiegoś wirusa na stronie, czyli przywróć backup zrób aktualizacji Wysłane z telefonu Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Tylko nie mam tak się wyckałem kurcze jak to odszukać inaczej? który skaner online wskazuje jaki plik zainfekowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Sam chyba sobie nie poradzisz. Ściągnij pliki na swój komp i przeskanuj Wysłane z telefonu Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Tak już robiłem skanowałem i nic 0 kurcze jakieś jeszcze rady proszę was o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 na 90% masz coś w plikach doklejonego... sprawdź po dacie na serwerze jak nie robiłeś aktualizacji to pliki powinny mięć podobne daty, a jak jest coś nowego to zobacz co tam jest. Albo np. zleć to komuś np wiem że się tym zajmuje. Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duchu0 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Tym wirusem jest sama Joomla. Niestety ale to co oni ostatnim czasem odwalają to jest jakaś porażka. Ostatnia wersja jest tak dziurawa, że można sobie w niej zmieniać uprawnienia dowolnie według własnej woli. Jeśli nie wiesz, jak lub gdzie dokładnie szukać to jest sztuczka do której możesz wykorzystać WP. Instalujesz WP, potem Wordfence i Antimalware wrzucasz katalog z Joomla do katalogu gdzie jest WP. Odpalasz skanowanie i prawdopodobnie znajdzie Ci pliki z którymi jest problem lub które warto sprawdzić. Jeśli to nic Ci nie pomoże to niestety ale zostaje oddanie sprawy w ręce kogoś kto się tym zajmuje. Możesz pisać na PW jeśli będziesz potrzebował takiej pomocy. Moja pierwsza aplikacja na iOS - Zysk z faktury VAT Apple = mac-world.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Ja mam wersje jeszcze 2.5 ale wywaliłem wszystko z ftp wgrałem index info Trwają prace konserwacyjne i nadal to samo ki czort Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoomLAB Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Tym wirusem jest sama Joomla. Niestety ale to co oni ostatnim czasem odwalają to jest jakaś porażka. Ostatnia wersja jest tak dziurawa, że można sobie w niej zmieniać uprawnienia dowolnie według własnej woli. Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić, Joomla z wersji na wersję jest coraz lepsza @morelo: Podaj adres strony na priv to sprawdzę w czym może tkwić problem. Psycholog PEBE Gdynia - Monika Romanowska | Darek Romanowski - Tworzenie Stron Joomla | Specjalista SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Więc tak przeskanowałem kom 2 smieci jakieś były, pobrałem nową instalke joomla, rozpakowałem wgrałem na serwer zainstalowałem w innym nowym katalogu wczoraj było ok dziś eset krzyczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mghost.pl Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 A hasła wszyskie pozmieniałeś? Do bazy, ftp i wszystkich userów? Nie masz tam dodatkowych userów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelo Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Wszystko zmienione user jeden złośliwy kod się instaluje w tmplatach w pliku index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 czyli wywal tą templatkę Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.