job4young Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Szanowni Państwo Niedawno został uruchomiony nowy portal pracy. Portal ten jest skierowany do młodych osób poszukujących pracy oraz do pracodawców poszukujących pracowników. Co powinienm umieścić lub z czego zrezygnować, co myślicie o grafice, czego brakuje, co trzeba zmienić Jak powinno według Waszej opini wyglądać prowadzenie takiego serwisu... link do mojego serwisu www.job4young.pl Ps. Przyznam iż jestem czytelnikiem forum od dłuższego czasu lecz dopiero teraz odważyłem się zadać pytanie gdyż licze na życzliwość i wiedze tutejszych użytkowników (wiem, że nie jednemu już pomogliście więc proszę o wasze opinie) Z poważaniem Jackowicz Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzu Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Jeżeli chodzi o grafikę to nie mam żadnych zastrzeżeń. [+] kolorystyka [+] przejrzytość, estetyczność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
job4young Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Dziękuje za odpowiedź cieszę się że grafika się podoba jeżeli można proszę o dalszą ocenę bardzo mi zależy na waszej opinii negatywnej i pozytywnej Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakob Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 albo mi się wydaje albo widać coś na kształt znaku wodnego na zdjęciu w prawym górnym rogu? jesli mam rację to radzę zainwestować w fotkę (albo lepiej poszukać) poza tym lay i kolorystyka całkiem fajne Rzetelne zarządzanie nieruchomościami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
job4young Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 wiem wiem juz pisałem do firmy od której była pobrana grafika o troszke czasu aż strona zostanie zaakceptowana ,wtedy zakupię grafike Dziekuje za opinię czekam na nastepne Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
job4young Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Panowie Graficy!!! Dowiedzialem sie iz z moja stronka jest cos nie tak odnosnie eyetrackingu cos tam czytalem o tym ale chcialem zagarnac fachowej porady czy naprawde z ta grafika jest cos nie tak faktycznie niby cos tu brakuje ale niby ma cos takiego co zatrzymuje oko mam zamiar wprowadzic kilka ikonek aby orzywic grafe, dobry pomysl czy zatrzymac wsio jak jest bardzo prosze powiedzcie co sadzicie co byscie zmienili czy moze nic grrr jestem w dolku psychicznym ps jezeli chodzi o duzo wolnego miejsca to bedzie to bardziej zbite ale niewiem juz sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
img Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Wydaje mi sie ze uboga graficznie i nie przyciaga wzroku. Chyba brakuje elementow kontrastu wychodzacych poza odcienie blue. Jesli to projekt komercyjny na ktorym zamierzasz zrobic jakies pieniadze to nalezy calkowicie zmienic szate graficzna, ale to tylko moje zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
job4young Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 tak to bedzie projekt komercyjny powiedz mi co rozumiesz przez to ze jezeli on bedzie komercyjny to przydaloby sie zmienic szate graficzna moje zdanie to ze jest za malo profesjonalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suave Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Załóżmy, że jestem zwykłym użytkownikiem: wchodzę na stronę, od razu rzucają się te prostokąty w oko, ale to powoduje, że ciężko jest ,,przerzucić" wzrok na menu u góry strony. Może zmień kolorystykę ,,Gorących ofert" - strona jest niebieska, ale to nie znaczy, że nie możesz korzystać z innych kolorów: jakby nie patrzeć czerwień przykuwa wzrok- może jakiś blady czerwony w tym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shpyo Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 brak klikalnego linku? blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
job4young Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 niee (wystarczy ze klikniesz w pole oferty) tylko jest na java script robione a pod ie nie widac efektow teraz zaczynam zalowac :/ ladnie to wyglada ale na mozzili grrrrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 I użyteczność mała - nie można otwierać ofert w noym oknie/tabie - jak już używasz ajaxa to z głową - fajnie, że nam się przeładuje kawałek kontentu bez przeładowania całej strony, ale musi być wsparcie dla przeglądarek bez js (bo w wielkim skrócie do tego się sprowadza odpalanie linka w nowym oknie). Poza tym na głównej stronie mam jakąś wielką pustkę - jest header (swoją drogą taki sobie), potem olbrzymi baner, potem po lewej stronie formularz a po prawej nic i na dole gorące oferty - to tak miało wyglądać? Jeśli ta strona ma być komercyjna (czyli masz na niej zarabiać) to zainwestuj też w nią. Tak przy okazji - bo od zawsze mnie to interesowało - jak się robi bazę ofert? Czy to pracy, czy to jakichś innych ogłoszeń - np towarzyskich? Bo na początku jest pusto, wiadomo, na serwisie z 5000 ogłoszeniami ludzie chętniej zostawią coś swojego niż na takim, gdzie 10 ogłoszeń. Jak to się rozrasta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadzielawski Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Panowie Graficy!!! Dowiedzialem sie iz z moja stronka jest cos nie tak odnosnie eyetrackingu Eyetracking nie dotyczy do końca grafiki ale przede wzystkim chodzi o rozmieszczenie modułow na stronie. Jak najbardziej na stronie nie jest dobrze. Szukam oferty pracy i... gdzie ostatecznie po kilku kliknięciach w głąb serwis się znajdują? Na samym dole strony! Generalnie chwile mi zajeło zanim zorientowalem się gdzie pojawiaja się te oferty. I na dodatek każesz mi klikać raz jeszcze by się pojawiło nowe okno ze szczegółami. Uff... zmęczyłem się szukając. Generalnie: Portal jest na bakier w funkcjonalnością. Przemyśl raz jeszcze jak stopniować wyszukiwarkę. Jest zbyt rozbudowana jak na pierwszy strzał. Podkategori w kategoriach taka ilość że niejeden inżynier jest w stanie się zgubić. W pasku nawigacyjnym ikony nic nie mówiące "odznaczenie" i "słuchawka". Jeśli opisujesz linki tekstem w pasku nawigacyjnym to i te też opisz. Jeśli chodzi o rozbudzenie strony to wejdą reklamy - zrobi się kolorowo i wesoło Bez zmiany koncepcji nawigacji i układu modułów nie bardzo widzę serwis. Grafika sucha, zimna. Bez czynnika ludzkiego. Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shpyo Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 sorry za upierdliwość, ale czy autor pofatyguje się o klikalny link? blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
job4young Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2006 do shpyo TU LINK KLIKANY job4young do kadzielawski co do funkcjonalnosci to chyba nie wmowisz mi ze na innych portalach jest szybciej dostac sie do ofert pracy bo ci poprostu nie uwierze idac dalej co piszesz w innych portalach jest dostepna tylko jedna wyszukiwarka ta co u mnie jest po lewej stronie (nie po kategoriach ktora wedlug mnie jest wygodniejsza) co do orientowania sie gdzie sa wyniki wyszukiwania ofert to ciekawostki mowisz skoro system automatycznie cie przenosi w dol strony centralnie na oferty "I na dodatek każesz mi klikać raz jeszcze by się pojawiło nowe okno ze szczegółami." a niby jak czlowiek ma zobaczyc oferte ?? telepatia ?? niewiem o co ci chodzilo w tym miejscu dalej wyszukiwarka jest rozbudowana no przyznam iz taki byl moj zamiar poczatkowy po co robic portal taki jak inne?? po pierwsze podkatergie w katergiach glownych (specjalnie jezeli chodzi o inz) daja duze pole do popisu portalowi gdyz majac tylko glowna kategorie inzynierowie i w niej 5000 ofert to masz sie modlic aby gdzies tam byla oferta dla inz. srodowiska i jeszcze nie przeterminowana:) (tu masz chyba brak funkcjonalnosci) jezeli niechcesz wybierac podkategori nie musisz nikt ci nie kaze nawigacja jest wyjatkowo na wysokim poziomie (opinia osob trzecich) 2klikniecia i masz oferty mozesz sobie posegregowac wedlug wybranych tematow (zarobki, data, miejsce pracy, chetnych na dane miejsce) niewiem skad u ciebie tyle pesymistycznych wypowiedzi ale jak najbardziej za nie dziekuje!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.