Sorror Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Roczne wydatki związane z utrzymywaniem działalności offshore to około 10tys zł. Założenie takiej spółki wraz z kontem bankowym to około 12-18tys. zł. W przybliżeniu daje to koszty 30tys zł w pierwszym roku działalności - ja prawdę mówiąc nie byłbym zainteresowany takim wydatkiem z dochodami w granicach 10tys zł. Ale może to moje lenistwo się odzywa :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-banki.info Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Jeśli chodzi o opłacalność to raczej warto, tylko co ja potem zrobię jak będę chciał za te nie opodatkowane pieniądze kupić np dom. to kupisz dom na firme i przekarzesz sobie jako darowizne(niski podatek) albo po prostu będzie to majatkiem firmy a nikt nie zabroni ci tam mieszkac... Sprawdzone Suplementy Diety i Leki Nootropowe - https://www.zdrowysklep.net www.SEOLider.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Hm, pierwsze slysze zeby wydatki zwiazane z firma offshore byly tak wysokie... Mnie zalozenie firmy w Delaware kosztowalo cos okolo $800, teraz rocznie place $250. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debi Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 @Michau: moglbys podac posrednika, ktory zalatwial dla Ciebie formalnosci zwiazane z zalozeniem spolki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorror Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Hm, pierwsze slysze zeby wydatki zwiazane z firma offshore byly tak wysokie... Mnie zalozenie firmy w Delaware kosztowalo cos okolo $800, teraz rocznie place $250. Zależy od rodzaju i skali prowadzonej działalności. Po 2nd: 250$ to zryczałtowany podatek - formalnościami i obsługą zajmujesz się osobiście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 Agent rejestrujący firmy: https://www.delawareinc.com/ Formalnościami zajmuję się sam... zaraz, zaraz, jakimi w ogóle formalnościami? Przecież jedną z zalet posiadania LLC w Delaware jest to, że tu nie ma żadnych formalności! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorror Opublikowano 21 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2006 W najprostszym wydaniu nie ma. Wszystko jednak się zmienia kiedy świadczysz usługi również na terenie USA, wtedy nakładany jest na Ciebie obowiązek prowadzenia księgowości ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 22 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2006 Ano, to już inna bajka :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netelektryk Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 A ja juz chcialem zakladac firme w USA Kurde zazdroszcze wam jednego skad wy bierzecie tych klientow i te łobroty? :] Używaj Cuilla i Hakii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Niebawem zamierzam napisać ebooka o tym skąd wziąłem łobroty rzędu $2000 miesięcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netelektryk Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 mam nadzieje ze nie bedzie to w stylu "Zostan importerem lub exporterem ! Zyskaj wiele !! Zarabiaj 2000$ miesiecznie !" :] Używaj Cuilla i Hakii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkane Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 ..... skąd wziąłem łobroty rzędu $2000 miesięcznie Pewnie z łobory jak większość z nam Mości panujących... hehe Z cyklu "Przysłowia Polskie":- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michau Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Nie, ebook będzie na poziomie, nie z łobory W każdym razie nie będzie to badziewie jakie sprzedaje się po 5 PLN na Allegro. Zresztą jak już coś napiszę to umieszczę w sieci darmowy fragment do pobrania żeby mżna było ocenić to co jest w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rek_ Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Michau, a bedzie rozdzial, jak zalozyc i prowadzic firme w Delaware? Mi sie wydaje to dosc ciekawe, z uwzglednieniem polskiwj specyfiki Własny sklep internetowy dla każdego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netelektryk Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 poczytaj to https://www.delawareinc.com/ Używaj Cuilla i Hakii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.