sir nimek Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Zna ktoś edytor wykonujący funkcję znajdź i zamień na wielu plikach naraz. Potrzebuje przebudować serwis z html do php tzn includować menu nagłówek stopkę bo przy kilkuset podstronach to już raczej ręcznie wymiękam. Przydałoby się jeszcze automatyczna zmiana rozszerzeń wielu plików z htm na php. Wiem, że był taki wątek na forum, ale znaleźć nie mogę. Jak ktos ma coś takiego lub wie gdzie ściągnąć to niech sie pochwali. Pozdrawiam https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=424261 Irek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viras Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Macromedia Dreamweawer MX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaci Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Z zajączkiem instaluje się narzędzie które nazywa się AMIGO FiF 1.0. Potrafi zamieniać dany tekst na inny w wielu plikach html czy php w kilka sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vel Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 alebo darmowa wersja pajączka też chyba to potrafi (płatne professional na pewno, włącznie z wyrażeniami regularnymi!) Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ant Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 $ perl -pi.bak -e 's/co/naco/g' *.html powinno zalatwic sprawe, w plikach *.bak bedziesz mial oryginaly:) -- pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir nimek Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Okej Dzięki za pomocą amigo fif zmieniłem teksty które chciałem. A teraz mam problem jak zmienić rozszerzenie kilkuset plików z html na php? Kurcze to narzędzie ma jedną wadę nie działają w nim maski. Bo przydałoby sie jeszcze zmienić linki kierujące do *.html na *.php Perla nie znam , ale dzięki ant. https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=424261 Irek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corvvin Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Rozszerzenia można łatwo zmienić w Total Comanderze.. Menu Plik / Narzędzie wielokrotnej zamiany Edycja: A co do linków wewnątrz, miałem podobny problem i poprostu dałem mod_rewrite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyo Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Macromedia Dreamweawer MX powtorze bo to najlepszy program jaki do takich rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir nimek Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Dobra dzięki już sobie poradziłem za pomocą. Pajączka NxG Pro. Mam licencję a możliwości nie znam i wam głowę zawracam.Sorry A do zmiany rozszerzeń TC jest idealny. https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=424261 Irek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.