mariuszleszek Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Chciałbym kupić VPS na Linode.com ale nie obsługują oni ani przelewów ani PayPala. Twierdzą, że można płacić tylko kartą - Visa albo Mastercard. Nie uśmiecha mi się wyrabiać takiej karty ani za nią płacić (jestem w mbanku), ale znalazłem inne rozwiązanie - karta prepaid. Przykład: https://www.bzwbk.pl/karty-platnicze/karty-przedplacone-pre-paid/karty-internetowe/karta-internetowa.html Czy faktycznie jest to takie różowe na jakie wygląda? Zakładam kartę bez zobowiązań, bez powiązania z kontem, wpłacam kasę i mogę jej używać jakbym miał kartę debetową? Czy ktoś już próbował takiego podejścia i czy mu sie to udało? nie chciałbym się dowiedzieć w chwili zakupu, że jednak takich kart nie przyjmują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlo911 Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Jak jesteś w mbanku to załóż sobie e-kartę. Wygodna i do tej pory wszędzie mi akceptują. W ciągu 4 dni od złożenia wniosku miałem ją w ręku Nie jest to typowa kredytówka czy debetówka - to w zasadzie karta wirtualna. Dostajesz tylko jej imitacje z numerem karty i numerem CVV, żeby wykonywać płatności internetowe. Bułek w biedronce nie kupisz za nią Z kartą pre-paid bzwbk miałem trochę problemów, gdyż operacje księgowane na niej są z dużym opóźnieniem etc. Ponadto, wycofanie środków z karty może trwać do 21 dni (w moim przypadku było to ponad 2 tygodnie) Pozycjonowanie stron Gdańsk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszleszek Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Chcę jej używać tylko do transakcji gdzie wymagana jest karta - czyli aktualnie tylko do Linode. W mBanku chcą mnóstwo pieniędzy i prowizji. Nie ma szans. Jak duże opóźnienie miałeś w BZWBK ? Wycofywać nie zamierzam. Chcę wpłacić kilka złotych i od razu je wydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Ja korzystam z karty internetowej w BzWBK, używałem jedynie do transakcji w Google Play. Nie było nigdy problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlo911 Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 W mBanku chcą mnóstwo pieniędzy i prowizji. Nie ma szans. Jak duże opóźnienie miałeś w BZWBK ? W pierwszym roku ekarta jest darmowa - potem 25zł rocznie, to nie tak dużo. A z pewnością przyda Ci się do innych transakcji. Ale żeby nie było, nie jestem szeptaczem to nie będe na siłę Ci wciskał W bzwbk transakcje na histori karty pojawiały się po 3-4 dniach - uciążliwe, kiedy np. chcesz zarejestrować kartę w PayPalu etc. Pozycjonowanie stron Gdańsk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszleszek Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 A ile będzie mnie kosztować używanie karty w WBK ? Ten ich cennik jest kompletnie nieczytelny. 4.99zł za wydanie, 2.8% za przewalutowanie, a ile za wpłacanie pieniędzy na kartę? I jeszcze jest jakieś rozróżnienie na Visa i MasterCard. Niby te 2.8% tylko dla Visy, ale co to znaczy? Że na MasterCard nie da się przewalutować? Czy że nie ma opłaty? Proszę o komentarz kogoś, kto używa tej karty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.