Skocz do zawartości

struktura linków

Tomek9547

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Pozycjonuje stronę która ostatnio trochę spada. Strona była przebudowywana. Taka dość istotna zmiana która mnie nurtuje to liczba podstron i to z adresem moja.domena.pl/podstrona1 , moja.domena.pl/podstrona2 , jest tych podstron ok 45

> Ogólnie to bym powiedział im więcej podstron tym lepiej ale że wszystie mają taką drógorzędową struktóre to mnie martwi

Pozatym z miesiąc miała wirusa który przekierowywał z google na inną stronę a potem z 2 tygodnie był komunikat strona w budowie takie coś mogł dać opóźniony skutek w postaci spadków pozycji?

Wyjaśnij pierwszą część. Miałeś wcześniej mniej czy więcej podstron? Poza tym co masz na myśli pisząc

drógorzędową struktóre

Generalnie takie zawirowania są dość częste przy zmianie struktury strony. Szczególnie gdy jeszcze linkowałeś np podstrony, których teraz adresy się zmieniły.

Sytuacja gdy miałeś ustawione przekierowywanie przez wirusa na inną stronę, powoduje że google indeksował tę stronę a nie Twoją, pobierając między innymi takie elementy jak Title, które mogło znacząco wpłynąć na spadek pozycji.

Wcześniej było mniej podstron, teraz jest z 45 i do każdej można dostać się jednym kliknięciem poptrzez rozwijane menu i inne linki (na dole) .

"Drugorzędowa struktura" - chodzi mi o to że wszystkie linki mają taką strukture mojadomenapl/podstrona

nie ma czegoś takieg jak mojadomena.pl/kategoria/podkategoria chociaż struktura menu wskazywała by że powinny być takie linki. Jednak wchodzi się w menu wybiera podkategorie , potem jeszcze jedną podkategorie a link jest i tak mojadomena.pl/podstrona.

I mam jeszcze pytanie czy takie menu które po najechaniu pokazuje podkategorie , a po najechaniu na nią jeszcze jedną podkategori (rozwijane) jest dobre?

bo nie wiem czy w takim menu linki prowadzą z głównej strony do wszystkich podstron serwisu czy tylko do tych pierwszych kategorii

no ok ale w sytuacji gdy pozycjonowana była głównie strona główna to czy taki układ nie sprawia czasem że moc ze strony głównej odpływa na podstrony obniżając pozycje strony głównej?

no i czy takie rozwijane menu sprawia że moc przekazywana jest do najdalszych podkategorii czy przekazanie mocy zatrzymuje się na kategoriach głównych

tak przykładowo zakładki: home, oferta, kontakt

telewizor

radio

komputer

czy moc ze strony home przy takim menu pójdzie do komputera czy zatrzyma się na oferta kontakt i samo home

tak przykładowo zakładki: home, oferta, kontakt

telewizor

radio

komputer

Nie rozumiem za bardzo tego, napisz na PW adres strony to zobaczę o co chodzi.

Generalnie powinieneś się cieszyć, że moc przepływa z głównej na podstrony, bo o to też chodzi. Wtedy wzmacniasz całą domenę i serwis.

No moim zdaniem taka struktura osłabia stronę główną bo PR ze strony głównej jest dzielone na podstrony a że wszystkie mają struktórę strona główna.pl/podstrona to wychodzi na to że strona główna ma się podzielić mocą z prawie 50 stronami Według mnie jakby struktóra była hierarchiczna to strona główna podzieliła by się z przykładowo 8 podstronami a te podstrony dzieliły by się dalej swoją mocą z kolejnymi mniejszymi podstronami..

Jakbym dla każdej strony zdobywał jednakową ilość linków to nie miałbym zastrzeżeń ale zdobywam głównie dla strony głównej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności