conradd Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Powitać, Słuchajcie za co odpowiada domyślny kod wlepiany przez wordpressa w htaccess? <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> gryzie mi się on z <FilesMatch wp-login.php> Order Allow,Deny Deny from all </FilesMatch> Miałem ostatnio multum ataków BF i pasuje coś z tym zrobić, jednak po zastosowaniu drugiej regułki przeglądarka zamiast zablokowoać wp-login.php informuje o nieprawidłowym przekierowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 To forum ma dużo działów. Powinieneś wkleić .ht w całości. Tą drugą część daj na początku. nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conradd Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 tak też zrobiłem, druga część jest na początku. Nic poza tymi dwoma kawałkami kodu nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 RewriteEngine On RewriteBase / # ścieżka względem .ht RewriteRule ^index\.php$ - [L] # jeżeli index to przestań przepisywać RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f # odwołaj się do fizycznego pliku / nie przepisuj RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d # odwołaj się do fizycznego katalogu / nie przepisuj RewriteRule . /index.php [L] # jeżeli index to przestań przepisywać Nic ciekawego. CTRL+f5? Problem prawdopodobnie leży gdzie indziej, przynajmniej tak się wydaje na pierwszy rzut oka. nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conradd Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Problem leży gdzieś tutaj, bo kiedy usunę pierwszy kawałek kodu tj <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> wszystko gra tzn dostep do pliku wp-login.php jest zabroniony, natomiast z nim przeglądarka informuje o nieprawidłowym przekierowaniu. Ehh;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 To testuj po linijce. Nie są niezbędne. nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conradd Opublikowano 29 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 tak zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.