wojtaseka Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Mam troszkę głupie pytanie. Sprawa wygląda tak. Pewien serwis znajdujący się na pierwszym miejscu w google pod frazę którą chcę pozycjonować posiada 1000 BL, (według backlink watch), ale 700 linków pochodzi z jednego serwisu, oraz z jego subdomeny (katalog.****.pl). Reszta to dosyć słabe linki, z niektórymi wyjątkami. Moje pytanie: Czy ja pozycjonującmój serwis za pomocą katalogów i tematycznych precli, oraz wymiany z tematycznymi serwisami jestem mogę być wyżej w SERP-ach od mojej konkurencji? Czy ta ilość (700 linków z jednej strony) będzie silniejsze niż np 50 linków z różnych serwisów? Jak ocenianie konkurencyjność tej frazy na podstawie pierwszej strony w SERP-ach pod tą frazą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 tu znajdziesz odpowiedź Rola katalogów słabnie z dnia na dzień udrażnianie kanalizacji Warszawa, pogotowie wentylacyjne Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
db07 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Czy ta ilość (700 linków z jednej strony) będzie silniejsze niż np 50 linków z różnych serwisów? To zależy od mocy tych 50 linków z różnych serwisów. 10 linków z katalogów z wysokim PR może mieć większą moc od nawet kilkuset linków ze słabych katalogów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKucinski Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Generalnie nie powinieneś mieć problemu z wypozycjonowaniem swojej strony metodami chałupniczymi. Zdobądź kilkadziesiąt linków z katalogów, precli, forów internetowych, komentarzy na blogach, kup może jakieś linki za paredziesiąt złotych na parę miesięcy. Fraza nie może być trudna. Ale w ciemno trudno cokolwiek powiedzieć, jak chcesz to podeslij mi na PW adres serwisu i fraze to w wolnej chwili w weekend rzucę okiem. Specjalista SEO Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwateraPD Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 tu znajdziesz odpowiedź ciekawa odpowiedź Tylko ozdoby na dach upiększą Twój dom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.