kokodżambo Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Mam cały wolny serwer 16G RAM AMD 6 rdzeni x 2,8 GH, a więc serwer dobry. Zakładam,ze ktoś z was posiada własny hosting, a więc chciałbym się dowiedzieć z jakimi dodatkowymi kosztami musiałbym się liczyć,aby uruchomić własnych hosting Dodam,ze nie chodzi mi o żaden komercyjny hosting tylko o stworzenie darmowego hostingu opartego o subdomeny. Chciałbym się dowiedzieć jakie potrzebuję dodatkowe oprogramowanie, panela itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoozool Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Cpanel vs directadmin, UPS, dobre łącze, administratora, kasę, i rozsądne myślenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReTop Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Jak ja się orientowałem to: - łącze gwarantowane 20/20 - 1-1.5 tys/mc - reszta urządzeń z 5tys I masz mega amatorski serwer Podsumowując - nie opłaca się. Tanie domeny - Ranking cen domen 2022 - Katalogi NAP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megauser Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Primo weź pod uwagę koszty administratora, który to skonfiguruje i w razie awarii pomoże ją naprawić. Webmastering, kodowanie & programowanie Więcej informacji na moim profilu Zapraszam na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokodżambo Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Na zwykłym serwerze dedykowanym hostingu zrobić nie można ? Po co mi łącze dedykowane jak mam 100/100 ? Przecież mi nie chodzi o utrzymywanie wielkich stron, tylko zwykłe proste stronki (max powierzchnia konta 100 - 200 Mb ) . Chcecie mi powiedzieć,ze firmy krzaki działające na allegro wykupują łacze dedykowane za 1,5 na miesiąc i to 20/20 ? Jakoś nie chce mi się w to wierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos SEO Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 "Firmy" z Allegro mogą jechać na kontach typu reseller u normalnych hostingodawców albo na zarządzanych VPSach/dedykach. This is your life and it's ending one post at a time. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokodżambo Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Przecież ja pisze o serwerze dedykowanym ! Wykupiłem hurtowo pod własne strony 3 dodatkowe serwery dedykowane i zwyczajnie jeden mi został . Za serwery płaciłem za rok z góry, a więc nie ma mowy o żadnych zwrotach, a do tego dostałem jeszcze cenę promocyjną . Mam do dyspozycji serwer AMD 6 rdzeni x 2,8 GHz 16 G RAM DDR3 , łacze 100/ 100 , 1000 G wolnej powierzchni . Chce ten serwer spożytkować na darmowe konta , a więc na darmowy serwer . Na mnie nie robi wrażenia kwota 5000 lub 10 000 zł. Jednak robi na mnie wrażenie np.stwierdzenie pozostałe urządzenia 5000 zł , a więc co to są pozostałe urządzenia , bo z tego stwierdzenia nic nie wynika . Zna się ktoś na tym, czy wszyscy zgadujecie ? Mogę się mylić, ale co to za róznica jedna moja strona która generuje 200 000 wyświetleń dziennie, czy 2000 stron obcych ludzi, które tez generują 200 K wyświetleń . Dlatego nie rozumię tego,że muszę wykupić łącze dedykowane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoozool Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 To było napisać, że wynajmujesz w serwerowni To panel: directadmin, cpanel, lub inny Administrator Oprogramowanie do zakładania kont(DA ma API) I jechane ale pytanie, czemu maja zakładać u Ciebie, jak jest wuchte innych darmowych serwerów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReTop Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Nie napisałeś, że masz serwer dedykowany tyko że masz serwer. Czyli każdy zrozumiał, że własną maszyne w domu Tanie domeny - Ranking cen domen 2022 - Katalogi NAP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorrow Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Do hostingu polecam taką maszynke za 100 Euro https://www.hetzner.de/en/hosting/produkte_rootserver/ex10 Intel® Core™ i7-3930K Hexacore incl. Hyper-Threading Technology RAM 64 GB DDR3 RAM Hard disks 2 x 3 TB SATA 6 Gb/s HDD 7200 rpm (Software-RAID 1) NIC 1 Gbit connected at 100 Mbit Backup Space 100 GB Traffic Unlimited* ____ Dobry hosting zależny nie od serwera ale od dobrego admina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.