straseusz Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Żaden Teraz mało że wyniki są dopasowywane do IP/geolokalizacji, dodatkowo ciągle są dosyć duże zmiany algorytmu, albo jak kto woli "czyszczenie" po pingwinie Dlatego takie sprawdzanie nie bardzo ma sens. Na razie nie ma co liczyć na szybkie stabilne pozycje(oczywiście zależnie od stron, mówię o tych "pływających" od ok. miesiaca). SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ? Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer: KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CombatCode Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 .. a ja ostatnio totalnie zgłupiałem. Kilka razy sprawdzałem strony przy pomocy jednego słowa klucz, tym razem na różnych przeglądarkach (opera, firefox) i programie do monitorowania pozycji stron, po prostu nie wierzyłem że strona poleciała w kosmos. Co się okazało, przy każdej z możliwości miałem inny wynik końcowy. Wiecie dlaczego tak się dzieję? Który wynik jest poprawny? niektóre przeglądarki mieszają w wynikach jak np. firefox on daje nieco inne wyniki dla twoich stron bo je odwiedzasz i są wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamA Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 O rzesz kur..a jaki ja jestem wściekły przez te dopasowania do miast. Normalne dziadostwo. zJestem normalnym użytykownikiem google. Dlaczego te pajace serwują mi wyniki z miat w ogóle z innegfo województwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 W ciasteczkach zapamiętują się inne miejscowości w których szukałeś. Jak szukałeś czegoś w Warszawie to geo po Wawę pewnie będziesz miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4min Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 @up mimo tego, że ciasteczka zostana skasowane różnica pomiędzy sposobami wyszukiwania fraz jest ta sam.. znacie może jakikolwiek, adekwatny sposób sprawdzania pozycji stron w google? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Ustaw sobie lokalizację Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlc Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 tak mogę to podsumować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soprano Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Ja mam jedno pytanie. Jak się mają monitoringi pozycji do geobajzlu? Teraz gościu z Koziej Wólki dostanie inne wyniki niż ten z Warszawy. Dobrze myślę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlc Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Ja mam jedno pytanie. Jak się mają monitoringi pozycji do geobajzlu? Teraz gościu z Koziej Wólki dostanie inne wyniki niż ten z Warszawy. Dobrze myślę? hmmm, na to wygląda. Ostatnio gdy byłem we wrocławiu i dzwoniłem do brata ( Woj. Lubuskie ) porównywaliśmy wyniki i były inne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekM Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 @glc one są często inne nawet w obrębie tego samego miasta... Sprawdzone na dwóch komputerach, z tą samą wyszukiwarką (tryb prywatny). Żeby było śmieszniej sprawdzaliśmy to będąc w tym samym pomieszczeniu, ale korzystaliśmy z różnych dostawców internetu (od kablówki i od sieci komórkowej). Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza. - nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soprano Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 To można łatwo sprawdzić. Wyszukaj sobie jakąś frazę i zmień lokalizację na inne miasto. Między dużymi miastami widać różnice w wynikach. Pytanie tylko, czy geolokalizacja jest ustawiona "na sztywno", czy tez po zmianie na "Poznań" otrzymam wyniki takie same jak poznaniak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4min Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 @up dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlc Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 @glc one są często inne nawet w obrębie tego samego miasta... Sprawdzone na dwóch komputerach, z tą samą wyszukiwarką (tryb prywatny). Żeby było śmieszniej sprawdzaliśmy to będąc w tym samym pomieszczeniu, ale korzystaliśmy z różnych dostawców internetu (od kablówki i od sieci komórkowej). Łooo ku*** to nieźle . To jak ktoś sprawdza wyniki firmy pozyjonerskiej to mysli że go w ch** robią ... Ciężkie czasy dla firmy pozycjonerskich przyszły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domoweseo Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 @glc one są często inne nawet w obrębie tego samego miasta... Sprawdzone na dwóch komputerach, z tą samą wyszukiwarką (tryb prywatny). Żeby było śmieszniej sprawdzaliśmy to będąc w tym samym pomieszczeniu, ale korzystaliśmy z różnych dostawców internetu (od kablówki i od sieci komórkowej). Bo pewnie sieć komórkowa swoje wpięcie ma np. w Warszawie i tam też google widziało że jesteś (tam jest zlokalizowany ip z którego się łączyłęś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekM Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 @domoweseo więc tak jak już gdzieś wcześniej pisałem: jeśli google nie potrafi dobrze namierzyć skąd łączę się z Internetem to niech sobie tę geolokalizację odpuści BTW w naszym "teście" mieliśmy ustawioną lokalizację na Polska. Jeśli zachowacie to w tajemnicy, truskawka będzie wasza. - nie jestem babą a młodą SINGIELKĄ !!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.