piotrek Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 MMP, w sumie mogłaby to być też jedynka, a wtedy szło by tylko zwariować nie dawałem info, ale rzeczywiście można dodać, że w obrazku występują znaki 2 do 9 i małe a do z plik z tokenem jest wyodrębniony więc kazdy będzie mógł sobie przygotować coś własnego na własne potrzeby, a może ktoś się podzieli własnym kodem fajnego tokena, nie wiadomo na dziś kończymy kolejną możliwością - czyli dodawanie podkategorii na jutro zostaje tylko dodawanie wpisów, oznaczamy wersję jako beta 1.0 i... mamy finał! - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 na dziś kończymy kolejną możliwością - czyli dodawanie podkategorii na jutro zostaje tylko dodawanie wpisów, oznaczamy wersję jako beta 1.0 i... mamy finał! HUrrrrraaaaaaa Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 piotrek: jjak tam dodawanie wpisow przez userow? Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 poszło całkiem dobrze w wątku Dodawanie kategorii, podkategorii i wpisów masz opisane wszystko - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saint Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 ok, a gdzie aktualizacja? czy tylko bete zrobiles u siebie? Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 9 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 betka 1.0 jest wciąż tylko u mnie na https://demo.otwarty.pl - testuj, szukaj dziur im więcej ich teraz znajdziesz tym dłużej później ta wersja będzie pracować u Ciebie bez potrzeby aktualizacji - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 10 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 do najbliższej poprawki będą potrzebne korekty w bazie, zatem dla tych Ci co nie będą instalować od zera już teraz podaję zmiany, zanim udostępnię plik zip dokładamy dwa rekordy w tabeli prefix_ilości INSERT INTO `prefix_ilosci` VALUES ('seslasttime', 0);INSERT INTO `prefix_ilosci` VALUES ('sescount', 0); nowa pusta tabela z sesjami CREATE TABLE `prefix_sesje` ( `ip` varchar(255) NOT NULL default '', `host` varchar(255) NOT NULL default '', `ua` varchar(255) NOT NULL default '', `czas` varchar(10) NOT NULL default '', `gdzie_jest` varchar(255) NOT NULL default '', `sesref` text NOT NULL, `ident` varchar(255) NOT NULL default '', `token` varchar(255) NOT NULL default '', KEY `ip` (`ip`), KEY `host` (`host`), KEY `ua` (`ua`), KEY `czas` (`czas`), KEY `gdzie_jest` (`gdzie_jest`), KEY `ident` (`ident`), KEY `token` (`token`) ) TYPE=MyISAM; będzie nam też potrzebmy jeden nowy rekord w tabeli prefix_template INSERT INTO `prefix_template` VALUES ('center', '473'); i na zapas ALTER TABLE `prefix_wpisy` ADD `platny` INT( 1 ) NOT NULL ; - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 10 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 no i jest już do pobrania wersja beta 1.0 (link) wersja beta jest dopracowana do standardów XHTML 1.1 w adminie w menu "Wygląd" popowiększałem okna i wydzieliłem do osobnej zakładki "Style" aby było wygodniej komplet uzywanych styli jest dostępny w dyskusji o sterowaniu wyglądem tabele pozostały zdaje się tylko w dwóch miejscach, reszta to divy, skrypt posiada praktycznie pełne sterowanie wyglądem za pomocą CSS można zrobić też upgrade do wersji 1.0 (stosujac zapytania z poprzedniego postu, i podmieniając właściwie wszystkie pliki) ale polecam instalację od zera i zabawę ze stylami jeśli ktoś już ma dane w poprzedniej wersji może zrobić sobie export a potem import do nowej więc nie ma problemu - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavel Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Zauważyłem mały błąd. Kożystam z przepisywania adresów url (ErrorDocument wersja 1) i przy przemieszczaniu się po katalogu tworzy się wiele sesji (jedna sesja moja a reszta to sesje utworzone przez serwer tzn w panelu konfiguracyjnym w zakładce 'sesje' tam gdzie powinien byc ip/host usera jest ip/host serwera na którym jest katalog). Nie wiem czy występuje to tylko u mnie czy również u innych ?? Edytka: I zmień czcionke w tokenie bo czasem tych kulfonów nie można rozczytać Pozdrawiam Darmowy dysk sieciowy 2-5GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 10 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Pavel, ja nie widzę u siebie takiego zachowania się sesji jeśli chodzi o ścisłość to: - do zliczania gości on-line wykorzystywany jest czas 60 sekund - do wygaśnięcia sesji potrzeba 180 sekund braku aktywności jeśli np. otwierasz podstrony w nowym oknie to stare sesje nie znikają z bazy od razu edit: teraz sobie przypomniałem, przecież przepisywanie po ErrorDoc korzysta z fopen czyli najwyraźniej Twój serwer chodzi po Twoim własnym serwerze... kurcze nie wiem czy to się w ogóle będzie zgrywać z sesjami, póki co zostaw sobie linki z parametrami a może coś się z czasem wymyśli I zmień czcionke w tokenie bo czasem tych kulfonów nie można rozczytać eno, takie fajne kulfony dałem ale z czasem dorobię listę tokenów graficznych do wyboru Tymczasem sam napotkałem na mały zgrzyt w CSS nie mogę sobie poradzić ze zlikwidowaniem efektu paddingu: https://demo.layout4.otwarty.pl/ W IE jest ok, ale w Opera i FF wyświetla się czerwona pozioma linia - jest to kolor tła w klasie top, wygląda jak padding-bottom:3px; - jek się tego pozbyć? - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truvati Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Witam Piotrze gratulacje stworzyłeś wspaniały katalog... Przebrnąłem cały topic… trochę to czasu zajęło, żałuję troszkę że nie włączyłem się wcześniej do dyskusji/testów ale czasami brakuje czasu nawet na oddech. Zaraz zasysam mini i odpalę go na koncie , jak tylko zacznie działać podam adres Z tego co widziałem i wyczytałem to już nie jest mini ale jeszcze raz gratuluje pomysłu/podejścia i wykonania jest świetny Pozdrawiam Truavti brak sygnatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 10 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Piotrze gratulacje stworzyłeś wspaniały katalog... dzięki jeszcze jest jakaś kreseczka w Operze i FF ale mam nadzieję że spece od CSS coś poratują i rzeczywiście będzie się wszystkim wspaniale zarządzać Pavel, ErrorDoc jeszcze raz - pytanie: czy dodawanie kategorii, podkategorii wpisów z tokenem działa? jeśli nie to do czasu znalezienia rozwiązania sugeruje wyłaczyć samego tokena żeby zostawić przepisywanie, reszta powinna działać - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavel Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Tak działa, widocznie ten błąd z sesjami jest tylko u mnie, pewnie dlatego że musiałem zmodyfikować nieco otwarty_errormod.php ze względu na ograniczenia hostingu. Edytka A co do tej kreski w layout4 to spróbuj dać height:210px; w klasie .top Pozdrawiam Darmowy dysk sieciowy 2-5GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 10 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 a mozesz napisać co zmodyfikowałeś i dlaczego i gdzie masz hosting? Jest ErrorDoc 1 i ErrorDoc 2, nic nie stoi na przeszkodzie aby dodać ErrorDoc 3 pomoc z CSS nieaktualna poradziłem sobie z kreseczką na https://demo.layout4.otwarty.pl wreszcie w FF, Opera i IE wygląda identycznie Edit: Pavel, widzę że w tym samym momencie doszliśmy do tego samego wniosku z topem, dzięki - buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop - wideoporadniki jak korzystać z msDrop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero3 Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 nie wiem o co chodzi ale wywalalo bledy zwiazane z sesjami dopoki recznie nie zrobilem katalogu tmp - mała uwaga optymalizacyjna: zamiast padding: 0px 0px 0px 0px; daj padding: 0; i analogicznie zamiast padding: 5px 5px 5px 5px; padding: 5px; - po wylaczeniu bocznych bloków zostają divy w jakich byly a powinny odejść w niebyt - po co wsrod opcji Separatora jest "_" ? - cos nie tak jest z otwieraniem linkow w nowym oknie link mam taki: <a target="_blank" href="https://www.saleibiura.com.pl/" class="out_link" onclick="window.open('index.php?a=klik&id=603','_blank');return false;"> więc jest i target="_blank" i js (?) a w panelu mam wlaczone Otwieraj dodane strony w nowym oknie: tak Metoda otwierania w nowym oknie: JS class niezaleznie, czy dam JS class, czy HTML target linki zawierają oba elementy pozycjonowanie inhead na fb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.