Darq Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Coś jest z tymi plusami, bo ja sam postępowałem bardzo ostrożnie a i tak dzisiaj mam wyzerowane (o 2 w nocy jeszcze wszystko było ok). A miałem w sumie niewiele, bo chyba 14 plusów i to jeszcze rozłożone na główną i 2 albo 3 podstrony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclipse Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 mnie również wyzerowało wszystkie +1 z faceplus, poprzednie +1 które miałem zostały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_dd Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 To wtopa.... a wczoraj już miałem zamiar założyć sobie konto na FacePlus'ie Sklep internetowy z artykułami dla dzieci: klocki cobi, zabawki edukacyjne, zabawki smily play, licencjonowane zabawki, wózki, łóżeczka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RiT Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Sam pomysł i idea była dobra, choć może wymaga troszkę innego podejścia do sprawy. Chętnie widziałbym ten system dalej. Osobiście też myślę nad zmajstrowaniem czegoś w tym kierunku , pierwsze plany już mam, choć działającego troszkę na innych zasadach. Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlosky Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 sam postępowałem bardzo ostrożnie a i tak dzisiaj mam wyzerowane To właśnie nie z Twojej winy Ci wyzerowało, tylko innych, którzy klikali nieostrożnie na Twojej stronie. Przecież za bardzo nie mieli w jaki sposób połączyć Twojego klikania ze stronami promowanymi przez Ciebie... To jest właśnie wada takiego systemu, że bycie ostrożnym wcale nie gwarantuje, że wszyscy będą korzystać z tego prawidłowo klikając na naszych stronach... Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.plOsoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darq Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Wiem o tym Ja oczywiście mam nadzieję, że system będzie dalej rozwijany. Musimy pamiętać, że jest to bardzo świeża tematyka i jak na razie wszyscy poruszamy się po omacku. Osobiście byłbym za tym, żeby mocno ograniczyć ilość dziennych kliknięć. I tak większość z nas wykorzystuje plusy na swoje prywatne strony, więc uważam że wszyscy się zgodzą z tym, że lepiej mieć przyrost powolny i niewielki ale stały i stabilny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlosky Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Kliknięcie +1 na stu różnych stronach w 5 minut na pewno do naturalnych nie należy... A jak z lajkami na FB? Też macie takie spadki? Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.plOsoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darq Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 U mnie pokazuje w panelu faceplusa, że mam 30 lajków na stronie zewnętrznej, ale kiedy na nią wchodzę to jest 0. Niby kod jest na stronie dopiero od wczoraj ale wątpię, że to ja coś skiełbasiłem, więc generalnie nie wiem, co się stało z tymi lajkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart. Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Na pewno trzeba będzie wprowadzić większe ograniczenia co do ilości kliknięć oraz rozłożenia tego w czasie. A jak ktoś nie będzie miał czasu, to będzie mógł dokupić punkty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez Opublikowano 20 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Moi drodzy, Niepotrzebnie panikujecie :-), jasne było że będziemy w jakiś sposób zauważeni, pytanie brzmiało tylko: kiedy? Po prostu postępujemy teraz zgodnie z planem, który opracowaliśmy wcześniej, przygotowując się na ten moment, aby nie było "myślenia" po fakcie. Dzisiaj w granicach 10-12-tej GMT+1, potwierdzam, w wypadku NIEKTÓRYCH stron, zostało obciętych ok. 20%-40% plusów (pozostałe trzymają się świetnie). W statystykach jak na dłoni widać, że były to plusy: - Które przyrastały po 100 i więcej dziennie, bez opamiętania - Które były klikane z kont, mających b. małe odstępy pomiędzy kliknięciami, bez opamiętania - Które były nabite z kliknięć bez pokrycia moim trickiem (te 10k na głównej - podczas gdy realnie powinno być ok. 200, do czego mam nadzieję zejdzie - ciekaw byłem czy muszę nabić milion aż zauważą :-P) To wszystko pokazuje Wam, że każdego narzędzia należy używać z głową, a nie walić punktami jak popadnie i klikać co sekundę. Z dniem dzisiejszym zmieniamy tymczasowo zasady, i tak: - Wprowadzone zostaje ograniczenie kliknięć do 50/dzień - Wprowadzone zostaje Ratio 7/10 Plus, 7/10 Like - uwaga, tymczasowo Proszę Was wszystkich o spokój i rozwagę i nie podniecanie się krzykami tych, którzy klikali bez opamiętania. Nie konsumujcie aż tak wielkich ilości punktów i nie klikajcie botami (na prawdę, nie chcę wprowadzać dalszych kodowych ograniczeń). Proszę także o uzupełnienie pola "adres profilu" w "Moje ustawienia", wkrótce będzie to wymagane do możliwości klikania. Jednocześnie wprowadzamy dla Was nowy Program Partnerski. :-) Użytkownicy klikający z adresu faceplus.pl/?a=rejestracja&pb=twoj_hash, otrzymują komunikat: Nowy Użytkownik który wejdzie z Waszego linka partnerskiego, otrzymuje więcej, niż gdyby zarejestrował się bez Ref-a. Bijący w dół licznik jest silnym motywatorem do rejestracji z Waszego refa. Szacujemy, że będzie to bardzo dużą zachętą do rejestracji i pierwszego klikania. Licznik domyślnie idzie od 100 w dół co sekundę i zatrzymuje się na 50 (z zaokrąglenia - liczba Like i Plus podana poniżej, jest o 1 mniejsza). W momencie rejestracji, na określonym stanie licznika (np. 80), Użytkownik ma możliwość otrzymania po 40 pkt. Like i 40 pkt. Plus, pod warunkiem, że aktywuje odpowiednie konto i kliknie z niego jedną kolejkę (50 razy). Gratisowe punkty są oczywiście brane z puli systemowej, a nie z Waszej. Dla dużych Partnerów (od 100 Poleconych), istnieje możliwość negocjacji wartości początkowej licznika, w granicach rozsądku. Mam nadzieję że zmiany Wam się podobają. :-) Proszę o zrozumienie w obniżeniu ilości kliknięć. Sami widzicie, że jest to konieczne - początkowa euforia i boom się skończyły (choć myślałem że będzie to tydzień temu), teraz musimy włożyć w to odrobinę większy wysiłek. Nie zdemotywujcie się :-), jak na wykresie kliknięć zobaczycie znacznie mniejsze wartości, po prostu już nie mogę pozwolić na klikanie ile popadnie. :-) Pozdrawiam Was serdecznie, J. P.S. Strony wielokrotnie powtarzające się o które kilku z Was pytało, to strony z "ogonka" systemowego, ratio, do testów. Jeżeli ktoś ma do zaimportowania kilka tysięcy adresów z dynamicznym Open Graph, nie ma problemu, możemy podbić. :-) P.S.S. Facebook wprowadził odpowiednik Kręgów. Polecam się zapoznać. Edit: Re: Down: Oczywiście, ma 5k, a powinna mieć 200 sztuk. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bybek5 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 A strona faceplus z 10k +1 ma połowe ZielonyKatalog PR 4 - tylko 3,76PLN (2,50). Limey.pl - katalog stron (2,46PLN (1,50) || 0-z.pl - artykuły do przedruku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nucleon Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Moje strony na facebook trzymają się dobrze - ale oba profile są ustabilizowane, codziennie odwiedzane - może dlatego? Btn +1 bardzo duży spadek. Przykład 347 - zostało 147 234 - zostało 96 43 - zostało 2 itd. Btn +1 chyba sobie odpuszczę Facebook - zostało mi 460 punktów do wykorzystania (+- 65 klików) Ludzka kreatywność jest największym zasobem. R. Florida Zapraszam do moderowanego katalogu stron i ogłoszeń: https://http4u.pl Podstawowy wpis za free. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
an000 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 A jak mam dodać swoją stronę na FB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez Opublikowano 20 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Jeszcze jedno; w FAQ dodałem informację o DataCenter i ich stabilizacji oraz różnych przyczynach innej ilości plusów niż kliknięć (przypominam, że wartość rynkowa plusów jest obecnie c.a. 5-krotnie większa niż wartość rynkowa like). Oczekiwanie na natychmiastowy efekt i plusiki przypomina te słynne telefony do jednego z swl-i "wczoraj dodałem stronę do waszego systemu, dlaczego jeszcze nie jestem na pierwszym miejscu?" :-) an000 - 1) Facebook -> Stwórz stronę (dostajesz url: facebook.com/pages/numerek/) 2) FacePlus -> Moje strony Lubię -> dodaj stronę (wpisujesz url, który dostałeś powyżej) Pozdrawiam, J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
an000 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Powiniście chyba założyć jakąś blokadę, bo zamiast url do face wpisałem adres mojej strony i Wasz system pokazywał 38 lików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.