Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Też to właśnie stwierdziłem ;) bo już miałem pisać, czemu jest paczka 5.5 (jak mi się zdaje) jako najnowsza. Jako że forum umarło myślę, że teraz wątek będzie bardziej żwawy tutaj...

Chciałbym zaznaczyć klika rzeczy, o których juz wcześniej nadmieniłem ale ani Kojotek ani Agape nic nie odpisali, czyli:

1. Kiedy można liczyć że będzie działało poprawnie dodawanie w priv bazach do skryptów donmini, mocne linki i pksi? I czy coś działacie w tym kierunku?

2. Co z poprawą dodawania do wiki? Przetestowałem dokładnie swoją listę, z której w innym oprogramowaniu dodaję po jednym przebiegu ok. 1200-1500 wpisów, po dwóch max. do 2500. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że baza wiki jest zajeżdżana, od kiedy powstała na nie moda (i konieczność ;)) bo jeszcze 2 miesiące temu było to nawet 4000-4500, ale skuteczność i szybkość omniadda nie powala na kolana... Dodawanie muli gorzej niż do freeglobes a skuteczność jaką osiągnąłem po pierwszym przebiegu to..... całe 196 dodań, co jak widać daje max. 15% skuteczność w porównaniu z innymi softami...

Aha, i dopiszcie gdzieś żeby do wiki dodawać bez polskich fontów, bo wychodzą krzaki we wpisach, albo poprawcie to także.

3. Chyba sporo osób korzysta z deathbycaptcha - czy nie dało by się podpiąć go do omni? Zwłaszcza, że jak czytam, mało skuteczna captchasniper ma częste problemy?

4. Zlitujcie się z tymi dodatkowymi listami, opinie są dość jednoznaczne, czyli nic szczególnego i dajcie coś biednym userom :) w aktualizacjach normalnie.

Pozdrawiam miło autorów, ogólnie branżę i całe PiO

Po końcowym teście bazy wiki zwracam jednak honor :). Po przejechaniu bazy drugi raz i dodaniu wyselekcjonowanych "wiki" (co ciekawe wyselekcjonowane oczywiście z listy, którą próbowałem wcześniej nieodfiltrowaną) skuteczność dodań wzrosła znacząco do niecałych 1300 dodań. Ciekawe czemu za pierwszym razem było ich tylko 200? Może OA nie radzi sobie, jak ma bardzo dużą bazę? Moja w wersji "nieobrobionej" miała ok. 42k adresów, odfiltrowana nieco ponad 5k.

Ale fakt jest faktem i trzeba było to napisać :)

P.S. Jak u was z wiki i innymi priv skryptami? Czy będzie odpowiedź w sprawie mocnych linków, pksi i

donmini?

Skuteczność bazy wiki zależna jest od dokładnych adresów włączonej lub nie opcji follow location na serwerze + że za pierwszym przebiegiem musi określić typ wiki bo obsługujemy 2 typy na jednej bazie Media i Wakka - dlatego pierwszy przebieg jest "wolniejszy" i ....

Odnośnie poprawek dla w/w skryptów powinny się pojawić z najbliższym update

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Dzięki Kojotek za info :), chciałem jeszcze zgłosić jedną "usterkę"... Po wyczyszczeniu bazy "wiki" i odfiltrowaniu zostało mi ok. 1400 dobrych pozycji z którymi OA sobie poradził. Kiedy chciałem do tej bazy (pustej już) dodać z powrotem te 1400 sztuk OA dodał ok. 750, a do kolejnych 650 dorzucił komunikat, że już są w tej bazie i za nic nie chce ich dodać, żeby się pokazały na liście. Przyjął tylko te 750 - co może być przyczyną?

Mam najnowszą wersję z panelu, serwer 5.3 a wywala mi w kółko na VPS VMLINE błąd

"Aby kontynuowac uruchom plik install.php."

klikam w install.php, akceptuj i znowu "Aby kontynuowac uruchom plik install.php.", jak mam werjść w panel i to obejść, bo już nie pamiętam...

edit. - Ok, ruszyło odpalając aktualizuj.php jak ktoś już wcześniej zalecił.

Mam taki problem. Po ręcznej aktualizacji program wyciął mi wszystkie prywatne bazy wordpress.

Na liście pozostały pozycje, tylko bez nazwy i samych precli.

Zasadniczo nie zawracałbym sobie głowy starą bazą, ale nie mogę stworzyć nowej, bo wyświetla mi komunikat:

Lista utworzonych baz prywatnych dla tego katalogu

ERROR: table();

Sprawdziłem bazę i jest w niej tabela z moimi preclami.

Pytanie, jak to naprawić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności