Skocz do zawartości

Nakład pracy a efekt

Kantare

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie jedno z bardzo podstawowych (i pewnie głupich).

Zdaje sobie sprawę, że odpowiedź nie jest jednoznaczna ale chce wiedzieć mniej więcej jak to można oszacować.

Powiedzmy mamy stronę i frazę której nie ma w TOP100.

Dodaję dzisiaj tą frazę do 100 bezpłatnych katalogów.

Po jakim czasie mniej więcej można spodziewać się efektu?

Czy dodanie strony do 100 katalogów to dużo czy to jest igła w stogu siana?

Wiem, że to zależy od poziomu trudności ale chodzi mi tylko o informację tak mniej więcej, aby móc sobie to zobrazować.

Z góry dzięki za odpowiedź (osób cierpliwych)

Don't Worry Be Happy!

Wszystko zależy od trudności frazy.

Wbić do top100 na fraze kredyty, opony czy pozycjonowanie jest dużo trudniej niż na np. meble z żelaza Rzeszów gdzie pewnie potrzeba tylko parę linków i jesteśmy w top10

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Zależy od danej frazy. W pozycjonowaniu bardzo ważne jest uparte dążenie do celu. Sto katalogów to czasami dużo, a czasami mało. Ważne, aby wkładać dwa razy więcej pracy niż konkurencja. Tylko wtedy ma się szansę coś z tego mieć. Powinno się nieustannie zdobywać nowe linki i taki sposób podejścia do tego wydaje się właściwy. Jeżeli Twoja strona wbije się na pierwsze miejsce 100 katalogami, to ja dodam swoją do 200 na tę samą frazę. Pytanie wobec tego nie ma sensu.

seowyszbanner.gif

Te 100 katalogów może Ci się nigdy nie zaindexować.

Dlatego to też zależy od samych katalogów. Jeżeli właściciel o nie dba, są zadbane, dopalone to pewnie dadzą ci na łatwą frazę jakiegoś niezłego kopa. Jeżeli natomiast będą to typowe śmietniki to efekt może być mizerny.

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności