Davi Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witam, Mam do was pewne pytanie czy ktoś może ma ta książkę : https://helion.pl/ksiazki/webwriting-profes...kier,webwri.htm lub jakaś z zakresu copywritingu mógłby polecić ? Gdyż zamierzam zakupić jakaś książkę o tej tematyce i szukam wartościowego okazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetBusters Group Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Ja tylko zwrócę uwagę że jest to WEBWRITING a nie COPYWRITING(seo copywriting) to 2 rożne pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davi Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 A czym się różni Webwriting od Copywriting ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
featmilka Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Dobra książka powinna Cię nakierować na pisanie w sieci. Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davi Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Dobra książka powinna Cię nakierować na pisanie w sieci. Masz jakas do polecenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
featmilka Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Tam miał być przecinek Mam na myśli tę książkę co podałeś. Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Davi, przeczytaj darmowy rozdział. Nie wiem czy wtedy się skusisz na kupno tej książki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodacz Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Na początek polecam tego o to "klasyka". Pod koniec każdego rozdziału jest fajny case. https://merlin.pl/Jezyk-na-sprzedaz-czyli-o...t/1,633277.html Obserwator Brodacz. Wódki i pacierza nigdy nie odmawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunitas Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Tam miał być przecinek Mam na myśli tą książkę co podałeś. Copywriter nie powinien pisać "tą książkę", już abstrahując od tych przecinków ;> EDIT: Owszem, Bralczyk to już klasyka Ostatnio piszę o finansach na obcasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
featmilka Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Racja bunitas. W końcu bodaj najnowszy słownik poprawnej polszczyzny dopuszcza mówienie "widzę tą książkę". A jeśli chodzi o pisanie - "tę" i to raczej jest niepodważalne. Dzięki za zwrócenie uwagi ;-) Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davi Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Na początek polecam tego o to "klasyka". Pod koniec każdego rozdziału jest fajny case. https://merlin.pl/Jezyk-na-sprzedaz-czyli-o...t/1,633277.html O dzięki za tytuł , jak by ktoś jeszcze miał jakąś książkę do zaproponowania to pisać tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodacz Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Ogólnie możesz ogarniać wszystko co Bralczyka, ma dużo pozycji poświęconych językowi. Polecam także pozycję pwn'a: https://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/71477/jak-dobrze-pisac.html Jeśli chcesz pisać typowo teksty sprzedażowe, zainteresuj się również perswazją. Obserwator Brodacz. Wódki i pacierza nigdy nie odmawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Jak ktoś również ma pojęcie o perswazji lub po prostu jest inteligentny to teksty pisane zgodnie z tego typu książkami odrzucają i efekt jest odwrotny do zamierzonego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetBusters Group Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 A czym się różni Webwriting od Copywriting ? ;] Webwriting to teksty pisane na strony np na wizytowki firmowe oferty i tym podobne, Copywriting to artykuły to gazet,portali informacyjnych, artykuly tematyczne Seo Copywriting to artykuły które głownie maja pasować dla robotów, maja zawierać pożądane słowa kluczowe w odpowiedniej formie ilości a przy tym pasować tematycznie do reszty tekstu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 18 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Przeczytałem i polecam: Killer Web Content Gerry McGovern Nie przeczytałem, ale słyszałem pochlebne opinie/zostały polecone mi: Content Rules Ann Handley, C.C. Chapman Letting Go of the Words: Writing Web Content that Works Janice Redish IF.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.