Skocz do zawartości

Dodawarka do SeoKatalogów

straseusz

Rekomendowane odpowiedzi

To źle Panie autorze, trzeba to było dać do "Pojawiły się błędy w", byłoby bardziej logicznie.

:)

Przedstawiam sugestie po 1 dniu pracy z dodawarką, nie jestem programistą więc niektóre moga być albo lamerskie albo głupie:

- przycisk PAUZA lub STOP, wpisanie w polu CRONa 0 lub kliknięcie wyzeruj nie działa pod FF

- wybór większej ilości kategorii w projekcie

- wstawianie linków do tekstu bardziej przyjazne, obecnie jest porażka, trzeba zejść na koniec tekstu, skopiować kod i potem znaleźć frazę i wstawić linka, porażka :)

- lepszy podział projektów na liście projektów, przydałyby się jakieś grupy do wyboru, foldery czy coś, przy 40 projektach jest syf

- przy kopiowaniu projektu o nazwie np. "domena.pl" nazwa skopiowanego projektu ma nazwę "www.domena.pl", system dodaje sobie sam www w nazwie

- system źle zlicza ilośc katalogó do dodania w przypadku braku grup katalogów

- przy dodawaniu katalogów rozwijane menu z listą grup katalogów

- poprawa błędu usuwania użytkownika przy usuwaniu projektu!

- conajmniej 10 zakładek w projekcie pozwalających przypisać dany tekst tylko do danej grupy anchorów czy URLi (jak w Publikerze)

- używanie w projekcie kilku grup katalogów

- brak podziału na płatne i darmowe, SEOKAT powinien przy dodawaniu wpisów samodzielnie rozpoznawać czy ma do czynienia z katalogiem płatnym czy darmowym i jeśli rozpozna płatny, powinien pobrać multikod z listy dostępnych multikodów i dodać wpis. Katalog często zmieniają się z darmowych w płatne lub na odwrót

- brakuje podstawowej funkcji jaką jest automatyczne sprawdzanie i pobieranie adresu URL dodanego wpisu, obecne rozwiązanie jest słabe, w Publikerze jest to wykonane o niebo lepiej, wpisy lądują ładnie na listach dodanych URLi

- powinno się wg mnie połączyć zadania rejestracji i aktywacji, po co to rozdzielać? żeby odczekać aż maile spłyną?

- wybranie skonfigurowanego wcześniej użytkownika w projekcie generuje błędy, ponieważ dodawarka i tak potrzebuje uzupełnienia pól dot. e-maila w projekcie, jeśli wybieram użytkownika, któremu wcześniej ustawiłem maila, to po co mam te dane wpisywać ponownie w każdym projekcie?

- operacje na listach katalogów, filtr na skrypty, masowe usuwanie grupy, usuwanie pojedyncze itp.

- SEOCAT znajduje istniejące wcześniej wpisy i zapisuje je w statystykach ale nie ma chyba opcji, aby zapisywał URLe znalezionych pod drodze wpisów, to przydatne mega, Publikera ma taką opcję

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1. Sam pracuję na FF i wiem że wszystko działa, napisz konkretnie w czym problem.

2. Nie ma potrzeby.

3. Po dodaniu 3 projektów nauczysz się na pamięć że link wstawiamy w formie

[url=https://www.strona.pl]link[/url]

więc to chyba nie zbytni problem ? :D

4. Wiem, będzie sensowny podział na grupy.

5. System automatycznie ustawia taką nazwę, jaka jest podana w url'u kopiowanego projektu i tak zostanie.

6. Dlatego należy zawsze tworzyć grupy, "bezgrupowo" było tylko w przypadku samych Seokatalogów, odkąd weszły inny skrypty ZAWSZE należy tworzyć grupy.

7. Hm ciekawa opcja, pomyślę ;)

8. Już wdrożone, będzie w kolejnym updacie ;)

9. Tutaj będzie inna opcja.

10. Po to są checkboxy do zaznaczania skryptów do jakich chcemy dodawać aby nie trzeba było wybierać kilku grup. Wystarczy dodać "mieszane" skrypty jako konkretna grupa i ją wybrać w projekcie.

11. Nie da sie ze 100% pewnością stwierdzić czy dany katalog jest płatny czy darmowy(powiedzmy 80% pewności) dlatego taka opcja nie będzie wdrożona, jeśli miała by sens już by była.

12. Przy seokatalogach i sinooke nie ma takiej opcji, bo są to w 90% przypadków katalogi moderowane. Po to jest pobieranie z API i pobieranie zatwierdzonych wpisów z poczty. W przypadku pozostałych skryptów - masz automatyczne linki w statystykach.

13. Menu->katalogi->operacje.

14. Tego w ogóle nie rozumię :D

Ogólnie widzę że przyzwyczajenia do publikera zrobiły swoje :D

Niestety(albo stety) nie mam zamiaru "upodabniać" SEOCAT'a do publikera, zamierzeniem było szybkie tworzenie projektów "podstawowych" bez żadnych duperelek typu 5 tekstów długich i 4 krótkie etc. Dla chętnych powstały dodatkowe pola i inne opcje.

Jak widać coś ciągle się zmienia/dochodzi, więc na pewno to co będzie warte uwagi - dojdzie lub się zmieni ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Z tym FF coś jest na rzeczy, bo mi pod nim nie działa przypisywanie do kategorii w projekcie - nie rozwija się lista.

Natomiast mam propozycję co do sprawdzania katów. Można by zrobić tak jak w DLK - wrzuca się listę, Donek ją zapisuje do bazy a potem sprawdza ją pod cron-em. Jak jest kilka tys. adresów do sprawdzenia to trzeba trzymać otwartą przeglądarkę, aż seocat sprawdzi wszystko. A na sharedzie to jest męka - czasami wyskakują błędy np. przekroczenia czasu odczytu z bazy.

San - jaka wersja FF ?

Mam najnowszą(15) i nie ma żadnych problemów, aż sprawdziłem teraz na vps - i też jest OK, zarówno pod chrome jak i FF, tak że chętnie sie dowiem na czym konkretnie jest bug ;)

Hmm przyznam że chciałem na teraz wdrożyć sprawdzanie seoków pod cronem(rozpoznawanie) bo kilka osób chciało taką wersję(aby działało na słabych hostingach), tak więc przy okazji pomyślę i nad tą opcją ;)

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

16 to jeszcze beta i może nie radzić sobie dobrze z nadmiarem javy, oczywiście będzie działać i na 16 - ale wcześniej niż na "stable" nie ma o czym dyskutować ;)

Witam,

SEOCAT nie dodaje automatycznie.

1. Mam ustawione na serwerze następująco zadania cron:

wget -q -O /dev/null https://moja-domena.pl/cron.php >/dev/null 2>&1

wget -q -O /dev/null https://moja-domena.p...rejestracja.php >/dev/null 2>&1

wget -q -O /dev/null https://moja-domena.p...n_aktywacja.php >/dev/null 2>&1

Dodawarka jest na serwerze w katalogu głównym (adresy prawidłowo prowadzą do plików: cron.php, cron_rejestracja.php, cron_aktywacja.php). Cron ustawiony na 1 min.

2. W panelu administracyjnym, zakładka konfiguracja:

a ) zaznaczona jest opcja aby korzystać z cron.

b ) „Limit dodawania do katalogów dla jednego projektu: 1”

c ) „Ilość katalogów sprawdzanych przy jednym obrocie pętli: 60”

3. W ustawieniach projektu katalogowanej domeny jest ustawiona ilość dziennych dodań np. 20

... i nie dodaje samoczynnie. Proszę o pomoc.

P.S. Dodatkowo ostatnio wprowadzono integracje SEOCAT z ProxyMarket.pl przez API. Domyślam się, żeby prawidłowo skonfigurować integracje, tworzymy plik o nazwie „proxy.txt”, w plik wrzucamy link z dalnym dostępem do ProxyMarket. Dobrze czy może inaczej?

Rzetelne pozycjonowanie. Gwarantowane efekty.

Strategia "anty Panda & Penguin".

www.seoagent.pl

Słuchajcie mam problem taki, że mam nową grupę seo katalogów w dodawarce, biorę pierwszy lepszy projekt, edytuję i zaznaczam, że chcę dodawać do tejże grupy. Klikam start i dodawanie nie leci bo "baza pusta" czy coś w ten deseń. cron.php tez pokazuje, ze nie ma co dodawac, to dziwne bo na liscie projektow pokazuje sie do ilu mozna jeszcze dodac!

nie moge sobie z tym poradzic

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

seoagent - proszę o linka do crona na priv.

Co do proxymarket - wystarczy wkleić w konfiguracji linka w postaci https:/ /www.proxymarket.pl /api/get/ i tu jakis kod/

ravau -> jaka wersja SEOCAT'a ? Pewnie nie 2.4.1 ?

Zobacz czy zaznaczyłeś ten skrypt do którego ma dodawać w edycji projektu.

ravau - nie moge odpisać Ci na priv coś z PiO się dzieje.

Wszystko jest OK, po prostu w innych projektach nie wybraleś żadnej grupy, jak już pisałem ZAWSZE wybieraj grupę do jakiej ma dodawać i nie będzie żadnych problemów tego typu.

W żadnym projekcie nie zaznaczyłeś do jakiej KONKRETNIE grupy chcesz dodawać(a pisałeś przed chwilą że zaznaczyłeś ;)

przysięgam Ci, że dodawałem grupę i potem była ona widoczna w podglądzie.. na miliard procent. To pewien trop co do tego co ktoś pisał, że w FF mu nie działa coś tam z zapisywaniem/wyświetlaniem, może i u mnie tak jest, że dopiero jak ty zrobiłeś to zadziałało?

edit: chyba jednak nie działa :/ "Zadania cron zakończone..." licznik sie nie zmienia

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

OK nie będziemy wnikać w szczegóły ;) natomiast co do crona to jeszcze raz przypomnę:

Jeśli chcemy aby cron zaczął dodawać OD RAZU należy po zapisaniu projektu i sprawdzeniu podglądu czy jest OK, kliknąć na stronie głównej cyferkę "0" przy tym projekcie(po najechaniu myszką pisze co się stanie ;)

ravau - już wykonałem to zadanie u Ciebie więc ma działać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności