Skocz do zawartości

Parę pytań odnośnie Wordpressa

ShRon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam parę pytań odnośnie wordpressa:

1. Czy istnieje chmura tagów do WP, która najpierw by wyświetlała 20 najbardziej popularnych tagów, a po wejściu do danej kategorii, top 20 tagów w niej występujących.

2. Korzystam z Simple Tags - czy i jak mogę stworzyć stronę, gdzie będą wyświetlone wszystkie tagi?

Pytam, bo już zaczął mi się robić bałagan z tagami i chcę je jakoś lepiej rozmieścić.

3. Czy można ustawić w WP, aby na początku wyświetlała się określona strona, a pod nią dopiero ostatnie posty?.

Z góry dzięki za odpowiedź

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Dzięki za link, ale nikt tam nie odpowiedział. Może tutaj znajdzie się ktoś chętny. Chmury tagów wykorzystywane są przy wielu preclach, a segregowanie tagów wydaję się przydatne.

Dzięki za podpowiedź, ale po przejrzeniu strony, wydaje mi się że bez sporych przeróbek nie da mi się tego uzyskać z domyślną chmurą. Zna ktoś może jakiś wtyczkę, która to rozwiązuje?

3. Czy można ustawić w WP, aby na początku wyświetlała się określona strona, a pod nią dopiero ostatnie posty?.

Da się, jest to do ustawienia bodajże bez żadnych modyfikacji, przejrzyj "Kokpit".

Z tego co testowałem Ustawienia-> Czytanie, to da się zrobić statyczną stronę, artykuły, lub ostatnie wpisy. Opcji statyczna strona + ostatnie wpisy nie mogę znaleźć

Wordpress domyślnie nie oferuje takiego rozwiązania, jednak może pomoże Ci jeden z tych linków:

https://www.wordpress.org.pl/index.php?show...amp;mode=linear

https://www.goldenline.pl/forum/1630212/sta...wkiem-a-wpisami

i chyba rozwiązanie, którego szukasz: https://www.nietoperzka.com/wptraining/raz-...iku-category-x/

Dzięki bartek za linki - byłem już na nich wcześniej. Myślałem, że jest jakaś wtyczka, która to w prosty sposób rozwiązuje, ale widzę że będę musiał pogrzebać w kodzie.

Pytania o chmurę tagów są cały czas aktualne :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności