groobcio Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Więc tak, Mam stronki zapleczowe na wordpressie, i kiedy dodaję dodaję na stronie zapleczowej A link od strony zapleczowej B, to pojawia się na stronie B komentarz do zatwierdzenia - PINGBACK. Ja nie zatwierdzam tych komentarzy tylko usuwam no bo przecież wtedy to by było wzajemne linkowanie, które osłabi linki. Czy mam dobry tok rozumowania ?? No bo po zatwierdzeniu miałbym link z A do B i link w komentarzu na stronie B do strony A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Dal Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 No to chcesz linkować między sobą czy nie chce ? Bo szczerze powiedziawszy to nie wiem gdzie widzisz problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonieja Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Dobry masz tok rozumowania... Pingback dodaje pod artykułem strony, które linkują do tego artykułu. Są to linki nofollow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groobcio Opublikowano 4 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Bo właśnie oglądałem kogoś zaplecze, i tam były te Pingbacki, które wydawały mi się nie logiczne i szkodzące, ale skoro ktoś stawiał swoje zaplecze to musi mieć jakąś wiedzę, więc pomyślałem że to ja czegoś nie do końca łapię. A to że nofollow to zmniejsza powiązania ? No chyba nie bo link to w sumie link, i G wyłapie wzajemne linkowania no nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rademenes Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Więc tak, Mam stronki zapleczowe na wordpressie, i kiedy dodaję dodaję na stronie zapleczowej A link od strony zapleczowej B, to pojawia się na stronie B komentarz do zatwierdzenia - PINGBACK. Ja nie zatwierdzam tych komentarzy tylko usuwam no bo przecież wtedy to by było wzajemne linkowanie, które osłabi linki. Czy mam dobry tok rozumowania ?? No bo po zatwierdzeniu miałbym link z A do B i link w komentarzu na stronie B do strony A. wywal pingback z index strony <link rel="pingback" href= i ta resztę... W wolnej chwili lubię grać z kumplami od 4 lat w Metin2 wojownikiem mentalem, Pogrywam także na serwer metin2 który pozwala się odstresować od ciężkiej pracy. Czasami coś oglądam, uzywająć programu p2p, eMule taki osiołek tylko wymaga listy server.met Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaS Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Wystarczy w ustawieniach Wordpressa odznaczyć opcję "Zezwól na powiadomienia (pingbacki i trackbacki) z innych blogów ", która jest domyślnie włączona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.