Skocz do zawartości

Mocno różnicujecie swoje anchory ?

BrzekuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Sorry, że znowu zawracam Wam głowy ale u kogo szukać odpowiedzi jak nie u bardziej doświadczonych pozycjonerów ? :)

Chodzi mi o różnicowanie anchorów.

Wczoraj w internecie znalazłem artykuł z którego wynikało, że faktyczna ilość linków zawierających dokładną frazę kluczową na jaką pozycjonujemy stronę nie powinna przekraczać 50% wszystkich linków, te drugie 50% powinny to być jakieś odmiany słowa (np. malarz, malowanie, malarstwo..) + trochę linków całkowicie nie związanych z tematem.

Jak to wynika z waszego doświadczenia ? czy to aż tak restrykcyjna zasada ?

Kataloguję 2 własne strony i przyznaje szczerze, że mniej więcej na 10 wpisów zawierających najważniejszą dla mnie frazę kluczową jakieś 3, czasem max 4 są zróżnicowane, albo przez odmianę słowa albo przez jakieś rozwinięcie (np. dla malarz - malarz warszawa) ale cały czas korzystam z praktycznie tych samych anchorów do różnicowania i w mocniejszych katalogach zawsze daję najważniejszą frazę w czystej formie. Wedle tego artykułu to zdecydowanie za mało. Linki w ten sposób dodaję jakieś 1,5 miesiąca mniej więcej narazie nic się nie dzieje na szczęście ale nie chcę za sekundę popaść w filtr bo to mnie zniszczy dlatego pytam. Jedną ze stron odsiedziałem już trochę w filtrze ale tutaj domniemanym powodem było moim zdaniem nie zróżnicowanie tytułów podstron.

Pozdrowienia serdeczne.

Daniel

Linkuj od 3 do 5 anchorami, jesli bedziesz uzywal mniej anchorow tez nie powinno sie nic stac jesli bedziesz linkowal bardzo powoli, problem lezy w tym ze jesli beda to linki w stopce czy gdzies obok menu lub obok innych linkow bedzie to bardziej podejzane dla Google i dla takich wlasnie linkow powinno sie roznicowac anchory najbardziej jak sie da, tak jak wpsomniales jedna z najelpszych metod to odmiany liczby mnogiej, dodawanie nazwy miasta itd. Prawda jest taka ze jesli linkujesz powoli i duza iloscia anchorow, nie powinienes dostac filtra. Oczywisice nikt dokladnie nie poda Ci ilosci ktora bedzie w Twoim przypadku najlepsza itd bo jest to niemozliwe. Z doswiadczenia wiem ze na trudniejsze frazy i bardziej popularne, typu ubezpieczenia, pozyczki, bardzo latwo jest dostac filtra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności