Nikosis Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Co można zrobić by maksymalnie "odchudzić" Wordpressa? Chodzi mi o to, by zajmował on jak najmniej miejsca na serwerze. Czy jest to w ogóle możliwe? Oczywiście chodzi mi o jakieś bardziej zaawansowane porady niż "usunąć nieaktywne wtyczki i skórki". Z góry dziękuje. dezynfeusz.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavvel Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 chodzi Ci o samą instalkę, czy potem o rozrastanie się bazy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikosis Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Samą instalkę. dezynfeusz.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavvel Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 to tak raczej wiele nie podziałasz, bo i tak przy każdym update będą nadpisywane pliki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
websign Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Trochę się podłączę - chodzi mianowicie o korzystanie z sqlite zamiast mysql - czy istnieje jakieś pewne rozwiązanie? W nowych wordpressach wtyczka PDO (SQLite) For WordPress generuje co któreś odświeżenie pustą stronę Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.Krawczyk Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Trochę się podłączę - chodzi mianowicie o korzystanie z sqlite zamiast mysql - czy istnieje jakieś pewne rozwiązanie? W nowych wordpressach wtyczka PDO (SQLite) For WordPress generuje co któreś odświeżenie pustą stronę Paweł Zinkiewicz na swoim blogu opisał pewne rozwiązane z którego korzystają z powodzeniem moje zaplecza. https://bynajmniej.pl/wordpress-na-sqlite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
websign Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Paweł Zinkiewicz na swoim blogu opisał pewne rozwiązane z którego korzystają z powodzeniem moje zaplecza. Zgadza się, ale czy działa Ci to w wordpresach 3.0.1 i wyżej? U mnie co któreś wejście jest z tego co pamiętam przekroczenie czasu wykonania skryptu (z tego co pamiętam bo teraz mam puste strony co któryś raz bo wyłączyłem wyświetlanie błędów). Plugin wygląda na nierozwijany od jakiegoś czasu i podejrzewam, że coś w nim jest nie tak, z resztą to nie jedyny z nim problem... Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandha Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 sa problemy z sqlite na wp jak sie blog troche rozrosnie, na kilku strone ok Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky77 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Wtyczka ta niestety działa poprawnie tylko do wersji 2.9.2 Nowe forum w 2025 roku? Czemu nie? Presta forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zamiast próbować "odchudzać" WordPressa lepiej jest zainstalować SuperCache + odpowiednio zabezpieczyć komentarze/rejestracje bo to tam boty próbują się wbić generując przy tym kolosalne obciążenie. iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasia9998 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 lepiej nie odchudzać, tylko dać wtyczkę optymalizującą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.