Sanchez Spinoza Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 No i zacząłem się bawić w MySQL i PHP i już natrafiłęm na poważny probelm. Mianowicie zainstalowałem sobie na dysku program PHPDEV jak wiecie to program z Apachem i MySQLem. Uruchominony mam Apach i MySQl na swoim dysku do nauki, ściągnąłem sobie więc prosty skrypt z neta. Skrypt o ogłoszeniach z wykorzystaniem bazy. I jego początek to: $Host = "yourhost"; $User = "masif"; $Password = "masif"; $DBName = "dbname"; $TableName = "tblreports"; $fieldname = "deleted"; $page="index.php"; $reports+=0; $item_perpage= 25; $prev= $reports-$item_perpage; $next= $reports+$item_perpage; $start_pos = $reports; $thedate = date("F d, Y"); I moje pytanie brzmi: "skąd mam wziąść nazwę HOSTA? zamiast YOURHOST trzeba coś wpisać żeby toi odpaliło ale skąd mam wziąść adres czy tam nazwę tego hosta? Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl Szeroki wybór Łożysk samochodowych Polecam również Praca Bielsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 localhost Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanchez Spinoza Opublikowano 6 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Ok ruszyło coś. Ale teraz po wpisaniu "localhost" musze podać USER i PASSWORD. Co tu należy wpisać? $Host = "localhost"; $User = "co tu wpisać?"; $Password = "co tu wpisać?"; $DBName = "dbname"; $TableName = "tblreports"; $fieldname = "deleted"; $page="index.php"; $reports+=0; $item_perpage= 25; $prev= $reports-$item_perpage; $next= $reports+$item_perpage; $start_pos = $reports; $thedate = date("F d, Y"); Prubowałem wpisać USER: masif PASSWORD: masif i pisze mi takie coś: Warning: Access denied for user: 'masif@127.0.0.1' (Using password: YES) in e:\phpdev5\www\public\index.php on line 44 Warning: MySQL Connection Failed: Access denied for user: 'masif@127.0.0.1' (Using password: YES) in e:\phpdev5\www\public\index.php on line 44 The database connection could not be established! P.s Dzięki za zainteresowanie i pomoc. Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl Szeroki wybór Łożysk samochodowych Polecam również Praca Bielsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Standardowo na Apache: dbuser: root password: krasnal Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanchez Spinoza Opublikowano 6 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Niestety nic nie pomaga. Po wpisaniu ROOT i KRASNAL: $Host = "localhost"; $User = "root"; $Password = "krasnal"; $DBName = "root"; $TableName = "tblreports"; $fieldname = "deleted"; $page="index.php"; $reports+=0; $item_perpage= 25; $prev= $reports-$item_perpage; $next= $reports+$item_perpage; $start_pos = $reports; $thedate = date("F d, Y"); Pisze mi tak: Warning: Access denied for user: 'root@127.0.0.1' (Using password: YES) in e:\phpdev5\www\public\index.php on line 44 Warning: MySQL Connection Failed: Access denied for user: 'root@127.0.0.1' (Using password: YES) in e:\phpdev5\www\public\index.php on line 44 The database connection could not be established! Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl Szeroki wybór Łożysk samochodowych Polecam również Praca Bielsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMP Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 "password: krasnal" A hasło zależy od tego jak skonfigurowałeś MySQL podczas instalacji. Ja na localu daje zawsze puste hasło. stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diwi Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 "Mar" password "krasnal" występuje tylko świeżo po instalacji krasnal serv a jak Masif pisał w pierwszym poście on zainstalował sobie paczkę PHPDEV Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanchez Spinoza Opublikowano 6 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 No właśnie, mam PHPDEV, gdzie sie tam configuruje hasła itp.? Albo MAR gdzie mam zostawić to puste pole na hasło? w kodzie strony? Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl Szeroki wybór Łożysk samochodowych Polecam również Praca Bielsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elf Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Haslo, tudziez pusty lancuch znakow, przypisujesz do zmiennej $Password, np. $Password= ""; Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution Forza MLKS Woźniki Śląskie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanchez Spinoza Opublikowano 6 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Ściągnę lepij server Apache bo ten PHPDEV jaet jakiś nietypowy. Odezwe się jak utkne gdzieś dalej. Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl Szeroki wybór Łożysk samochodowych Polecam również Praca Bielsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 No i zacząłem się bawić w MySQL i PHP i już natrafiłęm na poważnyprobelm. Poważny I o co jeszcze zapytasz, a temat jest jak rzeka? Zaczynasz tą swoją naukę od niewłaściwej strony ściągając jakiś dziwny kod i nie wiesz co dalej z nim zrobić ! Jest bardzo wiele książek traktujących o tej tematyce i jak chcesz się nauczyć, to odżałuj te parędziesiąt złotych na ich zakup albo zapoznaj się z kursami MySQL + PHP dostępni w necie. Zadajesz banalne zapytania... naucz się SQL i zadawaj je do własnej bazy danych Bo nie tędy droga. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanchez Spinoza Opublikowano 6 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Tak też uczynię... w piątek. Bo w piątek mam wypłatę. Poszukuje jakiejś książki dla naprawdę POCZĄTKUJĄCYCH w SQL i PHP. Znacie jakąś taką pozycję. Ale taką naprawdę dla początkujących. Profesjonalne publikacje Content Marketingowe - zamów online na BlackHood.pl Szeroki wybór Łożysk samochodowych Polecam również Praca Bielsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellz Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Chłopie, znowu zaczynasz ten sam temat. Idź do księgarni, przejrzyj sobie pozycje z wydawnictwa Helion i wybierz tą, która Ci najbardziej będzie odpowiadać. Dała matka rozum? To kombinuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzzy Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Moim skromnym zdaniem ksiazka to nadmiar radosci. Kazda ma swoje wady i zalety, a PHP ma na tyle przyzwoity manual, ze jak ktos pisal wczesniej w czymkolwiek, to sobie z manem poradzi. A jesli chodzi o MySQLa to do budowy prostych sklepow internetowych i jakichs nieskomplikowanych CMSów wystarczaja pojedyncze zapytania, a na ich temat wszystko masz w kazdym pierwszym z brzegu tutorialu. O zagniezdzonych zapytaniach i tranzakcjach bardzo sie dobrze czyta w dokumentacji. Poza tymja osobiscie zainteresowal bym sie od razu adodb :>:>:> Bardzo przyjemna rzecz dopisacjedna biblioteke i framework gotowy NEOTERIC Mateusz Kurleto strony www sklepy internetowe webdesign Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elf Opublikowano 6 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2005 Masif programowac nie umie. Radze zapoznac sie najpier z ksiazka o programowaniu, a potem o PHP. Nie znam ksiazki o PHP w ktorej bylyby wyjasnione porzadnie zagadnienia programowania. Poza tymja osobiscie zainteresowal bym sie od razu adodb :>:>:> Primo: trzeba znac SQla. Secundo: ta biblioteka jest wolna. Tercio: nie mieszaj w glowie beginnerowi Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution Forza MLKS Woźniki Śląskie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.