Skocz do zawartości

Przeniesienie serwisu na inną deomenę

patryczakowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opis problemu :

istniała najpierw strona a.boo.pl jako że nie podobał mi się adres boo.pl wykupiłem domenę a.pl i zrobiłem przekierowanie 301 wszystko ok ale postanowiłem założyć

forum na sub domenie forum.a.pl i przejąłem domenę b.com z której zrobiłem przekierowanie 301 na forum.a.pl wszystko ok pozycjonowałem domenę

a.pl i forum.a.pl na satysfakcjonujące pozycje w google ostatnio udało mi się przejąć domenę b.pl celowo nie zrobiłem z niej przekierowania tylko umieściłem na niej link do domeny a.pl

jako że domena b.pl ma mniejszy pagerank ale lepszą nazwę chciałbym teraz przenieść domenę a.pl na b.pl i forum.a.pl na forum.b.pl bez straty pozycji w google i najlepiej przejąć jej page rank

czy zrobienie teraz przekierowania 301 z a.pl na b.pl i forum.a.pl na forum.b.pl mi w tym pomoże ?

Dla uproszczenia mały schemacik jak teraz to wygląda:

-------------------------------------------

a.boo.pl----b.com

--||-----------||

--|| 301-----|| 301

--\/ ----------\/

-a.pl-----forum.a.pl

-------------------------------------------

a jak będzie wyglądać po kolejnym przekierowaniu:

-------------------------------------------------

a.boo.pl---b.com

--||-----------||

--|| 301-----|| 301

--\/ ----------\/

-a.pl-----forum.a.pl

--||-----------||

--|| 301-----|| 301

--\/ ----------\/

-b.pl------forum.b.pl

Czy taka kombinacja pomoże mi osiągnąć to co chcę te podwójne przekierowania chyba nie przejdą czyli ścieżka a.boo.pl do b.pl więc może lepiej zmienić na coś takiego:

-------------------------------------------------

-a.pl-----forum.a.pl

--||-----------||

--|| 301-----|| 301

--\/ ----------\/

-b.pl------forum.b.pl

--/\ ----------/\

--||-----------||

--|| 301-----|| 301

a.boo.pl---b.com

tylko czy takie zmiany mi nie zaszkodzą tak jak wcześniej wspomniałem chcę to zrobić z zachowaniem tego wszystkiego co ma domena a.pl (page rank i pozycja w google)

z góry dzięki za wszystkie rady :)

• 2 tygodnie później...

Moim zdaniem drugie rozwiązanie jest lepsze. i nie powinno Ci to zaszkodzić. Ale niech wypowiedzą się eksperci

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności