salab Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Witam Zastanawiam się jak to jest z konfiguracją servera proxy na własnym dedyku (FreeBSD). Podstawowym wymogiem jest to, żeby server proxy obsługiwał wszystkie IP servera a nie tylko główne. Mam mało obciążonego dedyka z kilkudziesięcioma IP i stwierdziłem, ze można by go z powodzeniem wykorzystać jako server proxy zamiast płacić za dostęp do nich. Drugim warunkiem jest to, żeby taki server proxy obsługiwał użytkowników (login/pass), tak, żeby nikt niepowołany się tam nie dostał. Prosił bym osoby obeznane w temacie o jakieś informacje czym się powinienem zainteresować. Dziękuję z góry pozdrawiam, Krzysztof Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzytkownik999 Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 No da rade, ale trzeba sie narobić. Kontakt: punkty@strony.pl gg: 10386146 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazzek Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Tak dużo roboty przy tym nie ma. Ja polecam w sumie najpopularniejszego Squida, w sieci jest dużo przykładowych konfiguracji, ustawienia ograniczają się do edycji 1, 2 plików. Przeżuć go na jakiś inny nieznany port, daj dostęp tylko do ip z których będziesz się łączył, ustaw loginy i hasła i aktualizuj do stabilnej wersji i powinien być spokój. pizzeria malbork Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salab Opublikowano 25 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 @uzytkownik999 - mam prośbę, jeśli następnym razem będziesz miał równie wartościowe porady to może jednak nic nie pisz, szkoda Twojego czasu na pisanie a innych na czytanie @tazzek - Squid'a już oglądałem, nie wiedziałem, że obsługuje wiele IP servera. Będę mu się musiał jeszcze raz dokładniej przyjrzeć. Dziękuję za informację. Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoozool Opublikowano 26 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Podczepiam sie pod temat by pamietac, jak bede na komputerze by wyslac Tobie config do mojego squida gdzie mam 10 adresow ip i 10 portow i tylko zmieniam port by zmienic ip, w logowanie sie nie bawilem. Jako ciekawostke poczytaj o lightsquid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salab Opublikowano 26 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Dziękuję za info. Zleciłem już adminowi zainstalowanie Squida z obsługą wszystkich IP podpiętych pod server. Mam nadzieję, że niebawem będę mógł testować. Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salab Opublikowano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Admin właśnie skończył instalację i konfigurację Squida, póki co działa super. Tazzek, dziękuje raz jeszcze Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.