pancho Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Jak potraktuje G strone ktora nie jest oparta na ramkach - jednak ma wstawione NOFRAMES a pomiedzy "troszeczke" tresci dodatkowej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=SnU=- Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 widziałem taki patent na słowa kluczowe w nagłówku H1 pomiędzy <noframes> i przyznam się że testuje coś takiego na jednej ze stron czy słowa pomiędzy <noframes> mają mniejszą wartość niż słowa w treści strony bez ramek i czy można dostać za to bana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
webtronic Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Coś takiego jest spamem więc teoretycznie można dostać za to bana ale nigdy nie spotkałem się z takim przypadkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtn Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 Njawyższy czas zacząć zgłaszac DO SPAM-REPORT Myślę, że szybko zostanie to zakwalifikowane jako permamentny SPAM NOFRAMES przecież w efekcie nie rózni się niczym od HIdden czy -1000px. No może łatwiej wykryć przez algorytmy ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancho Opublikowano 15 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 Hmmm pytam bo widzialem w sieci mase stron OPARTYCH NA RAMKACH ktore mialy dodany NOFRAMES i mase tresci... ...i tak sobie pomyslalem... skoro strona oparta na ramkach jest raczej kiepskim pomyslem...a NOFRAMES pomaga... to poco mi te ramki...jesli w zwykla strone moge tez wstawic teoretycznie NOFRAMES... Z drugiej strony dzialanie NOFRAMES jest dla mnie troche nielogiczne... skoro kazdy robot zglasza sie w logach jako jakas tam przegladarka... to teoretycznie powinien "pomijac" NOFRAMES... No wiec co sadzicie o NOFRAMES na serwisie nie opartm na ramkach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmergiel Opublikowano 15 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2005 Nie każda przeglądarka obsługuje ramki i po to właśnie jest NOFRAMES. W obrębie tego znacznika należy umieszczać kod jaki mają pokazać przeglądarki nie obsługujące ramek. A co do spamu... Sama idea NOFRAMES jest oki, a czy będzie tam spam czy nie, to zależy już od projektanta strony. Z drgiej strony stosowanie tego polecania na stronach które nie mają FRAMESET jest ewidentnym spamowaniem. pozdrawiam Wczasy i Noclegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artaks Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Z drugiej strony dzialanie NOFRAMES jest dla mnie troche nielogiczne... skoro kazdy robot zglasza sie w logach jako jakas tam przegladarka... to teoretycznie powinien "pomijac" NOFRAMES... jest jak najbardziej logiczne - robot zwykle jest wlasnie taka przegladarka, ktora nie obsluguje ramek, wiec wchodzi w wersje dla nieramkowych przegladarek zawarta w NOFRAMES, co tu nielogicznego..? darmowe, autorskie programy psy w potrzebie agencja literacka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutek Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 A co Panowie zaproponowaliby dla strony całkowicie zrobionej we flashu? Pomińmy to, że Google "czyta" flasha. Jakoś treść ZGODNĄ ze stroną przydałoby się umieścić. Nawet treść zawartą we flashu. Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Było już wiele razy. Używa się wtedy <noembed>. https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry436377. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutek Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Było już wiele razy. Używa się wtedy <noembed>. 93520[/snapback] Wydaje mi się, że Google nie bardzo bierze to pod uwagę. Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 Ja wiem, że bierze to pod uwagę... //edit brało, teraz już nic nie wiem.... https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry436377. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artaks Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 teraz już nic nie wiem.... a co masz jakies sygnaly, czy po prostu tak filozoficznie stwierdziles? :> darmowe, autorskie programy psy w potrzebie agencja literacka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Filozoficznie, opierając się na obecnych wynikach google. :> https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry436377. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellz Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 <noframes> - w sumie zawsze sobie mogę dać na stronie ramkę wielkości 1x1px i wtedy prosty algorytm tego nie wykryje... Ale na cholerę to komu? Parafrazując Molestę Spam będzie spamem, na wieki wieków amen Dała matka rozum? To kombinuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artaks Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Filozoficznie, opierając się na obecnych wynikach google. :> jak bedziesz mial juz jakies konkretniejsze wyniki obserwacji to prosze podziel sie z nami na forum darmowe, autorskie programy psy w potrzebie agencja literacka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.