MarcinS. Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Witajcie, jakiś czas temu dość dużo podróżowałem. W efekcie zgromadziłem dużo materiałów na temat polskich miejscowosci wypoczynkowych. Mam zarówno unikalny tekst, jak i przede wszystkim masę autorskich zdjęć, pare filmow. Chciałbym teraz to jakoś wykorzystać. Niemniej jednak nie posiadam żadnego zaplecza turystycznego. Jak wiecie, konkurencja jest tutaj ogromna. Mam m.in materiały z: Zakopanego, Mielna, Kołobrzegu, Mikołajek itd, te najbardziej znane miejscowości z całej polski. Myślałem zeby zrobić o kazdej z tych miejscowosic stronę, wrzucic materiały, pozycjonowac jaimis darmowymi metodami i zarabiać na reklamach, czy to linkach, czy adsense. Szczerze mowiac chciałbym osiągnąć te 1000-1500zł na rękę ze wszystkich serwisów, powiedzmy 100zł z jednego serwisu, a miałbym 15 stron (średnio). Macie jakieś rady, wskazówki? Jak mówię, mam masę materiałów i szkoda,zeby to sie zmarnowało, ale widzę konkurencję i jest ona ogromna..rywalizować i zadowolić się końcówką TOP 10? Nie chcę zarobić milionów, ale po prostu mieć fajny dodatek do pensji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwia Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ja bym postawiła serwis turystyczny z działami o konkretnych miejscowościach - z opisami, zdjęciami, relacjami, możliwością komentowania i wymieniania opinii pomiędzy użytkownikami. Jak będziesz to miał zrobione ładnie, czysto i przejrzyście, a treść będzie interesująca ludzie sami będą do Ciebie linkowali Pozdrawiam ciepło :-) Sprzedam punkty e-Weblink - paczki już od 10k pkt! Szczegóły na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszI Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Nie jeden by tak chciał postawić 15stronek i mieć 1500zł Obawiam się że teraz już może nie być tak łatwo Ale powodzenia Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinS. Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 @Sylwia Kłopot w tym, ze takie serwisy turystyczno-społecznościowe istnieją i jest ich dużo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salek_Art Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Co najwyżej możesz postawić na tym postawić zapleczówki i podłączyć do SWL = wynajmować punkty . Albo postawić wartościowy serwis, ale tu najpierw będziesz musiał zainwestować. Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pandha Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 sprzedaj artki istniejacym serwisom, zbuduj swoje, zrob zaplecze pod punkty. opcji jest mnostwo, zadna nie jest latwa do wykonania. Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinS. Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zdaję sobie sprawę, że jest mnóstwo opcji, ale liczę, że podpowiecie, która jest najlepsza W końcu część z Was ma doświadczenie w turystyce, a nie ukrywajmy- bez swojego zaplecza wielką konkurencją nie bedę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fahofiec Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Proponuje postawić osobny serwis dla każdego miasta, połączyć je w siec, ładnie wypozycjonować, wzbogacić każdy o: - lokalne forum dyskusyjne (na początek fikcyjni użytkownicy i sztuczne dyskusje + linki do konkretnych wątków na tym forum z innych forów regionalnych) - w celu przyciągnięcia i przywiązania użytkowników - dział lokalnych ogłoszeń drobnych - oferty pracy, mieszkania, motoryzacja itp. - baza noclegowa - lokalny katalog stron. Na samych reklamach zysk jest niewielki. Ale gdy dział ogłoszeń drobnych się rozkręci można będzie oferować ogłoszenia wyróżnione za płatność SMS, gdy serwis będzie popularny, właściciele hoteli i innych noclegów będą gotowi zapłacić nawet po kilkadziesiąt złotych za wpis w bazie noclegowej, a do tego (lokalny) katalog stron jako zaplecze, po osiągnięciu wysokiego PageRank można będzie sprzedawać linki i pobierać opłaty za rozpatrzenie wpisu lub dostać punkty w SWL. Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie. Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinS. Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Dzięki za odpowiedź. Cóż, jest to faktycznie fajna propozycja, ciekaw jestem tylko czy z taką ilością stron, bazując na darmowych metodach uda mi się wskoczyć wysoko w wynikach. Pracy będzie na pewno dużo, mam nadzieję, że się zwróci Odnośnie reklam, to całkiem fajne stawki są w adsense, szczególnie z frazą nocleg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
all4seo Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Ja na twoim miejscu zrobił bym taką stronę - poradnik na temat wakacji, danych miejscowości turystycznych + do tego zaplecza i pozycjonować to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virus4 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Ja bym stworzył zaplecze pod statlink standard/gold. - takie porządne, przede wszystkim z dużą ilością podstron z sensownymi artami. Sporo można pkt dostać, materiały masz, tylko troszkę podlinkować, żeby się wszystko pięknie poindeksowało, ewentualnie trochę mocniej żeby pr nabrało i pkt i kaska leci. Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinS. Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Szczerze mówiąc nigdy nie miałem do czynienia ze statlinkiem. Ile moge zarobić z takiej jednej strony powiedzmy z 10 podstronami? Zakładając, ze początkowo strona ma PR0 (będzie coś z tego), a potem powiedzmy PR2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
all4seo Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 W normalnym Statlinku miałbyś za taką stronę z 400-500 pkt, z czasem może więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekk Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 a nie szkoda ciekawych materiałów na swl? dla mnie to by była ostateczność dopilar.pl https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/ Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinS. Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Też mi się wydaje, że szkoda podpinać takie stronki pod SWL.. Zrobię tak, jak pisał fahofiec - sieć stronek, każda o innej miejsowości. Tak sobie myślę, ze nawet jezeli nie będę w TOP5 na daną frazę (nazwe miejscowosci), to pewnie i tak jezeli strona będize ładnie podlinkowana, znajdą się osoby chętne na kupno choćby linków, np 20zł/mc , co myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.