Jump to content

oszust88

Forumowicze
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About oszust88

  • Birthday 01/03/1988

Contact Methods

  • Website URL
    http://nieopublikowana

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Technikalia i motoryzacja
  1. Dokładnie tak - numer się zgadza a status w ustawieniach GA pokazuje "Odbieranie danych"
  2. Nic z tego, żaden wariant nie pomaga... Problem musi leżeć jeszcze gdzieś indziej.
  3. Jako adres domyślny w ustawieniach GA mam z "www.", tak samo w headerze mam "base href" ustawiony i właśnie zmieniłem tak samo domenę w kodzie śledzącym GA (wcześniej miałem bez www), ale ciągle nie zaskoczył. Spróbuję jeszcze zmienić wszędzie na adresy pozbawione "www", ale obawiam się, że nic z tego nie będzie
  4. Zauważyłem, że nie jestem jedyny i takie rzeczy już się ludziom zdarzały: http://productforums.google.com/forum/#!searchin/analytics/displaying$200$20visits/analytics/cY6_2yITQTQ/Aqu2pKAYuJkJ http://productforums.google.com/forum/#!searchin/analytics/displaying$200$20visits/analytics/YpCIYyTr1ic/GAGwFSNlxgMJ Dziś nadal nie ma wyników, żadnej poprawy :/
  5. Puste metatagi to jedna rzecz, a nie działający Analytics to zupełnie inna. W wolnej chwili powpisuje tam sobie coś niecoś A może to po prostu jakiś dziwny lag po zmianach w interfejsie? Nikt z Was nie spotkał się z czymś takim?
  6. Cały header wygląda tak: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xml:lang="[url=""]en[/url]" lang="[url=""]en[/url]" xmlns="[url=""]http://www.w3.org/1999/xhtml[/url]"> <head> <meta http-equiv="[url=""]Content-Type[/url]" content="[url=""]text/html; charset=utf-8[/url]" /> <!-- This website is powered by TYPO3 - inspiring people to share! TYPO3 is a free open source Content Management Framework initially created by Kasper Skaarhoj and licensed under GNU/GPL. TYPO3 is copyright 1998-2013 of Kasper Skaarhoj. Extensions are copyright of their respective owners. Information and contribution at http://typo3.org/ --> <meta http-equiv="creation-date[/url]" content="[url=""]2002-08-15T14:30:00Z[/url]" /> <meta name="verify-a" value="[url=""]68a62cbc6c4753a1a60b[/url]" /> <meta name="generator" content="[url=""]TYPO3 4.5 CMS[/url]" /> <meta name="keywords" content="" /> <meta name="description" content="" /> <meta name="robots" content="[url=""]all[/url]" / <script type="text/javascript[/url]" src="[url="view-source:https://apis.google.com/js/plusone.js"]https://apis.google.com/js/plusone.js[/url]"> {lang: 'pl'} </script> [b]( tutaj css'y i reszta pierdół )[/b] <script type="[url=""]text/javascript[/url]"> var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-XXXXXXXX-X']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); </script> </head> EDIT: Coś się sypie kiedy wklejam tu kod... Ale ogólną ideę widać. Canonicala nie mam zdefiniowanego. Myślisz, że to może mieć wpływ?
  7. Zarówo na stronie jak i w plikach jest UTF-8 W robots nic specjalnego: User-agent: * Disallow: /newsletter A w .htaccess standardowa konfiguracja dla Typo3 + Real URL (to CMS z którego korzystam). RewriteEngine On RewriteRule ^(typo3|t3lib|tslib|fileadmin|typo3conf|typo3temp|uploads|showpic\.php|favicon\.ico)/ - [L] RewriteRule ^typo3$ typo3/index_re.php [L] RewriteRule .* index.php [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-l A czego powinienem tam szukać, albo dodać?
  8. Czytam właśnie jakieś artykuły, gdzie ktoś pisze, że lepiej jest wpisać przed zamykającym tagiem </body>, żeby uniknąć opóźnień w ładowaniu strony, ale Google radzi umieszczać kod w headerze.. edit: Ponowne instalowanie kodu nic nie dało :/
  9. Tak, tuż przed zamykającyh tagiem </head>. Do tej pory działał OK, dwa dni temu coś mu się stało...
  10. Jeśli mówisz o kasowaniu kodu śledzącego - próbowałem już, niestety nie pomogło :/ Ale na wszelki wypadek powtórzę ten zabieg.
  11. Hej, Mam problem z Google Analytics - od dwóch dni pokazuje, że mam 0 odwiedzin w serwisie. Jednocześnie kod śledzący jest na swoim miejscu, a odpowiednie ciasteczka są zapisywane na moim komputerze. Podłączyłem drugie konto Analyticsa i jeszcze inny system statystyczny (Histats.com), żeby zrobić test. Histats cały czas pokazuje wszystko tak jak powinien, natomiast drugie konto GA pokazywało to co powinno, a po jakimś czasie zaczęło wyświetlać tylko wizyty z zagranicy (WTF??). Jednoczesnie nie ma żadnych wiadomości w Webmaster Tools, a "link:" i "site:" pokazują te same liczby co zawsze... Nie mam ustawionych żadnych filtrów, nie mam aktywnych żadnych segmentów zaawansowanych, po prostu sam nie wiem co się dzieje. To wszystko wygląda tak, jakby strona działała normalnie, miała normalną ilość odwiedzin, tylko z jakiegoś powodu GA obraził się na mnie i nie pokazuje liczb. Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś z takim przypadkiem? Gdzie szukać przyczyny / pomocy?
  12. Witam wszystkich! Pytanie może nie do końca na miejscu, ale być może ktoś z Was spotkał się z takim problemem i znalazł jego rozwiązanie :> Do rzeczy: znajomy ma stronę, której jestem współtwórcą, ale w statystykach podłączonych pod stronę mam tylko konto użytkownika, a on nie może się zalogować do swojego konta (administratora). Teraz stanąłem przed zadaniem wprowadzenia kilku zmian w GA, w tym udostępnienia panelu nowym użytkownikom, do czego wymagane jest konto administratora. Większość znaków na niebie i ziemi wskazuje na to, że trzeba po prostu założyć na nowym loginie nowe konto w GoogleAnalitics i podłączyć je do strony. Jednak wtedy stracimy wszystkie archiwalne dane do konta... Teraz moje pytanie: Czy możliwe jest przeniesienie danych z jednego konta w GA na inne? Wg. regulaminu usługi dane nie są własnością uzytkownika tylko Google'a, więc jakaś podstawa dla ich udostepnienia w innym koncie mogłaby być, tylko jak to zrobić? Czy ktoś z Was stanął kiedyś przed takim zagadnieniem? Pozdrawiam serdecznie
  13. @Namo IMHO, on powinien dostać za nielegal (choć zachowłeś się poniżej krytyki robiąc taki donos), a Ty za wykorzystanie jego skryptu 10 000.
  14. Gdyby ktoś mnie spytał o zdanie, powiedziałbym, że PR to raczej marginalna informacja o tym jak bardzo googlowi podoba się dana stronka. Ale żeby to miało nie wiem jaką rangę to nie powiem... A co do meritum wątku, to mi to wygląda na jakąś korektę. Moja strona przy wcześniejszej aktualizacji spadła na PR4 a teraz wróciła PR5.
  15. Cześć wszystkim! Kłania się południowa Polska. SEO zajmuję się stosunkowo od niedawna, ale szczerze wierzę, że uda mi się sporo nauczyć na tym forum Przy okazji pozdrawiam wszystkich użytkowników! PS Błagam, nie czepiajcie się nick'a - to tylko tak na przekór
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Terms of Use Privacy Policy