Jump to content
Sign in to follow this  
papieros

Pliki htc (behavior)

Recommended Posts

Przyglądam się i bawię plikami htc (czyli behaviorami MS) - jest to moje pierwsze doświadczenie z behaviorami więc jestem zielony.

Już na początku miałem kłopot, skopiowałem sobie plik htc, chciałem napisać do niego swój html+css, który by korzystał z tegoż pliku i przez dwa dni walczyłem bo nie działało ... oryginał działał, mój plik nie, już nawet skopiowałem do mojego pliku html zawartość oryginału i ... dalej ###### blada. Metodą prób i błędów doszedłem, że ... PLIK HTC musi nazywać się tak samo jak plik HTML Czemu u licha??? Czy to jest reguła wszystkich htc, czy to, że tak jest, jest zaszyte gdzieś w tym pliku przez autora? Czy może ma to jakiś związek z bezpieczeństwem? O co tu chodzi, wie ktoś?

Edyta: prosty plik htc, dziala bez problemu z różnymi nazwami, a ten jeden dziadyga nie chce, czy ktoś mógłby sprawdzić u siebie.

Chodzi o: http://code.google.com/p/curved-corner/ (border-radius-demo.zip)

Edited by papieros

Share this post


Link to post
Share on other sites

sprobowalem, na poczatku rzeczywiscie nie chcialo dzialac z inna nazwa ( po zmianie w css + nazwa pliku ) .

wyczyscilem cache ale dalej nic. Gdy dodalem zwykly alert('test') do htc zaczelo dzialac nawet po zmianie nazwy. Moze to jakis bug zwiazany z cache.

tutaj taka ciekawostka http://www.eggheadcafe.com/software/aspnet...cal-regres.aspx


...

Share this post


Link to post
Share on other sites

W którym miejscu dodałeś alert? Ja dodawalem na samym początku tzn zaraz za <script> i w ogóle nie alertował (przy innej nazwie)

Share this post


Link to post
Share on other sites
W którym miejscu dodałeś alert? Ja dodawalem na samym początku tzn zaraz za <script> i w ogóle nie alertował (przy innej nazwie)

na poczatku w function oncontentready(classID), upewnij sie tez ze cache masz wyczyszczony.

Jezeli testujesz lokalnie sproboj wystartowac plik html z zupelnie innego folderu. Mozesz tez sprobowac takiego tricku. w css linkuj do pliku php a w pliku php daj cos takiego...

header('Content-type: text/x-component');

include('twojplikhtc.htc');

Edited by beha

...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Terms of Use Privacy Policy