Jump to content
Sign in to follow this  
Stranek

Rozpoznanie linku PL

Recommended Posts

Witam

Mam taki kod :

 

<?php

 
$geoPlugin_array = unserialize( file_get_contents('http://www.geoplugin.net/php.gp?ip=' . $_SERVER['REMOTE_ADDR']) );
 


if ($geoPlugin_array['geoplugin_countryCode'] != 'PL' ) { 
header("Location: http://corneey.com/wNONhu"); //inne niz polska
}

else {

header("Location: http://wp.pl");  //polska

}
?>


Nie przechodzi poporawnie na wp.pl jak rozpoznaje Polskę.
Czasami działa czasami nie.
Zna ktoś może jakiś ciekawy patent , gotowy kod czy coś , żeby ładnie zawsze kierowało mi polski link na polskę a resztę na tamten bo ten trochę sie psuje mam wrażenie.


Forum fortnite w najlepszym wydaniu !
Fortnite Forum    Nowinki technologia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Możesz dodatkowo rozpoznawać po Accept-Language

$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']

 


HTTP 200 usługi IT - Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL
- Full Stack Developer - :chatownik:

+ Ciekawy VLOG o Dubaju 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Dodatkowo czy musze to zastapic ?

<?php
$geoPlugin_array = unserialize( file_get_contents('http://www.geoplugin.net/php.gp?ip=' . $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']) );

if ($geoPlugin_array['geoplugin_countryCode'] != 'PL' ) { 
header("Location: http://corneey.com/wNONhu"); //inne niz polska
}

else {

header("Location: http://wp.pl");  //polska

}
?>

 

 

Ten kod nie chce działac poprawnie.
Zmienilem jezyk przegladarki na niemiecki i nie poszlo dalej wchodzilo na corney.
Gdyby akceptowalo link po jezyku przegladarki byloby idealnie

Edited by Stranek

Forum fortnite w najlepszym wydaniu !
Fortnite Forum    Nowinki technologia

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minuty temu, Stranek napisał:

Ten kod nie chce działac poprawnie.

Nooo i nie będzie działać, bo implementacja jest błędna .

HTTP_ACCEPT_LANGUAGE

przekazuje coś w stylu

Accept-Language	pl,en-US;q=0.7,en;q=0.3

więc w tych danych musisz wykryć czy jest pl i dokonać stosownego sterowania if / else.

 

  • Thanks 1

HTTP 200 usługi IT - Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL
- Full Stack Developer - :chatownik:

+ Ciekawy VLOG o Dubaju 

Share this post


Link to post
Share on other sites
<?php

$find = $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'];
$lang = substr($find,0,2);
if ($lang == "pl") {
  header("Location: http://onet.pl");
  exit();
} elseif ($lang == "de") {
  header("Location: http://google.de");
  exit();
} else {
  header("Location: http://wp.pl");
  exit();
}
?>


Gdyby ktoś kiedyś potrzebował.
Dzięki Mion za pomoc.
Zawsze rzucisz cenną radą.


Forum fortnite w najlepszym wydaniu !
Fortnite Forum    Nowinki technologia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Terms of Use Privacy Policy