Polecane posty

Witam!

Widział ktoś gdzieś może darmowy skrypt do rotowania adresów url ?

Mam 2 adresy wp.pl  i onet.pl i chce zeby losowalo mi i wypluwalo link z mojej domeny xxx.pl

Wchodzę na xxx.pl i przekierowuje mnie na onet.pl lub wp.pl 

Z góry dzięki za odpowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

w htaccess to czegoś takiego chyba nie da się zrobić. ale prostym skryptem php na pewno


dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
http://php.net/manual/en/language.types.array.php
http://php.net/manual/en/function.shuffle.php

I masz skrypt losowego wybierania linków .

<?php
$twojelinki = array("Neo", "Morpheus", "Trinity", "Cypher", "Tank");
shuffle ($twojelinki);
echo $twojelinki[0];
?>

 


:zdziwko: Masz lęk wysokości to nie oglądaj !

HTTP 200 usługi IT - Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Node.js / MySQL :chatownik:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mion on przejdzie na ten link czy tylko go pokaże w przeglądarce ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Użyta funkcja echo "wypisuje" coś do  OUT, więc kod możesz użyć do wstawienia losowego linku. Jak chcesz zrobić losowe przekierowania musisz dostosować dodają funkcję

http://php.net/manual/en/function.header.php

 


:zdziwko: Masz lęk wysokości to nie oglądaj !

HTTP 200 usługi IT - Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Node.js / MySQL :chatownik:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

A nie widział ktoś może jakiegoś dobrego gotowego skryptu ?
Bo to wszystko trochę skomplikowanie wygląda ?

Edytowano przez Stranek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

Ale gotowego skryptu do czego ?  do wstawienia linku czy przekierowań !

Cytat

Mam 2 adresy wp.pl  i onet.pl i chce zeby losowalo mi i wypluwalo link z mojej domeny xxx.pl
Wchodzę na xxx.pl i przekierowuje mnie na onet.pl lub wp.pl 

 

<?php
// index.php
// na samym jego poczatku kod losowego przekierowania 301
$twojelinki[] = 'https://domenaA.com';
$twojelinki[] = 'https://domenaB.com';
$twojelinki[] = 'https://domenaC.com';
shuffle ($twojelinki);

header('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
header('Location:' .$twojelinki[0] );
?>

 

Tylko jak będziesz testował, to w trybie bez zapisywania do cache lub z czyszczeniem cache przeglądarki, bo w wypadku 301 wylosujesz jeden link przekierowania i przeglądarka go zapamięta 

Edytowano przez Mion

:zdziwko: Masz lęk wysokości to nie oglądaj !

HTTP 200 usługi IT - Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Node.js / MySQL :chatownik:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ok a da sie cos zrobic , żeby losowało sobie za kazdym, razem nowy ?

Bo nie zawsze cache sie wyczysci i dzieki ogolnie za pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Totalnie nie masz pojęcia o co chodzi! Jak klient przechodzi przez przekierowanie 301 "Moved Permanently"  w przeglądacie, to ta zapamiętuje URL docelowy i kolejne przekierowanie idzie bezpośrednio pod "zapamiętany" URL. Jeśli chcesz przekierowania bez zapisywania na stałe musisz dać 302 samo

header('Location:' .$twojelinki[0] );

 

  • Like 1

:zdziwko: Masz lęk wysokości to nie oglądaj !

HTTP 200 usługi IT - Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Node.js / MySQL :chatownik:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.