okazwłoka

Błędy

Recommended Posts

@okazwłoka - ta druga grupa również? Do nowszych linków przydzieliłem 3 kategorie - nie ma różnicy przydzieleń w stosunku do ustawienia z 1 kategorią.


dymna.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

UWAGA! Chciałbym uspokoić wydawców, w obliczeniach miałem błąd i wygląda na to, że problem dotyczy jedynie 3% zasobów.

Także bez żadnych nerwowych ruchów. Przepraszam za niepotrzebne podniesienie alarmu.

 

@wedrowiec - sprawdzę to dokładnie i dam znać.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tabelka rozjeżdża się w pionie i jet nieczytelna gdy są dodane długie linki, prośba o poprawę:

5zYkk0d.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

popieram, zwłaszcza datę warto ustawić minimum na sztywno - zysk z daty w 3 linijkach jest zerowy a w pionie wszystko lata.


dymna.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Wykryto przekierowanie"

Wszystkie podstrony mają ten wynik...

 

A jednak to nie błąd...
Zmiana na https doprowadziła do przekierowania.

Czy dasz opcję możliwości zmiany linku, a przynajmniej jego początki z http na https?

Edited by nigraS

Share this post


Link to post
Share on other sites

W poprzednim tygodniu byłem na urlopie i miałem mało czasu na system. Już wróciłem i od dzisiaj pełna para :)

Masowe akcje na stronach i grupach wprowadzę, w tym momencie można pojedynczo przenosić strony pomiędzy grupami. Zmiana nazwy też będzie wprowadzona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam,

 

chciałbym dodać stronę do systemu linktak. Jednakże przy próbie dodania otrzymuję komunikat o treści:

 

Wykryte zostały następujące błędy:
Błąd połączenia ze skryptem linktak - http_code: 404
Problemy z połączeniem mogą powodować na przykład mod_security (należy wyłączyć na serwerze) lub cloudflare (należy wyłączyć cloudflare z domeny lub w skrypcie linktak usunąć warunek sprawdzający IP).

 

1.) Hosting: Mydevil

2.) Nie używam cloudflare

3.) Hosting nie ma włączonego domyślnie mod_security

4.) Wykonałem kroki jak w instrukcji: http://linktak.pl/?typ=instalator

 

Proszę o pomoc.

 

Pozdrawiam

 

Poradziłem sobie z problemem, kod w pliku .htaccess blokował skrypt.

 

 

 

Edited by Pr0miL
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po dłuższym przeglądaniu przydzielonych linków przez system da się zauważyć, że na 100 sztuk kilkanaście a czasem kilkadziesiąt przydzieleń to linki o koszcie zerowym czyli na stronach zwracających 404 lub niezaindeksowanych. Czy opcja dająca wybór co system powinien robić z takimi przydzieleniami dalej jest w planach i pojawi się niebawem? Ułatwiłoby to robotę znacznie gdyby można raz na zawsze ustalić rozwiązanie typu dla naszego konta wszystkie takie przydzielenia byłyby podmieniane na nowe po powiedzmy 3 dniach takiego stanu. Z góry dzięki za interwencję w tym temacie.


LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fantastycznie, bo patrząc dokładniej po datach przydzieleń część takich zerowych, nieistniejących dla google linków zajmuje przydzielenie od miesięcy, inne zerowe wiszą też od miesięcy na statusie "w kolejce do opublikowania" bez szansy na zmianę tego. Będzie naprawdę super jak ten mechanizm uwzględni oba takie przypadki.


LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiedy zostanie wprowadzona możliwość zmiany linków z http na https?

Najlepiej, aby można było to zrobić masowo za jednym kliknięciem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przecież opcja z http na https jest od dawna, wejdź np. w masową edycję.


dymna.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jest opcja by system sprawdzał http / https w serwisie majestic.com, ale ta zmiana z http na https nie działa by system w systemie linktak widział dodaną stronę jako https. Mam ustawione w opcjach "Ustawienia majestic https" -> "Sprawdzaj z https" od ponad tygodnia i do dziś dnia linktak widzi moje linki z http.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.