cashmajster

Budowanie zaplecza

Recommended Posts

<a href="http:\\jakisadres">Anchor–tekst</a>

może nie bierz dosłownie wszystkiego co tam pisze

nie biore chodzi mi ze tam napisano co to jest i jak sie za to zabrac wiem czego mam szukac napisano tam prawie wszystko to czego szukalem na tym forum nie obrazcie sie bo to forum to na pewno kopalnia wiedzy tylko ze nie da sie z niej skorzystac bez podstaw

to jak probowanie budowania modelu zatawca przy pomocy siekiery i zszywacza do papieru niby mozna ale marne beda efekty...

dlatego mowie ze polecam ta strone bo mozna sie zorientowac o co chodzi w calym tym pozycjonowaniu a tekst anchor chyba wlasnie na tym polega przynajmniej tak widzialem juz na wielu stronach wiec chyba nie ma w tym nic zlego tylko przewaznie byl podany jakis przykladowy adres ale jednak skladnia byla taka sama i opis wedlug mnie tez pasuje

jedyne co nie pasuje slashe - powinno byc

<a href="http://jakisadres">Anchor–tekst</a>

ale opis wedlug mnie pasi jak najbardziej :D

wlasnie czegos takiego oczekiwalbym po tej czesc forum tylko nieco bardzie rozbudowanego i nieco bardziej precyzyjnego niewiele ale jednak... to by byl wtedy prawdziwy dzial dla lamerkow ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

kodibpr, przeciez wszystko jest napisane na forum i w zasadzie w kazdym temacie sie przewija.

skoro zapleczem sa strony na ktorych umieszczamy linki do strony pozycjonowanej to znaczy, ze zeby stworzyc zaplecze nalezy stworzyc strony. Co na tych stronach sie znajdzie zalezy od konkretnej sytuacji, jednak nie trzeba byc Einsteinem zeby logicznie wywnioskowac. Jesli brak komus wyobrazni, oto przyklady ode mnie:

Zalozenie: Pozycjonuje serwis o hodowli rybek akwariowych.

Tworze siec mikro-stron, z ktorych kazda zawiera informacje o jednym gatunku ryb. Na kazdej ze stron umieszczam linki do odpowiedniego dzialu strony pozycjonowanej. Jak mam sily to robie stronki o osprzecie, itd.

Zalozenie: Pozycjonuje serwis o formule 1.

Tworze siec mikro-stron, z ktorych kazda zawiera informacje o zespole, kierowcy, bolidzie. Na kazdej ze stron umieszczam linki do odpowiedniego dzialu strony pozycjonowanej.

Zalozenie: Pozycjonuje serwis o projektach domow.

Tworze siec mikro-stron, z ktorych kazda zawiera informacje na temat uzywanych materialow budowlanych, nowoczesnych technologii budowy, prawa budowlanego, itd. Na kazdej ze stron umieszczam linki do odpowiedniego dzialu strony pozycjonowanej.

Czy jesli nie napisalem, ze do budowy zaplecza wystarczy prosty cms typu wordpress to juz niedobrze?

Milego poniedzialku


polish suicide flew 48 successful missions

Share this post


Link to post
Share on other sites
kodibpr, przeciez wszystko jest napisane na forum i w zasadzie w kazdym temacie sie przewija.

skoro zapleczem sa strony na ktorych umieszczamy linki do strony pozycjonowanej to znaczy, ze zeby stworzyc zaplecze nalezy stworzyc strony. Co na tych stronach sie znajdzie zalezy od konkretnej sytuacji, jednak nie trzeba byc Einsteinem zeby logicznie wywnioskowac. Jesli brak komus wyobrazni, oto przyklady ode mnie:

Zalozenie: Pozycjonuje serwis o hodowli rybek akwariowych.

Tworze siec mikro-stron, z ktorych kazda zawiera informacje o jednym gatunku ryb. Na kazdej ze stron umieszczam linki do odpowiedniego dzialu strony pozycjonowanej. Jak mam sily to robie stronki o osprzecie, itd.

Zalozenie: Pozycjonuje serwis o formule 1.

Tworze siec mikro-stron, z ktorych kazda zawiera informacje o zespole, kierowcy, bolidzie. Na kazdej ze stron umieszczam linki do odpowiedniego dzialu strony pozycjonowanej.

Zalozenie: Pozycjonuje serwis o projektach domow.

Tworze siec mikro-stron, z ktorych kazda zawiera informacje na temat uzywanych materialow budowlanych, nowoczesnych technologii budowy, prawa budowlanego, itd. Na kazdej ze stron umieszczam linki do odpowiedniego dzialu strony pozycjonowanej.

Czy jesli nie napisalem, ze do budowy zaplecza wystarczy prosty cms typu wordpress to juz niedobrze?

Milego poniedzialku

byc moze sie przewija w calym serwisie wlasnie o tym pisze a powinno byc w jednym miejscu tak zeby nie szukac na darmo powinno to byc w jasnym temacie dla poczatkujacych nie wiem napisales prosty przyklad i teraz jest jasno napisane nie musze sie domyslac i pisac postow z pytaniami mozna napisac tak zeby kazdy nowy zrozumial i o to mi chodzi w tym miejscu dla poczatkujacych link ktory podaje ma w sobie zalazek wiedzy ale wyjasnia prosto i w jednym miejscu podstawy po jego przeczytaniu wiem czego mam szukac wiem jak sie zabrac za przegladanie forum i wiem ze mozna sie tego nauczyc natomiast pisanie ze wiedza jest na calym forum potwierdza wedlug mnie bezsens tego tematu bo dla mnie dzialy powinny byc tematyczne jesli to ma byc dzial dla poczatkujacych to powinny byc takie dane jak wlasnie te z linku i taki przyklady jak napisales w poscie za co dziekuje bardzo bo wiem ze moze mi sie to teraz przydac za kazdego takiego posta ktorzy bedzie wyjasniac takie wlasnie zagadnienia bede z calego serca dziekowac ale kazde stwierdzenie ze wiedza jest na forum bede kwitowac swoja formulka o nieprzydatnosci dzialu ja na prawde nie chce tu wielkich epopei jak mam to czy tamto zrobic ale proste wyjasnienie jakie wlasnie zaprezentowales teraz wiem jak mam sie zabrac za to ale to juz inna sprawa jak ja to bede wykonywac tu bedzie moja inwencja dzialac a nie sekrety wielkie pozycjonerow ktorzy robia to dla kasy... jesli sklep uda mi sie rozkrecic sam sie w to na pewno nie bede bawic bo czasu mi bedzie szkoda ale na razie dzieki wlasnie takim postom wiem ze moge zalozyc swoje zaplecze i mam nawet pomysl jak to zrobic :)

'kodibpr' trzymaj skrót w pigułce http://www.seoparty.net/news/artykuly/natu...to_takie_proste to jest dla laików a potem to juz trzeba czytać czytać i czytać PIO

dzieki tez pomoglo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po pierwsze, podczas tworzenia zaplecza tematycznego warto skorzystać przynajmniej z części zasad interpunkcji - postawić od czasu do czasu kropkę, przecinek lub inny znak przestankowy :-). Kodibpr, próbowałeś w ogóle czytać swoje posty?

Po drugie:

http://www.lexy.com.pl/blog/pozycjonowanie...is-na-zaplecze/

http://www.lexy.com.pl/blog/pozycjonowanie/budowa-zaplecza/

http://www.lexy.com.pl/blog/pozycjonowanie...nie-z-zaplecza/

Pozdrawiam

Edited by Pavel

Share this post


Link to post
Share on other sites
Po pierwsze, podczas tworzenia zaplecza tematycznego warto skorzystać przynajmniej z części zasad interpunkcji - postawić od czasu do czasu kropkę, przecinek lub inny znak przestankowy :-). Kodibpr, próbowałeś w ogóle czytać swoje posty?

Po drugie:

http://www.lexy.com.pl/blog/pozycjonowanie...is-na-zaplecze/

http://www.lexy.com.pl/blog/pozycjonowanie/budowa-zaplecza/

http://www.lexy.com.pl/blog/pozycjonowanie...nie-z-zaplecza/

Pozdrawiam

Dzieki wielkie za te linki, super artykuly:D za interpunkcje przepraszam, ale jak sie spiesze, czesto o tym zapominam, tak jak o polskich znakach, ktorych w zasadzie nie uzywam :/ (przywzyczajenie z komunikatorow).

Na pewno bede sie starac, aby w nastepnych postach byly choc porzadne przecinki i kropki:D . Za polskie znaki nie recze, jak sie przestawie na pewno bedzie widac to na forum, bo niestety musze zaczac tez pisac w sklepie wiec polskie znaki wroca do lask...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie jestem przekonany jakoś do tego SCG jeszcze. Lepiej stworzyć coś naprawdę unikalnego samemu, no albo to komuś zlecić :crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

dlaczego nie jesteś ? co jest złego w tym przykładzie? zrobiłeś coś konkretnego - jest tam system wymiany linków, dzięki któremu już mamy wyniki przy 75 adresach w systemie. Linki się wymieniają między stronami z wewnątrz systemu


Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

Share this post


Link to post
Share on other sites
dlaczego nie jesteś ? co jest złego w tym przykładzie? zrobiłeś coś konkretnego - jest tam system wymiany linków, dzięki któremu już mamy wyniki przy 75 adresach w systemie. Linki się wymieniają między stronami z wewnątrz systemu

Po prostu według mnie jak mam robić zaplecze ręcznie to siadam i pisze unikalny content, a jak mam to wrzucać do automatu, to można zrobić pobieranie treści z internetu pod interesujące nas frazy i po problemie. Mogę się mylić...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wydaje mi się, że własny UNIKALNY skrypt oraz UNIKALNY content będzie zawsze najskuteczniejszy. Nie twierdzę jednak, że zaplecze Vek-tor`a jest nieskuteczne, a jedynie w moim odczuciu mniej skuteczne.


If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeżeli chodzi o oglądalność to w grę wchodzi jeszcze coś takiego co się nazywa tematyczność. Nie jest dziwne, że jeżeli na stronie z PR7 z filmami porno umieścisz link do strony przykładowo Parafii św. Jana w Białymstoku to nie odbije się to zbytnim zwiększeniem trafficu.

Przykład może trochę zbyt wyrazisty, ale wydaje mi się że trafny :)

  • Like 1

Firma frantic Inc. - pozycjonowanie stron internetowych

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nie jest dziwne, że jeżeli na stronie z PR7 z filmami porno umieścisz link do strony przykładowo Parafii św. Jana w Białymstoku

ale odwrotnie będzie lepiej :P

  • Like 1

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

Share this post


Link to post
Share on other sites
przykładowo Parafii św. Jana w Białymstoku to nie odbije się to zbytnim zwiększeniem trafficu.

Żebyś się nie zdziwił :P;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.