Duży spadek RPM z początkiem maja
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By goodguylucas
Jakie macie sposoby na wyliczenie potencjału kampanii na danej stawce? Jak najlepiej mogę wyliczyć Klientowi ile będzie miał klików za kwotę X na stawce X?
-
By plaxton
Zacząłem przygodę z adwordsem i według mnie system aukcji i kierowania reklam jest bardzo głupi - reklamy się nie chcą wyświetlać.
Pierwsza kampania - dopasowanie przybliżone.
Stawka 4 zł za klik.
Słowa kluczowe wzięte z planera - raczej ogólne : naklejki ścienne , naklejki na ścianę, naklejki do kuchni, naklejki dekoracyjne itd
Jedna reklama z tekstem naklejki na ścianę do wszystkich fraz.
Reklama się wyświetla , ze względu na pojedynczą reklamę i dopasowanie, jakość jest niska i dużo kosztuje mnie klik.
Druga kampania - dopasowanie z modyfikatorem.
Stawka 4 zł za klik.
Zrobiłem krótka listę najważniejszych i najczęściej wyszukiwanych fraz.
naklejki = synonim nalepki
Zrobiłem grupy reklam osobno dla fraz z nalepki i osobno dla naklejki. Każda z grup ma kilka reklam z konkretną frazą np: naklejki dekoracyjne kolejna reklama naklejki na ścianę itd... , aby zwiększyć dopasowanie fraz do reklamy. Zoptymalizowałem stronę docelową pod te najczęściej wyszukiwane frazy aby zwiększyć dopasowanie reklamy do strony.
Efekt ?
Gdy wpisuje frazę w google np naklejki do kuchni, wyświetlana jest reklama ze słowem w reklamie naklejki dekoracyjne, mimo że wiem że zrobiłem reklamę specjalnie z tekstem naklejki do kuchni.
Paranoja !
Słupki nieznacznie się podniosły na początek, ale cena za klik nie spadła.
Po pewnym czasie reklamy w ogóle przestały się wyświetlać !
Coś robie nie tak ?
-
By frogilla
Witam wszystkich serdecznie,
Dawno nie korzystałem z AdSense. Od niedawna mam stronę która ma ok 5 tyś unikalnych wejść dziennie.
Na stronie kilka reklam i linków responsywnych z AdSense.
I co to się stało że dzienne podsumowanie wygląda tak jak na załączniku:
3 zł za 17 tyś wyświetleń?
Czy to możliwe? Czemu tak jest?
-
By dq1000
Szukam mocnej osoby od Adwords. Współpraca zdalna lub na miejscu (Szczecin).
Wyłącznie osoby z doświadczeniem przy operowaniu budżetem min. 25k miesięcznie.
Do zrobienia:
- kampanie PLA, optymalizacja,
- analiza słów kluczowych, konwersji, optymalizacja reklam, linków, ustalenie harmonogramów,
- remarketing dynamiczny,
- optymalizacja kampanii video,
- reklamy w innych sieciach niż Adwords.
Współpraca z działem graficznym, ustalanie promocji itd. Współpraca z działami handlowymi PL, DE, UK.
Wymagane tygodniowe raportowanie z działań.
umowa o dzieło lub umowa o współpracy, ew. umowa o pracę (po okresie próbnym) Sz-n.
Oferty z ilością godzin + cena za godzinę lub pakiet, proszę przesyłać jako PW lub email.
zbigniew@dq-pp.de
Agencjom dziękuję.
-
By kolpakisamochodowe.com
Cześć,
jak niektórzy wiedzą bo ogłaszałem to na forum PiO np. tutaj rozwijam w zasadzie jeszcze hobbystycznie narzędzie do tworzenia i prowadzenia działań afiliacyjnych dla sklepów internetowych. Aktualnie pracuję nad katalogiem programów partnerskich utworzonych na platofmie. Tutaj roboczy link http://cpamanager.net/site/programs
Serdecznie zapraszam do tworzenia kont w systemie (darmowe, można założyć tutaj http://cpamanager.net) oraz tworzenie programów partnerskich (zajmuje chwilę, z chęcią pomogę przy tym). Dzięki temu Twj sklep pojawi się na liście katalogów partnerskich. W momencie jak ta lista uzyska już jakiś przyzwoity rozmiar wtedy uruchomię kampanie reklamowe skierowane na tę listę przez co uzyskasz duże prawdopodobieństwo pozyskania partnerów.
Póki co myślę o 20% prowizji pobieranej od stawki za akcję ustaloną przez sklep. Czyli np. jeśli stawka dla partnera za poprawnie wykonaną akcję sprzedażową wynosi 4 zł netto to sklep (czyli Ty) zapłaci w sumie 4,80 zł.
W razie pytań zapraszam do kontaktu na support@cpamanager.net
-
Recommended Posts