Erbit 2 Posted March 21, 2006 Pomysł z ograniczeniem ilości czytanych DC jest niezły.. zastanawiam sie tylko które DC wybrać. Wg mnie siłą tego narzędzia jest właśnie to, że w prosty sposób można porównać na wszystkich DC jednoczesnie... chyba, że wykonam opcję 64*(1) oraz 64*(2) jako dwie strony grupy 64. Wasze uwagi w tej sprawie ? Co do allin to brakuje tego Cieszę się, że polemizujesz (że chcesz polemizować).Wykonam to - jeśli podpowiesz mi w jaki sposób wyświeltilć wyniki 'allin' na wszystkich DC ? Uwazam, ze to co było w oryginale nie miało wiekszego sensu. Obecnie - jesteś zmuszony recznie wpisać allintitle:fraza ale dzieki temu masz możliwość przeglądania na wszystkich DC a nie tylko na wybranych. Hmmm.. już wiem.. Allin wykonam na google.pl a nie na poszczególnych DC. Więc biorę się... Quote ProBio Emy Petycja w obronie prawa dostępu do naturalnego pożywienia Share this post Link to post Share on other sites
MMP 1 Posted March 21, 2006 A żeby po kliknięciu w następny, we wszystkich wyświetlonych DC sie klikneło następny :-) ---Edit Wykonam to - jeśli podpowiesz mi w jaki sposób wyświeltilć wyniki 'allin' na wszystkich DC ? Uwazam, ze to co było w oryginale nie miało wiekszego sensu. Dodać pare nowych boxów radio 'Alintitle, alinurl...' wybrać odpowiednie DC i sprawdzić fraze Quote stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej Share this post Link to post Share on other sites
Erbit 2 Posted March 21, 2006 Dodać pare nowych boxów radio 'Alintitle, alinurl...' wybrać odpowiednie DC i sprawdzić fraze Nie... taką możliwość masz teraz wpisująć zapytanie allin.. w okienko szukaj... Już wiem co zebol chciał uzuskać. Dajcie mi godzinę a pokażę... chyba wymyśliłem coś przydatnego z "allin'ami" Quote ProBio Emy Petycja w obronie prawa dostępu do naturalnego pożywienia Share this post Link to post Share on other sites
Erbit 2 Posted March 21, 2006 Godzina się przeciągnęła.. ale JUŻ działa. Wybór DC obok opcji 'allin_:' tyczy się tylko tej opcji (tylko opcji 'allin'). Miłej zabawy... link -> http://www.optymalizacja.com.pl/google-dance/ Quote ProBio Emy Petycja w obronie prawa dostępu do naturalnego pożywienia Share this post Link to post Share on other sites
zebol 3 Posted March 21, 2006 No dokładnie o to chodziło Erbit - teraz narzędzie jest bardziej praktyczniejsze niż Mcdar. Tylko pogratulować! Ps. Może zainteresuje cię coś na wzór: ==> LINK Również przydatne narzędzie. Może rozważysz coś podobnego w przyszłości na polskie kryteria? Quote Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.) Stonehenge był związany z kultem Faz Księżyca? Share this post Link to post Share on other sites
Erbit 2 Posted March 21, 2006 O cztery wzrosła ilość DC na Doogle Dance. Zebol - dziekuje... Czas pomyslec o podzieleniu tych DC w sensowne grupy... w szczególności te, których jest dużo. [edyta 22.03.2006] Przed chwilą wprowadziłem kolejną zmianę do Google Dance. Został dołożony mało istotny parametr 'hl' (HL). Quote ProBio Emy Petycja w obronie prawa dostępu do naturalnego pożywienia Share this post Link to post Share on other sites
Erbit 2 Posted March 22, 2006 Kolejne zmiany. Zwiększyła sie ilość badanych DC do 77. Ze względu na sporą ilość DC grypy *.104 , 64.* i *.99 rozbito na dwie części. Quote ProBio Emy Petycja w obronie prawa dostępu do naturalnego pożywienia Share this post Link to post Share on other sites
zergavis 0 Posted March 22, 2006 216.* jeszcze podziel i będzie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Erbit 2 Posted March 22, 2006 Masz racje.... podziele.. [edyta] Podzieliłem... zrobiłem jeszce kilka drobnych zman (hl , lr) - i narobił sie bałagan.. -> http://www.optymalizacja.com.pl/google-dance/ Jutro posprzątam.. juz nie mam siły.. Dziekuje za wszystkie uwagi ! ! Quote ProBio Emy Petycja w obronie prawa dostępu do naturalnego pożywienia Share this post Link to post Share on other sites
Erbit 2 Posted March 24, 2006 W związku z pojawieniem się na forum 450 DC zmuszony byłem przebudować Google Dance. Mam nadzieję, że się połapiecie. Jutro kolejne zmiany... (link w stopce) [edyta] jutro wieczorem pojawią się nowe grupowania i podziały obecnych grup. Trochę przy tym pracy jest... Quote ProBio Emy Petycja w obronie prawa dostępu do naturalnego pożywienia Share this post Link to post Share on other sites
zergavis 0 Posted March 24, 2006 Wybieranie grup po kolei z listy jest męczące i niepraktyczne. Moja propozycja rozwiązania tego: guziczek z napisem "dalej >>" który automatycznie przenosił by do kolejnej grupy. Analogicznie można by zrobić "<< wstecz". Problem z użytecznością się wtedy częściowo rozwiąże. Quote Share this post Link to post Share on other sites
_valdo 0 Posted March 25, 2006 Mała sugestia/bug report odnośnie allin_ - po włączeniu nie da rady go wyłączyć Quote BizWars.com - najnowsza gra online via www Share this post Link to post Share on other sites
Erbit 2 Posted March 25, 2006 Valdo - bug z allin_ załatwiony (aczkolwiek będę musiał to jeszcze dopracować gdyż teraz allin_ wymaga 'ręcznego' wyłączenia - sprawa do załatwienia dziś wieczorem). Zergavis - propozycja zaakceptowana ale musissz poczekać z tą zmianą do późnego wieczora. Quote ProBio Emy Petycja w obronie prawa dostępu do naturalnego pożywienia Share this post Link to post Share on other sites
Rafal 0 Posted March 27, 2006 Dla mnie pomocne byłoby: - Wyświetlanie ilości znalezionych stron. Przydatne podczas badania ilości zaindeksowanych stron. Nie działa mi poziome wyświetlanie stron, co byłoby w tym przypadku użyteczne. - Wybór ilości wyników na stronę. Przydatne, gdy nasza strona jest poza pierwszą dziesiątką. Quote Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji. Share this post Link to post Share on other sites
zergavis 0 Posted March 27, 2006 (edited) - Wybór ilości wyników na stronę. Przydatne, gdy nasza strona jest poza pierwszą dziesiątką. Jest w prawym górnym rogu ("na stronę:") Pozdrawiam, Kontekstualny Edited March 27, 2006 by zergavis Quote Share this post Link to post Share on other sites