Skocz do zawartości


SeoPilot
 
Zdjęcie
- - - - -

Problem nie wiem z czym


  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

#1

Kangur
  • Forumowicze
  • 15 postów
  • Dołączył: 09-wrzesień 07

Napisany 29 październik 2009 - 22:47

a więc tak:

mam wykupiony serwer w nazwa.pl i kilka domen. Na żadną stronę nie mogę wejść , za każdym razem wyskakuje komunikat :

Not Found

The requested URL http://www.nazwa.pl/ was not found on this server.

nie ważne czy chcę zobaczyć strony swoje, kolegi który też swoją stronę trzyma w netarcie czy wogóle stronę netartu - za każdm razem wyskakuje taki sam komunikat.

Jak chcę otworzyć google to wyskakuje mi komunikat:

Google
Przepraszamy...
Przepraszamy,

...ale Twój komputer lub sieć może wysyłać zautomatyzowane zapytania. Aby chronić naszych użytkowników, nie możemy w tej chwili przetworzyć Twojego żądania.

Aby kontynuować wyszukiwanie, wpisz widoczne poniżej znaki:

Zobacz Pomoc Google, aby uzyskać więcej informacji.

jak kliknę Pomoc Google to mam tam informację:

Problemy z połączeniem: Strony ,,Przepraszamy" dla sieciDrukuj
Stronę z napisem wykonanym według koncepcji CAPTCHA Google wyświetla podczas nagłego natężenia ruchu w witrynie Google.pl. Grafika CAPTCHA umożliwia nam stwierdzenie, czy ruch sieciowy pochodzi od automatów programowych czy użytkowników. Prosimy pamiętać, że strona ta jest wyświetlana w Twojej sieci, ponieważ wykryliśmy zautomatyzowane zapytania wysyłane z Twojego adresu IP.

Wysyłanie wszelkiego rodzaju zautomatyzowanych zapytań stanowi naruszenie naszych Warunków korzystania z usługi. Więcej informacji na temat Warunków korzystania z usługi Google do celów osobistych można znaleźć pod adresem http://www.google.co...of_service.html. Pamiętaj, że ,,wysyłanie zautomatyzowanych zapytań" obejmuje między innymi:

* korzystanie z jakiegokolwiek oprogramowania, które wysyła zapytania do Google w celu ustalenia ,,pozycji w rankingu" Google witryny lub strony internetowej dla różnych zapytań;
* stosowanie Google w wyszukiwarkach typu ,,meta-search";
* przeprowadzanie wyszukiwań w Google w trybie offline.

Możliwe, że użytkownik Twojej sieci narusza nasze Warunki korzystania z usługi w któryś z powyższych sposobów. Po zidentyfikowaniu tego użytkownika i usunięciu przez niego programu, za pomocą którego zostało dokonane naruszenie, blokada Twojego adresu IP zostanie automatycznie zdjęta.

Przepraszamy za niedogodność i mamy nadzieję, że wkrótce znów będziesz korzystać z wyszukiwarki Google.pl

Przeskanowałem antywirusem i nic.

Inne strony działają - onet, wp, forum - wszystkie prócz stron z serwera w netarcie no i google

Co to może być??

#2

benq
  • Forumowicze
  • 49 postów
  • Dołączył: 03-październik 09

Napisany 30 październik 2009 - 15:17

Co do tego problemu z google to często mam tak samo (w wyniku sprawdzania pozycji stron na kilkadziesiąt haseł)

Przyczyn może być kilka ale musisz podać więcej informacji
- używasz programu do sprawdzania pozycji np free monitor for google ?
- masz zewnętrzny adres ip czy korzystasz z sieci (wielu użytkowników ten sam zewnętrzny adres ip??
- jak długo jest ten problem?
- czy korzystając z innej przeglądarki występują te same problemy ?

I co do twoich domen na nazwa.pl, ustawiłeś odpowiednie dnsy w panelu nazwa.pl?, podpiołeś/zaparkowałeś domene na koncie hostingowym? wgrałeś pliki na serwer i znajduje się tam plik "index.php" lub "index.html" ?

#3

Kangur
  • Forumowicze
  • 15 postów
  • Dołączył: 09-wrzesień 07

Napisany 31 październik 2009 - 11:24

więc tak:

nie używam programu do sprawdzania pozycji a mój kontakt z google ogranicza się do codziennego sprawdzenia pozycji mojej strony.

mam neostradę i podpięty router WiFi pod którym działa Mac, iPhone i laptop. Problem z google oraz stronami w netarcie istnieje tylko na laptopie. Mac i telefon pokazują wszystko poprawnie.

problem od środy (o ile się nie mylę)

na laptopie mam Explorera, FireFoxa i Safari - problem wszędzie ten sam

co do domen w nazwie.pl to mam je zaparkowane od chyba 3 lat i nigdy nie było problemów, ostatnio tylko dodałem kilka sudomen ale do środy działały one poprawnie. Generalnie w ogóle mój komputer nie chce połączyć się z żadną stroną w netarcie, moja znajomego który także ma u nich wykupiony serwer, strony netart.pl i nazwa.pl też nie działają

#4

maXus
  • Forumowicze
  • 57 postów
  • Dołączył: 13-wrzesień 09

Napisany 01 listopad 2009 - 01:29

A nie korzystasz czasem z programu do wyłapywania wygasających domen np. eXdomain. Ja mam ciągle ten komunikat zawsze jak odpalę ten program.

#5

Kangur
  • Forumowicze
  • 15 postów
  • Dołączył: 09-wrzesień 07

Napisany 03 listopad 2009 - 14:13

Problem rozwiązany - jak się okazuje miałem zaznaczoną opcję Ręczne Ustawienie Serwerów Proxy

Po zaznaczeniu Bez serwerów proxy wszystko wróciło do normy.

ps. maXus - nie mam programu do wyłapywania domen, zresztą słyszałem że są one o kant d.... gdyż firmy w tym się specjalizujące mają o wiele szybsze programy (tak słyszałem ale mogę się mylić)




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Polecamy