Skocz do zawartości


SeoPilot
 
Zdjęcie

Atrybut TITLE w linku


  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
10 odpowiedzi na ten temat

#1

CezAre
  • Forumowicze
  • 726 postów
  • Dołączył: 26-wrzesień 05

Napisany 23 lipiec 2006 - 21:02

Interesuje mnie kwestia atrybutu "Title" w linkach.

1. Czy "Title" ma być taki sam jak "Anchor" czy może inny ?

2. Czy ktoś robił testy - badał skuteczność samego atrybutu ?

3. Czy można jednoznacznie stwierdzić że ma on jakąś moc pozycjonerską ? -

4. Jeśli na odpowiedź 3. TAK to czy anchor ma tu znaczenie, czy są to dwa niezalezne atrybuty i czy w związku z tym odzielnie pozycjonują ?


Pytanie juz zapewne już się kiedyś pojawiło... teraz jednak pytam o konkretne empirycznie zbadane fakty...

SearchMarketingDay.com

Wyjątkowa konferencja o marketingu internetowym!

Współorganizowana przez SprawnyMarketing.pl


#2

sir nimek

    Accípere praestat quam inferre iniúriam

  • Forumowicze
  • 2297 postów
  • Dołączył: 22-sierpień 05

Napisany 24 lipiec 2006 - 08:42

Powiem tak w 100% empirycznie tego nigdy nie badałem, ale z moich obserwacji wynika, że najlepsze title to takie gdzie występuje anchor + ze 2 inne słówka rozszerzające.


Imo title ma już małą moc pozycjhonerską i nie warto za mocno tym sobie głowy zawracać.

#3

OPCG.net
  • Forumowicze
  • 551 postów
  • Dołączył: 10-kwiecień 05

Napisany 24 lipiec 2006 - 21:40

A u mnie bardziej skuteczne były link'i, gdy dawałem ,,title" taki sam, jak anachor.
Forum o siostrach Radwańskich RADWANSKIE.net: Agnieszka Radwańska, Urszula Radwańska - czyli siostry Radwańskie. Po kontuzji powraca Ula Radwańska.
Gry na OPCG.net to stare gry abandonware, do pobrania za darmo.

#4

Paweł Kobis
  • Forumowicze
  • 530 postów
  • Dołączył: 01-maj 06

Napisany 24 lipiec 2006 - 22:36

Rozpoczolem test tgo tematu bo od dawna sie nad tym zastanawialem wiedz czas najwyzszy bylo zaczac :soczek: Test bedzie w dziale Testy czekam tylko na akceptacje moda zeby podac linka mysle ze za kilka dni bedzie jednoznaczna odpowiedz :)

#5

Erbit

    Pozycjonowanie NIE JEST dla wszystkich

  • Emerytowany Moderator
  • 5748 postów
  • Dołączył: 27-marzec 05

Napisany 24 lipiec 2006 - 22:59

Test nie zostanie zatwierdzony...
Powód ?
Wg opisu:

Zalozenie :
Z jednej strony wypuszczam 2 linki
1link <a href="http://www.test1.ddl2.pl" title="antystresowy">antystresowy</a>
2link <a href="http://www.test2.ddl...ntystresowy</a>
Linki kieruja do 2 roznuch subdomen na innym IP
Oba dokumenty sa takie same

Cel:
Sprawdzic ktory link bedzie mial wieksze znaczenie i ktora strona zostanie szybciej odnaleziona

Nic tym nie sprawdzisz. Predkosc indeksacji ma sie nijak do takiego linkowania - no i siłę jak zbadasz ? Jednym linkiem ? Wykonujac testy nalezy stosowac wiecej, duzo wiecej linkow.

Poza tym - wykonujac test w oparciu o JEDEN link nic nie jestes w stanie sprawdzic - dosłownie NIC.

#6

yavaho

    za puszczanie bąków też można dostać bana

  • Forumowicze
  • 2306 postów
  • Dołączył: 09-sierpień 05

Napisany 24 lipiec 2006 - 23:01

Ale czy link tego typu ma wiekszą siłę? Czy rozkłada się to jakoś procentowo na title i anchor?

A weźmy taki przyklad: link z obrazkiem i tekstem.
<a href="#" title="anchor1"><img src="#" alt="anchor2" />anchor3</a>
A więc mamy: title, alt i anchor
Czy taki link może być mocniejszy od "zwykłego" z jednym anchorem? I jak w tym przypadku rozkłada się moc na poszczególne słowa?

Giełda udziałów w kopalni bitcoin


#7

CezAre
  • Forumowicze
  • 726 postów
  • Dołączył: 26-wrzesień 05

Napisany 25 lipiec 2006 - 01:00

Erbita myśli biegną chyba w prawidłowym kierunku - wykorzystując zjawisko skali można zrobić test przy pomocy systemu wymiany linków.

np. po 10 000 pkt w linkorze przeznaczyć na dwie subdomeny z jednej domeny głównej, będące na jednym IP.
  • na jedną subodmene dodać linki za 10 000 pkt z atrybutem Title
  • a na drugą subdomene dodać linki także za 10 000 pkt lecz bez atrybutu Tilte
Subdomeny pozycjonowane na to samo słowo kluczowe - przy okazji sprawdzimy czułość filtrów po ostanim update :)


Czy 10 k w linkorze jest wystarczająca ilością aby zlikwidować zjawisko różnicy w jakości linków przychodzących ??

Po powrocie z Krymu przeprowadze testy i przedstawie moje wyniki :soczek:.

Edytowany przez CezAre, 25 lipiec 2006 - 18:09.

SearchMarketingDay.com

Wyjątkowa konferencja o marketingu internetowym!

Współorganizowana przez SprawnyMarketing.pl


#8

bill
  • Forumowicze
  • 243 postów
  • Dołączył: 16-czerwiec 06

Napisany 30 lipiec 2006 - 12:03

Robiłem te testy, o kótrych piszesz i przekazałem po 40.000 punktów na każdą z subdomen. Subdomena z atrybutem title była o jedno oczko wyżej jak bez atrybutu. Jednak uważam, iż jest to dziełem raczej jakości linków prowadzonej do jednej i do drugiej, aniżeli atrybutu title.

#9

adek

    Nie znać własnej historii -na zawsze pozostać dzieckiem-Cyceron

  • Forumowicze
  • 2861 postów
  • Dołączył: 11-grudzień 05

Napisany 30 lipiec 2006 - 12:32

ja to różnicuje to w początkowej fazie pozycjonowania, dodaje dodatkowo dwa słowa inne w opisie np: super sklep agd jeśli pozycjonowałbym fraze agd, róznicuje też anchory. Potem gdyż strona już trochę się zestarzeje a dalej zalezy mi na tej konkretnej frazie dla agd opis i anchor robię wyłacznie agd
SKUTECZNI.pl -Efektywne pozycjonowanie stron internetowych.


#10

Czar
  • Forumowicze
  • 110 postów
  • Dołączył: 19-grudzień 05

Napisany 01 sierpień 2006 - 08:08

A mi się zdawało, że TITLE ma większe znaczenie dla strony na której się znajduje (jako fragment treści podobnie jak ALT dla obrazków), niż dla strony do której idzie link.
Ale pewnie się mylę...

#11

mercc
  • Forumowicze
  • 34 postów
  • Dołączył: 26-listopad 10

Napisany 25 styczeń 2012 - 15:20

Podnosze temat,
od ostaniego wątku minęło troche czasu, może słyszeliscie o jakis nowych testach, cos się zmieniło?

Podzielicie się wiedzą (ewentualnie podejrzeniami) odnośnie tego, czy artybut title="" i anchor tekst powinny byc takie same czy może lepiej nie?
Czy title="" bardziej tyczy się strony na której się znajduje, czy tej do której linkuje?

A co w przypadku, gdy w kodzie mamy title="" w logo bez anchoru, opisujące link do głownej i link tekstowy do głównej z anchorem gdzieś tuż pod nim - jako pierwszy link przenoszący moc liczy się dalej ten w logo? Czy samo title="" przenosi moc?




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Polecamy