Skocz do zawartości


SeoPilot
 
Zdjęcie

Co zamiast Altusów?

kolumny altusy głośniki

  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
10 odpowiedzi na ten temat

#1

Nikonem

    seo-nie-kompatybilny

  • Forumowicze
  • 4297 postów
  • Dołączył: 17-czerwiec 09

Napisany 08 grudzień 2013 - 12:45

Korzystam ze starych poczciwych Altusów 150 ale przyszedł czas na zmianę wraz z remontem mieszkania. Myślę o kupnie dwóch małych kolumn, które będę mógł zamontować na półce.

Mam wzmacniacz Yamaha ale nie zależy mi na głośności ale w miarę dobrej jakości. Budżet mam ograniczony, powiedzmy 1000 zł. Możecie coś poradzić, zaproponować?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !


#2

mcmagik

    Idiot Intruder

  • Forumowicze
  • 2539 postów
  • Dołączył: 03-październik 08

Napisany 08 grudzień 2013 - 13:01

odradzam marki marketowe typu sony, thomson itp ;) to niestety nie gra :) kup coś yamahy typu Soavo-2 (2x budżet) lub dużo tańsze NS 333, ewentualnie coś z JBL - np. JBL ES20.

Nie spodziewaj się z tej wielkości głośników, które dodatkowo postawisz wysoko na półce, jakiegoś super dźwięku. Osobiście zainwestowałbym jednak w kolumny stojące - np. Yamaha NS 777, NSF 160 lub JBL ES80, które powinny zmieścić się w Twoim budżecie - bas musi się rozejść po podłodze a nie latać po pokoju ;)

były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 


#3

Kung Fu SEO
  • Forumowicze
  • 490 postów
  • Dołączył: 13-styczeń 13

Napisany 08 grudzień 2013 - 13:12

Altusy są stare, ale nigdy nie były poczciwe. Kolumny podstawkowe 1000-1500: http://www.audioster...00zl_18705.html
http://www.audioster...00zl_40620.html
http://www.audioster...kowe_75011.html

Zadziwiająco dobrze grają nieprawdopodobnie tanie Ushery S-520. Nie wiem czy są jeszcze produkowane, może mają jakichś następców, ale warto zainteresować się rynkiem wtórnym.

Edytowany przez Kung Fu SEO, 08 grudzień 2013 - 13:22.

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.


#4

D_S

    SpamEinstein!

  • Forumowicze
  • 1445 postów
  • Dołączył: 29-maj 06

Napisany 08 grudzień 2013 - 13:19

Podstawkowe Pylony jakieś kup.

#5

krzysiuus
  • Forumowicze
  • 2000 postów
  • Dołączył: 30-marzec 10

Napisany 08 grudzień 2013 - 14:56

Poczytaj opinie o MICROLAB SOLO7C

http://www.benchmark...olo7c-1944.html

Poszukujesz szablonów aukcji allegro? Zapraszam webaukcje.info


#6

Nikonem

    seo-nie-kompatybilny

  • Forumowicze
  • 4297 postów
  • Dołączył: 17-czerwiec 09

Napisany 08 grudzień 2013 - 22:06

Poczytaj opinie o MICROLAB SOLO7C


Interesująca propozycja ale podejrzanie niska cena (około 600 zł) Myślałem też o trochę mniejszych rozmiarach ale jeśli brzmią dobrze to przy takiej cenie warto się zastanowić... Może ktoś z PiO używa tych albo podobnych kolumn?

P.S. W wolnej chwili przejrzę też Wasze pozostałe propozycje. To będzie raczej zakup da siebie pod choinkę więc trochę czasu jeszcze jest ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !


#7

SzlafRock

    Jest dobrze a będzie jeszcze lepiej

  • Forumowicze
  • 5773 postów
  • Dołączył: 21-maj 05

Napisany 09 grudzień 2013 - 07:30

Korzystam ze starych poczciwych Altusów 150


Miałem kiedyś Altusy 110. ;)

Tak jak mcmagik pisał wcześniej, nie spodziewaj się z kolumn "pólkowych" dobrej jakości dzwięku.
Osobiście polecam do rozważenia JBL Loft 50. Jednak są to kolumny stojące i cena przewyższa budżet ale można zastanowić się i porównać.

Mam tak samo jak Ty,

miasto moje, a w nim,

Najpiękniejszy mój świat, najpiękniejsze dni...


#8

krzysiuus
  • Forumowicze
  • 2000 postów
  • Dołączył: 30-marzec 10

Napisany 09 grudzień 2013 - 08:48

Nikonem jakbym nie sam ich nie używał i nie był zadowolony to bym ich przecież nie polecał.

Ja za nie dałem 670zł.
Biją na głowę wszelkie kina domowe za 1500 czy też te plastikowe logitechy itd a są tańsze od nich.

Poszukujesz szablonów aukcji allegro? Zapraszam webaukcje.info


#9

mcmagik

    Idiot Intruder

  • Forumowicze
  • 2539 postów
  • Dołączył: 03-październik 08

Napisany 09 grudzień 2013 - 09:01

@krzysiuus wybacz, ale dwa punkty skreślają te głośniki jako dobre:
1/ wbudowany zasilacz
2/ wbudowany wzmacniacz

o ile zasilacz to pryszcz, to już wzmacniacz większy problem - albo jest mega mały i marnej jakości, albo zajmuje 2/3 głośników i wtedy już brak miejsca na pracę membran i uzyskanie dobrej akustyki.

może i one do podłączenia pod kompa, żeby sobie pograć, się nadają.. ale do niczego więcej. ponadto Nikoś posiada już wzmacniacz ;)

no i obudowa nie jest z drewna, jak opisuje test, a z MDFu w folii finish.

były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 


#10

Nikonem

    seo-nie-kompatybilny

  • Forumowicze
  • 4297 postów
  • Dołączył: 17-czerwiec 09

Napisany 09 grudzień 2013 - 13:07

Wzmacniacz w tych kolumnach chyba da się ewentualnie wyłączyć. Grunt, że pokazujecie mi różne możliwości za co jestem bardzo wdzięczny :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !


#11

mcmagik

    Idiot Intruder

  • Forumowicze
  • 2539 postów
  • Dołączył: 03-październik 08

Napisany 09 grudzień 2013 - 13:11

@Nikoś, nie da się wyłączyć - jak wyłączysz kolumny nie zagrają.

były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Polecamy