Skocz do zawartości


 
Zdjęcie

nie mogę wejść na google.com


  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
28 odpowiedzi na ten temat

#1

beha
  • Forumowicze
  • 1325 postów
  • Dołączył: 12-lipiec 04

Napisany 29 październik 2004 - 21:06

Witam nie wiem co się dzieje wchodze na google.com oni przekierowują mnie na google.pl czy wy też tak macie....korzytam z neostrady...może złapałem jakieś g....
...

#2

beha
  • Forumowicze
  • 1325 postów
  • Dołączył: 12-lipiec 04

Napisany 29 październik 2004 - 21:13

I jest już ok, ale to nie zmienia faktu że przez 15 minut byłem przekierowywany i nie wiem dlaczego ? Myślałem że to coś z przeglądarką ale próbowałem na trzech i to samo było....
...

#3

intruder2600

    Evil Empire

  • Forumowicze
  • 6473 postów
  • Dołączył: 31-sierpień 04

Napisany 29 październik 2004 - 21:26

nie wiem - moze powiem teraz glupote bo pewnie o tym wiesz - ale mnie zawsze przekierowuje z google.com na google.pl - google wysyla cookies i sprawdza kraj z jakiego sie pochodzi i automatycznie przekierowuje na strone krajowa :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg


#4

beha
  • Forumowicze
  • 1325 postów
  • Dołączył: 12-lipiec 04

Napisany 29 październik 2004 - 21:41

Intruder, nie wiedziałem. Byłem zaskoczony bo dotychczas nie miałem takiej sytuacji. Ponadto sprawdzałem pod IE FF I OPERĄ...I to samo. A jeśli cookies to dlaczego po kilkunastu minutach wróciło do normy. Nie kasowałem żadnych w tym czasie cookies.

Mnie nigdy nie przekierowywało więc co to mówisz to dla mnie trochę zaskakujące...( Już myślałem, że mi odbiło :) z przemęczenia ).

edit
Chyba że zapisał mi cookies z ważnością na parę minut..
...

#5

rattkin
  • Forumowicze
  • 532 postów
  • Dołączył: 07-lipiec 04

Napisany 29 październik 2004 - 22:52

od paru dni szaleje nowy wirus ktory ma na celowniui m.in. takze serwery googla (ataki ddos). byc moze dlatego momentami sa problemy z dostepem do googla albo te errory zwiazane z trzykropkami etc.
"i can handle it without linking :)"

#6

beha
  • Forumowicze
  • 1325 postów
  • Dołączył: 12-lipiec 04

Napisany 29 październik 2004 - 22:59

od paru dni szaleje nowy wirus ktory ma na celowniui m.in. takze serwery googla (ataki ddos). byc moze dlatego momentami sa problemy z dostepem do googla albo te errory zwiazane z trzykropkami etc.


Ostatnio też właśnie zauważyłem że, darzają się przerwy w "dostawie googla". A jeśli chodzi o twe przekierowania to przez chwilę pomyślałem że, teraz będziemy rozdzielani po numerach Ip do swojego obozu Google.

To byłoby straszne...
...

#7 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests
  • Dołączył: --

Napisany 30 październik 2004 - 00:51

Na kompie kolegi pod mozillą co by nie wpisał w pasku adresu i tak zawsze go przenosi na google.pl. Wątpie, żeby to była sprawka Google

#8 Guest_CEREBRU_*

Guest_CEREBRU_*
  • Guests
  • Dołączył: --

Napisany 30 październik 2004 - 08:40

Hehehe, tutaj nie chodzi o zaden virus. Problem w tym ze G pobiera info z wyszukiwarki, sprawdza jaki jezyk i zgodnie z tym przekierowywuje na odpowiednia wersje jezykowa i podajee takze odpowiednie wyniki z polskim domieszkiem. :)

#9

rattkin
  • Forumowicze
  • 532 postów
  • Dołączył: 07-lipiec 04

Napisany 30 październik 2004 - 11:13

CEREBRU!
a czy ja pisalem ze przekierowania to wynik wirusa? ja przynajmniej mam za soba wiarygodne zrodla...

http://newsroom.chip...116832.html?rss
http://securityrespo...erkez.b@mm.html
"i can handle it without linking :)"

#10

Rafal

    komutator falownika

  • Forumowicze
  • 2016 postów
  • Dołączył: 13-sierpień 04

Napisany 30 październik 2004 - 18:36

To wejdźcie na http://www.stayinvis...x.pl/proxy_list i ustawcie w przeglądarce jakiś serwer proxy - np. Chiński, Koreański, itp. Gdzie wtedy Google przekieruje?
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#11

pchel
  • SeoPl
  • 743 postów
  • Dołączył: 18-maj 04

Napisany 30 październik 2004 - 23:58

Problem w tym ze G pobiera info z wyszukiwarki

Hehe... no comment :)

G sprawdza wersje językową przeglądarki i na tej podstawie wyświetla nam się po polsku oraz sprawdza skąd "klikamy" wyświetlając przy okazji propozycję skoku (link) na odpowiednią wersję jęyzkową (o ile taka istnieje) np.: Idź do Google Malaysia (jeśli wykryje, że piszemy z Malezji)
Live Free or Die

#12

Rafal

    komutator falownika

  • Forumowicze
  • 2016 postów
  • Dołączył: 13-sierpień 04

Napisany 31 październik 2004 - 10:18

G sprawdza wersje językową przeglądarki i na tej podstawie wyświetla nam się po polsku

A mi się wydaje, że sprawdza nasz adres IP i na tej podstawie przekierowuje. Wersja językowa przeglądarki nie ma z tym NIC wspólnego. W Mozilli w wersji angielskiej wpisałem google.com i mnie przekierowało na google.pl. Następnie ustawiłem serwer proxy IP 200.69.231.181, port 80 i mnie przekierowało na http://www.google.com.ar/
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#13

intruder2600

    Evil Empire

  • Forumowicze
  • 6473 postów
  • Dołączył: 31-sierpień 04

Napisany 31 październik 2004 - 10:35

ja juz kiedys gdzies ten temat poruszalem i i doszlismy do wniosku, ze to cookies dowód:

(Aby ustawienia działały, Twoja przeglądarka musi akceptować cookie.)

http://www.google.pl/preferences?hl=pl - na samym dole :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg


#14

Rafal

    komutator falownika

  • Forumowicze
  • 2016 postów
  • Dołączył: 13-sierpień 04

Napisany 31 październik 2004 - 12:34

doszlismy do wniosku, ze to cookies

A ja nadal uważam, że Google przekierowuje w zależności od IP. Te cookies to może wtedy są brane pod uwagę, jeżeli ktoś chce sam sobie ręcznie ustwić język i inne rzeczy.

W takim razie dlaczego po ustawieniu języka, w moim przykładzie (Mozilla angielska + serwer proxy) nadal przekierowuje na Google Argentina ?
Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

#15

pchel
  • SeoPl
  • 743 postów
  • Dołączył: 18-maj 04

Napisany 31 październik 2004 - 12:57

Jeśli chodzi o przekierowanie na .pl to tak - cookies musi byc akceptowane.

A mi się wydaje, że sprawdza nasz adres IP i na tej podstawie przekierowuje.

Zgadzam sie co do sprawdzenia IP, ale aby doszło do przekierowania przeglądarka musi akceptować cookies:

W takim razie dlaczego po ustawieniu języka, w moim przykładzie (Mozilla angielska + serwer proxy) nadal przekierowuje na Google Argentina ?

wyłącz akceptacje cookies :)




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Polecamy