Skocz do zawartości


 
Zdjęcie

mBank - zablokowane potwierdzanie operacji za pomocą haseł sms


  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
15 odpowiedzi na ten temat

#1

pbupbu
  • Forumowicze
  • 344 postów
  • Dołączył: 21-lipiec 09

Napisany 08 luty 2012 - 13:13

Mam mały kłopot otóż jakiś czas temu po pijaku zablokowałem sobie możliwość potwierdzania jakichkolwiek operacji drogą sms-ową także nie moge aktywować nowej karty do bankomatu czy też robić przelewy, na dodatek mam nowy numer telefonu oraz nowy dowód osobisty.

Jak teraz wybrnąć z tej sytuacji, czy ktoś z Was miał już podobny problem?

#2

Sebastian-SEO
  • Forumowicze
  • 338 postów
  • Dołączył: 16-październik 11

Napisany 08 luty 2012 - 13:14

A czemu nie dzwonisz do BOKu mBnaku tylko pytasz na forum ? ;)

#3

vspak

    (︶︹︺)

  • Banned
  • 1357 postów
  • Dołączył: 02-listopad 10

Napisany 08 luty 2012 - 13:17

Nową kartę możesz sobie chyba aktywować w bankomacie, poprzez wyciągnięcie gotówki, lub sama się aktywuje gdy zapłacisz za coś w sklepie. W dalszych sprawach tylko telefon do obsługi klienta.

#4

pbupbu
  • Forumowicze
  • 344 postów
  • Dołączył: 21-lipiec 09

Napisany 08 luty 2012 - 13:33

A czemu nie dzwonisz do BOKu mBnaku tylko pytasz na forum ? ;)


nie dzwonie bo niemam po co przeciez nie ustalilem sobie zadnego telekodu (sam do konca nie czaje oco w tym chodzi)

Nową kartę możesz sobie chyba aktywować w bankomacie, poprzez wyciągnięcie gotówki, lub sama się aktywuje gdy zapłacisz za coś w sklepie. W dalszych sprawach tylko telefon do obsługi klienta.


nie moge poniewaz najpierw musze ustanowic sobie kod PIN dla karty (do czego wlasnie potrzebna mi jest możliwość potwierdzenia operacji za pomoca sms)

#5

MKucinski
  • Forumowicze
  • 885 postów
  • Dołączył: 19-grudzień 11

Napisany 08 luty 2012 - 13:35

Bierz wszystkie papiery, umowy z nimi i idź do punktu wyjaśnić sytuację, na forum Ci nikt nie odblokuje dostepu do konta przeciez

.


#6

vspak

    (︶︹︺)

  • Banned
  • 1357 postów
  • Dołączył: 02-listopad 10

Napisany 08 luty 2012 - 13:36

A czemu nie dzwonisz do BOKu mBnaku tylko pytasz na forum ? ;)


nie dzwonie bo niemam po co przeciez nie ustalilem sobie zadnego telekodu (sam do konca nie czaje oco w tym chodzi)

Nową kartę możesz sobie chyba aktywować w bankomacie, poprzez wyciągnięcie gotówki, lub sama się aktywuje gdy zapłacisz za coś w sklepie. W dalszych sprawach tylko telefon do obsługi klienta.


nie moge poniewaz najpierw musze ustanowic sobie kod PIN dla karty (do czego wlasnie potrzebna mi jest możliwość potwierdzenia operacji za pomoca sms)


z tego co wiem to pin powinieneś przy nowej karcie mieć taki sam jak poprzedni...

#7

radoslaus
  • Forumowicze
  • 795 postów
  • Dołączył: 05-czerwiec 09

Napisany 08 luty 2012 - 13:38

Dzwonisz na ich infolinię i tam dowiesz się co i jak. Proste jak dla mnie.

Z punktami obsługi to może być ciężko, mbank to chyba tylko w miastach wojewódzkich je ma...

#8

zakręcony

    Google Sroogle

  • Forumowicze
  • 6868 postów
  • Dołączył: 28-czerwiec 07

Napisany 08 luty 2012 - 13:41

Najpierw mCzat albo mLinia, a nastepnie prawdopodobnie wizyta w jakimś mKiosku.

BTW Przy zmianie dowodu, danych firmowych itp itd, natychmiast informuje się najważniejsze punkty (US, banki itp), bo można obudzić się z reką w nocniku.

Edytowany przez zakręcony, 08 luty 2012 - 13:42.

- Reklama -

 

Miejsce do wynajęcia. Zainteresowany? Zgłoś się na PW z propozycją :)


#9

pbupbu
  • Forumowicze
  • 344 postów
  • Dołączył: 21-lipiec 09

Napisany 08 luty 2012 - 13:53

BTW Przy zmianie dowodu, danych firmowych itp itd, natychmiast informuje się najważniejsze punkty (US, banki itp), bo można obudzić się z reką w nocniku.

nawet mnie nie strasz, zreszta probuje dostac sie na mChat i moze bede wiedzial cos wiecej

#10

radoslaus
  • Forumowicze
  • 795 postów
  • Dołączył: 05-czerwiec 09

Napisany 08 luty 2012 - 14:04

@pbupbu

Wydaje mi się, że w mbanku musisz wszystko potwierdzać swoim hasłem (mam na myśli to, ze nawet jak do nich zadzwonisz w sprawie swojego konta to i tak musisz podać hasło żeby cokolwiek się dowiedzieć)... Jeśli go nie pamiętasz to musisz dzwonić na ogólną informację i dowiedzieć się jak je odzyskać/zmienić. ;)

Edytowany przez radoslaus, 08 luty 2012 - 14:08.


#11

pbupbu
  • Forumowicze
  • 344 postów
  • Dołączył: 21-lipiec 09

Napisany 08 luty 2012 - 14:30

@pbupbu

Wydaje mi się, że w mbanku musisz wszystko potwierdzać swoim hasłem (mam na myśli to, ze nawet jak do nich zadzwonisz w sprawie swojego konta to i tak musisz podać hasło żeby cokolwiek się dowiedzieć)... Jeśli go nie pamiętasz to musisz dzwonić na ogólną informację i dowiedzieć się jak je odzyskać/zmienić. ;)


tzn wiesz haslo pamietam i swoj identyfikator, problem w tym ze nieustaliem sobie wczesniej telekodu wiec tylko wizyta osobista pozostaje

a tak na marginesie niewiecie czy w tzw. mKiosku bede mogl zalatwic ta sprawe? (oczywiscie biorac ze soba wszelkie dokumenty)

#12

intermax
  • Forumowicze
  • 404 postów
  • Dołączył: 04-wrzesień 11

Napisany 08 luty 2012 - 14:31

Dzwonisz do bok podajesz hasło telefoniczne i zmieniasz wszystko co chcesz.Ja tak kiedyś wszystkie dane zmieniłem łacznie z numerem telefonu .

#13

horcyk
  • Forumowicze
  • 195 postów
  • Dołączył: 12-luty 10

Napisany 08 luty 2012 - 14:35

@intermax
pisał, że nie pamięta(nie ustawił) telekodu

@pbupbu
Zadzwoń na infolinię. Mówisz jak wygląda sprawa, ktoś z obsługi poprosi Cię o imię, nazwisko i numer Pesel. Podajesz te dane - sprawdzają i następnie na adres korespondencyjny wysyłają tak jakby nowe papiery do aktywacji konta - wtedy na nowo możesz wszystko poustawiać.

Przynajmniej tak to wyglądało jakieś 2 lata wstecz w podobnej sytuacji.

Edytowany przez horcyk, 08 luty 2012 - 14:37.

O tym jak ważne jest SEO pozycjonowanie stron internetowych.


#14

sindirus

    Seo copywriter

  • Forumowicze
  • 1730 postów
  • Dołączył: 25-styczeń 11

Napisany 08 luty 2012 - 15:51

Dzwonisz do bok podajesz hasło telefoniczne i zmieniasz wszystko co chcesz.Ja tak kiedyś wszystkie dane zmieniłem łacznie z numerem telefonu .

Hasło do konta (którym logujesz się przez Internet) a telekod (potrzebny do weryfikacji na infolinii) to dwie różne rzeczy. Niektóre operacje na infolinii można załatwić podając jedynie własne hasło (czy tam wpisując numer klienta i kilka wybranych cyfr), ale przy większych sprawach konieczne jest podanie telekodu.

Seo copywriting - sprawdź, czego nie wiesz o seo copywritingu. Konto współdzielone.
Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

1,3zł za precla z Allegro?


#15

pbupbu
  • Forumowicze
  • 344 postów
  • Dołączył: 21-lipiec 09

Napisany 08 luty 2012 - 16:02

no tak ale nowe papiery do ponownej aktywacji konta to chyba bez telekodu, mam nadzieje, tzn bede wiedzial niebawem:)




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Polecamy