Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Domeny bez www
Pozycjonowanie i Optymalizacja > Pozycjonowanie i Optymalizacja > Google
websign
Ostatnio obserwuję że domeny w google zaczynają się pojawiać bez www mimo że linkowanie jest cały czas na wersje z www, nawet jeśli są zrobione 301 z wersji bez www na wersję z www. W webmaster tools raczej nic nie ruszane, PIO przez kilka dni też było widoczne bez www - też u Was takie cuda się dzieją?

Dodatkowo zdaje się wczoraj na frazy na które jest kilkadziesiąt tysięcy wyników wczoraj w google był komunikat że nie znaleziono żadnych wyników, po chwili wszystko było ok, żeby potem znowu na np. 4 podstronie wyskoczył znowu komunikat że wyników nie ma.

Jak sądzicie - to jakieś błędy Caffeine czy może Google znów jakiś update robi?
buggie
Jeśli chodzi o przedrostek www, to ja to już dłuższą chwilę temu zaobserwowałem, ale po wprowadzeniu Caffeine. Razem z tym, zaczeły też znikać kopie strony i kilka razy widziałem, że przy sprawdzaniu site nie było głównej domeny, tylko same podstrony w indeksie.
Krisss
Owszem, na kilku domenach zaobserwowałem. Na jednej, którą sprawdzałem dokładniej nie było akurat przekierowania
netway
Także u kilku moich klientów obserwuje problemy niewłaściwym adresem w indexie (oczywiście 301 jest zrobiona i dodatkowo w narzędziach ustawiony właściwy adres), na całe szczęście nie wiąże się to ze spadkami pozycji (przynajmniej ja takich nie zaobserwowałem).
nutado
Od kilku miesięcy to zauważam, na szczęście bez większych zmian w pozycjach.
Czika
Dwie nowe domeny, katalogowane od 1,5 miesiąca tylko z www. Site bez www jest jakieś 20% większy niż z www.
Ciekawe czy jeśli domena będzie pozycjonowana bez www to nie byłby większy site?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.