ale nowosc
trochę źle się stało bo teraz plik musze skasować
Ups sorki jak cos wyszło za duzo na jaw
sorrow, skoro to Twoja strona i już wiesz że nikomu nie było na rękę rozpowszechnianie tej informacji to usuń to co tam napisałeś
Mogę usunąć linka ale nie problem napisać skrypt co by pobierał to po prostu z webweb

dobra dobra było i nie ma. Ekhm na Blog spocie maja awarie więc do jutra link powinien zniknąć.
kurcze, znowu nowość. NIe wiedziałem, że można pisać skrpty do ściągania contentu z innych stron.
jak wiesz, pobieranie treści prosto z webwweb to naruszenie prawa autorskiego, identycznie jakbyś sobie napisał skrypt to zasysania wp czy onet czy jakiegokolwiek innego serwisu internetowego bez zgody autora czy właściciela
skryptem wielkiej rewelacji nie narobiłeś, bo nawet tu na forum są skrypty dedykowane do webwwebNews, a kopie katalogu działają na tej samej zasadzie
Człowiek tutaj próbuje być miły a tutaj taki szał, zawsze jest tak iż jak ktoś znajdzie jakomś dziurkę to jest po prostu dupa. Nie ten co zawinił jest przysłowiowe be tylko ten co wyszukał. Nie pierwszy raz spotykam się z takim odzewem wiem powinienem pisać o takim czymś na prv lecz postawa wasza mnie nie buja to wy macie problem nie ja to wasza dziurka w sposobie udostępniania katalogu nie moja. Kurcze, znowu nowość następny błąd na jakimś sajce toż to szok.
jeśli masz swoją "lewą" kopię to podaj mi jej adres - chętnie zerknę czy chociaż sie dobrze wyświetla
Jest to proof of concept i nie polecam nikomu korzystania z tego kodu bez zgody właścicieli katalogu
Suport z mej strony się skończył usunę u siebie linka nic więcej nie mam do powiedzenia w tej sprawie
.
no i?
A możesz pokazać jakąś stronę z działającym takim kodem?
jak sam zauważyłeś lepiej było napisać na priv, ale skoro już podałeś jak udostępnia się "Otwarty Katalog Internetowy" do publicznej wiadomości, to teraz podaj swój adres na który będe wysyłał do Ciebie rachunki za dodatkowy transfer
jeśli masz swoją "lewą" kopię to podaj mi jej adres - chętnie zerknę czy chociaż sie dobrze wyświetla
Jest to proof of concept i nie polecam nikomu korzystania z tego kodu bez zgody właścicieli katalogu
ale dobrze wiesz, że spammerzy mają tę uwagę głęboko w d****
jeśli ktoś zainstalował kopię katalogu w tym czasie to proszę o zgłoszenie adresu nowej działającej kopii do mnie na PM
sorrow dzięki za usunięcie linka
ee sorrow nie popisales sie. co chciales udowodnic?

naraziłes tylko Piotrka na problemy, a jego serwer i tak ledwo dycha...
i teraz nauczka na przyszlosc aby poswiecic te xx minut wiecej i dopisac modul dopuszczajacy tylko pobieranie kontentu z przygotowanej listy IP.
Co chciałem udowodnić iż można niektóre rzeczy robić sprawniej a nie fopen, ale co ja mówię zaraz będą słowa krytyki w mą stronę. Logów ludzie nie umiecie czytać czy tylko ja taki niekumaty jestem, nie będę juz sie mądrzył bo znowu będzie "kurcze, znowu nowość". A jaki z tego wszystkiego morał nie udostępniajcie kody byle komu.
Co chciałem udowodnić iż można niektóre rzeczy robić sprawniej a nie fopen
szczególnie z tym wstępem "
Otwarty katalog Webwweb dla każdego[...] wystarczy trochę inwencji i już mamy u siebie jego kopie", ale niech Ci będzie...
skoro chciałeś pokazać dziurę w zabezpieczeniach to pokazałeś, dzięki
modul dopuszczajacy tylko pobieranie kontentu z przygotowanej listy IP.
dokładnie tak zrobiłem jak tylko zobaczyłem wątek, mimo wszystko można powiedzieć że ta technika już jest przestarzała - nowy sposób udostępniania oparty na XML już wkrótce ( próbka tutaj:
http://kopia.webwweb.pl/test.php )
No nom nieźle ale jak nadal pobierane mają być dane na żywca to nie widzę tutaj nic optymalnego. Dalej pozostaje pytanie czy nadal zamknięty katalog czy otwarty. Co do drugiej opcji to nie wróżył bym tutaj za dużego sukcesu bardziej bana dla głównego katalogu. Zamkniętość ma swoje plusy a otwarty katalog swoje minusy, ale zawsze znajdzie się jakieś wyjście z takiej sytuacji byle nie rozdawać byle komy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.