Łukasz Janik
8.07.10 - 09:36
Witam. Po wszelkich moich próbach dojścia do rozwiązania problemu postanowiłem napisać tutaj.
Od wczoraj zauważyłem, że w wyszukiwarce google jakąkolwiek z moich stron przekierowuje na adres, który prowadzi do usług seksualnych bądź do strony, która nie istnieje. Serwer mam na nazwa.pl a na nim cztery strony, każda w innej domenie i z każdą jest identyczny problem. Mam też dwie strony na internetdsl i problem nie występuje. Żadnego włamania też nie zauważyłem, do kont ftp jest dostęp tylko z 4 adresów ip. Atrybuty plików prawidłowe.
Więc jak wpisuje np remonty rudnicki to na drugim miejscu pojawia się moja strona. Po najechaniu na link pojawia się prawidłowy adres lecz gdy klikam na link przekierowuje mnie do stron wyżej opisanych. Problem ten dotyczy jak wspomniałem każdej strony zainstalowanej na tym serwerze. Są to trzy strony w joomli i jedna w phpfusion. Dzwoniłem dziś również do nazwa.pl lecz oni nie widzą problemu. Nigdy nie zlecałem pozycjonowania i twierdzą, że to wina w kodzie strony bądź ze strony google. Na wyszukiwarkach konkurencyjnych problemu nie zauważyłem np na netsprint. Proszę o pomoc, gdyż nie wiem co dalej mam zrobić.
Pozdrawiam
Łukasz Janik
Korzystasz może z Total Commandera? Jeżeli tak to mam przykre wieści - Do Twojej strony dokleił się taki wstrętny kod który robi to co robi... musisz:
a) Zmienić dane do serwera

Zmienić program (np WinSCP, Filezilla)
c) Usunąć doklejony kod z każdej podstrony.
Kolejność chyba dowolna. Pozdrawiam!
Łukasz Janik
8.07.10 - 10:57
Masz racje. Ktoś mi narobił strasznego bałaganu. Z php fusion poszło gładko ale z joomlą to nie mogę sobie poradzić. W każdym razie dziękuję za podpowiedź.
Nie ma za co :-)
Ot taka nauczka na przyszłość, żeby dbać o swoje dane ;-)
Jak korzystasz z joomli to oprócz tego, że daj mocne hasła to i przede wszystkim nie zapisuj na komputerze. Kartka lub pamięć najlepsze miejsce.
Dla joomli polecam zainstalować moduł "spadaj" - dodatkowo chroni przed atakami nieproszonych gości.
Łukasz Janik
8.07.10 - 23:33
Wstępnie przywróciłem funkcjonalność moich stron, lecz forum na jednej ze stron wywala błędy po napisaniu posta. Niestety moja wiedza jest na zbyt niskim poziomie by znaleźć przyczynę, chyba coś jeszcze w bazie jest namieszane... Od 2005 roku nie miałem żadnej włamy do dziś i wiem, że to boli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.