Właśnie ściągnąłem z ministerialnej strony projekt ustawy która jest tam w pdf (od około miesiąca). W internecie nie ma kopii. Będzie na mojej stronie, w html. Czy moja kopia lub jej fragmenty mają szansę być wyżej niż ten pdf który jest już zaindeksowany? Chodzi mi bardziej o pojawianie się wyżej w wynikach na słowa, frazy kluczowe wystepujące w treści tej ustawy, gdy zostaną wpisane w wyszukiwarce.
Trudne, ale myślę, że możliwe jako że rządowe strony raczej nie są za bardzo SEO friendly i jeśli będziesz miał mocny tematyczny serwis z wieloma innymi tekstami a do nowej strony zdobędziesz linki zewnętrzene to myślę, że jest taka szansa.
Inna sprawa to to że na niektórych stronach jak na złość indeksują się wyżej PDF`y niż wersje HTML tak więc zawsze warto wrzucić do PDF`a linka do stronki.
Otóż wypie...łem tego rządowego pdf-a w kosmos moją html-owa kopią zerżniętą z niego (legalnie, bo ustawy nie korzystają z ochrony praw autorskich). Okazało się to wczoraj, po jej zaindeksowaniu. Teraz liczę na to że jak po wejściu w życie ustawy pojawi się jej mnóstwo kopii w necie, to moja będzie najwyższej.
Ku chwale ... pozycjonowania.
P.S. Do podstrony z tą ustawą dałem tylko jeden link wewnętrzny - z menu. Brak linków zewnętrznych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.